Friday, February 25, 2011

Duit oh duit!

4 kali peluk cium untuk Husna
Assalamualaikum...
Ummi berdoa sangat2 semoga hari Jummat ini akan menenangkan hati ummi!
Tapi...nampaknya cam hati ummi bertambah gusar!
Ya Allah.... Berat dugaan bekerja di sini!
Ummi pernah bercerita dulu tentang job ummi di sini...
Pertenghan 2010 dengan secara rasminya ummi telah diamanahkan untuk memegang petty cash dalam amount yg agak banyak!

 Staff kat sini dalam 40 jer...
Tapi, penggunaan cash setap hari mengalahkan ada 400 staff...
Sampaikan ummi pening kepala jika xcukup duit untuk memunuhi permintaan masing2!
Memang setiap kali ummi nak spend duit tu ada dapat kebenaran
Contohnya : Pagi ini setakad pukul 10.30 pagi...
Ummi kena keluarkan RM 600++
1 Amount yg besar tu!
Belum sampai ke petang ini lagi!



Dah lah HQ lambat reimburse petty cash ummi nie!
Tak taulah...kenapa lately ini sangat2 lambat!
Pulak tu, staf2 ini xfaham kalau kita cakap duit xada!
huhuhuhu..... BOSANNYA!



Thursday, February 17, 2011

Pertama kalinya!

0 kali peluk cium untuk Husna
Assalamualaikum...

Ummi kembali lagi yang ENTAH kali keberapa tah!
Dan ummi pun xtaulah boleh ker ummi rajin mengUPDATE blog sekarang!
COZ, inilah PERTAMA kalinya ummi bersiaran di office!
YAhooooooooo
Sebelum ini... langsung xboleh nak log in pun blog!
Tapi, hari ini tetiba boleh pulak! 
Alang kah bahagianya kalau selalu macam ini!

Untuk kali ini memang ummi xcadang nak cakap banyak2 pun.
Coz, malas dan moon bersantai lagi nie...
Hope ummi aan selalu update selepas ini yer...
 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez