Wednesday, January 27, 2010

::< Mengidam >::

Salam...
Kadang-kadang ummi tak tau nak cerita apa kat blog nie...
Coz, kekontangan idea lah...
hehehe.... lagipun "kebuzy"an tahap melampau nie...
Banyak benda yang masih rahsia untuk ummi dedahkan di sini...
Insyaallah, bila semuanya berjalan lancar...
Ummi akan umum kan yer...
Ummi tau...blog ini semakin sunyi tanpa kunjungan kawan2...
Ummi perasan ramai dah kawan tak masuk ke sini!
Kadang2 ummi rasa kecewa gak!
Kecewa? hehehehe... tak de lah...
Coz, ummi buat blog nie ada matlamat yang tersendiri...hehehehe

Ummi benarnya nak cerita tentang Husna...
Husna sekarang memang sedang culture shock!
Dia nak buat apa sahaja yang baby lakukan!
Contoh, baby menyusu susu ibu!
Coz, "mama" kat taska dia baru dapat baby dan still BF.
So, balik rumah dia pulak minta susu dr ummi...
hahahaha... NAk tergelak ummi bila dia minta...
Nak tak nak bagi ler...
Sempat ler hisap kolom2 jer... PAstu dia sengeh2 puas!
Tanya dia... baby hisap susu kat mana?
Husna jawab "titik" sambil tunjuk ummi dia punya! hahahaha
Anak ummi juga semakin penakut ler sekarang!
PAntang dengar benda jatuh ker apa...
Mulalah dia... ha..hah... takut...
Oh...sekarang Husna dah pandai melayan youtube!
Suka menontoh spoongebox, barney dan aksi2 lucu baby!
1 lagi yang betul2 menyentuh hati ummi!
Semalam masa ummi hantar gi taska...
Bila "kakak" dia buka jer pintu... dia dah nampak baby merangkak!
Tau tak... Husna boleh lupa salam ummi dan terus menjerit panggil "baby"...
Huhuhu.... Anakku nak adik.... hehehehe



7 kali peluk cium untuk Husna:

Nana on January 27, 2010 at 6:56 PM said...

hehe..kim husna kan sebaya damia so apa je cite2 psl perkembangan husna same je mcm damia.
damia pun suka ngan bb klw nampak bb dlm tv,pc dia jerit bb...klw ank kakak yg bb tu nanges dia cpt2 lari msk dlm blik nk tgk bb.

kakchik on January 27, 2010 at 8:23 PM said...

assalamualaikum ummi.
kakchik ada juga datang tengok2 tapi takde tinggalkan jejak.
kakchik ada rasa macam ummi akan dapat baby lagi je. :) :D
seronok orang ada anak, dapatlah lihat perkembangannya langkah demi langkah. bertuah ummi.

SyaNa on January 28, 2010 at 9:18 AM said...

mmg kemaruk sgt da tu nk adik ye..usaha lagi ummi..hehehee

Manjakusayang on January 28, 2010 at 9:47 AM said...

Nana... tu ler... Biasanya anak2 seusia Damia dan Husna perkembangan agak sama. Cuma cepat atau lambat jer... Tp, memang tak tahan bila tengok dia wat cam tu... terus lupa kat ummi dia...huhuhu

Manjakusayang on January 28, 2010 at 9:48 AM said...

Wa'alaikum salam kak chik...Tu ler kak chik...ummi ada gak jalan2, cuma sekarang tak sempat nak tinggal jejak...hehehehe...InsyaAllah, mungkin next year ummi rancang nak tambah lagi...hehehe Harap2 ada lah rezekinya...

Manjakusayang on January 28, 2010 at 9:49 AM said...

Syana...memang kemaruk sangat2.... Pantang nampak baby... mana2 baby pun. walopun jumpa baby kat dalam lift!

mama_umar on January 30, 2010 at 7:47 AM said...

semoge cpt2 dpt adek,insyaAllah ;)

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez