Wednesday, September 30, 2009

::. Ummi sayang Husna .::

8 kali peluk cium untuk Husna
Salam,

Semoga ceria-ceria selalu.... Hari ni dah 3 hari bekerja selepas bercuti panjang. Sepanjang 3 hari ni juga lah banyak peristiwa2 yang berlaku! Aduh hai..penuh dugaan ler lepas raya nie!


Sebelum tu, ummi nak kongsi pasal gambar di sebelah nie... Ini ler budak yang sangat suka BABY! Pantang dengar baby menangis. Bangun jer tido cari baby. KAlo baby tido, dia dok kat tepi buai. Buaikan baby sambil menyanyi. Tp, ummi tak faham ler apa yang dia nyanyikan! Biasa ler bahasa budak! Suka sangat cium baby! Pantang nampak baby! Aduh hai Husna... Kamu suka adik ker? hehehe... Sabar yer sayang... Tunggu kamu besar sikit.... InsyaAllah, nanti dapat adik tau!
Ummi juga nak cite beberapa kejadian yang tak ingin telah pun berlaku. Betapa cuainya ummi nie kan! Menyesal sekarang pun tak berguna... Jadikan ianya pengajaran buat ummi. Malam Isnin yang lalu (27/09/09)... Ummi dan ayah bergurau senda dengan Husna. Entah macam mana tah, tetiba jari ummi tercucuk mata Husna! Menangis giler Husna! PAstu mata dia merah. Setakat pagi tadi merah dia dah agak kurang tp, masih merah lagi ler. NAsib baik hanya terkena putih mata dia! huhuhu... Ummi memang menyesal tak sudah! Ummi minta maaf yer Husna... Ummi tak terniat pun! Ummi sayangkan Husna
Sejak balik bercuti pula, Husna semacam dah tau erti kena tinggal! Yerlah Husna pun dah nak masuk 1 tahun 7 bulan... Dah besar! Mesti dia dah faham kan! Setiap pagi, bila ummi hantar dia gi TAska... mesti dia tak nak! Menangis sekuat-kuatnya! PAstu dia pegang ummi dan peluk dengan kuat. Sepaya ummi tak beri dia pada "mama" dia! huhuhu... Meruntun kesedihan hati ummi nie! RAsa macam nak ambil jer Husna nak bawa balik rumah! PAstu main2 dengan dia! huhuhu... Rindu....
Sejak dua menjak nie juga... Husna semakin banyak bercakap! Macam2 dah keluar dari mulut dia... KAlo dah sampai... "apai dah...ye..ye..ye..ye..." , kalo kita tanya sedap tak? dia jawab... dap..dap.. sambil angguk kepala , Husna juga dah pandai mengadu! KAlo orang cubit dia ker... nanti dia cakap... ma..ma... pastu dia tunjuk apa orang tu buat! Pandai ajuk orang cakap atau orang buat! Paling kuat pengaruh dia iklan di TV. Dia suka tiru iklan, kit kat! NAk gelak ajer.... PAndai menjeling orang tau budak kecil nie!
Kalo pergi ke shopping complex pula, Husna tak boleh dok diam. KAlo dok dalam stroller pun mula2 jer.. Nanti dah lama2 dia berdiri kat stroller tu! Kalo lepas kan... adoi... pengsan ummi mengejar dia! Dia bukan nak ikut orang...dia nak jalan sdn jer... PAstu tolong abang2 dan kakak2 kat situ susun barang.... Geram betul ler... KAlo kita dokong dia meronta-ronta minta lepas! Kadang2 fikir...macam mana ler anak orang nie diam ajer.... Walo apapun ummi terima anugerah ini dengan ikhlas... Ummi sayang Husna...
"UmMi saYaNg sanGaT kAt HusNa"

Tuesday, September 29, 2009

:: Jusco Tebrau ::

3 kali peluk cium untuk Husna
Salam....
Ni, kisah masa beraya di Johor...
Almaklum... ummi tak dapat beraya ke rumah saudara mara.
Maklum ler... Balik Johor dah lambat. So, semua pak cik dan mak cik dah sibuk beraya di kampung mereka pulak!
So, kami beraya di shopping complex ler...hahaha
Ni, hari Jumaat raya ke-7.
Sementara menunggu ayah Husna gi solat Jumaat...
Isteri dan anakanda yang disayangi pergi ke Jusco Tebrau!
Tak ada apa yang di shopping pun.
Jus jalan2 dan makan2 sambil cuci2 mata.


Ini, ler rupa budak yang seminggu tak makan.
Sejak dari hari Sabtu sebelum raya tu...
Husna makan memang sikit!
Sangat2 sikit! Susu pun kurang.
Bila balik Johor jer...kuat pulak dia makan.
Tp, tu ler... dia memang berdikari sungguh!
MAkan pun nak suap sdn! Adoi... ummi turutkan ajer lah!
Ini pulak, aksi budak lapar menanti hidangan dia sampai!




Sejak dah beso ni... Husna pantang nampak benda2 nie semua...
Asal nampak jer... mesti dia sebut... "manya" @ taman
PAstu dia sebut "nak..nak..nak..."
Selagi tak bagi, selagi tu ler dia sebut! huhuhu...
Habis gak ummi dia RM 11.00.... huhuhu.....




Monday, September 28, 2009

::. Raya Dah .::

11 kali peluk cium untuk Husna
Salam...
Hari ni first day ummi bekerja....Panjang ummi bercuti!
Pagi tadi ummi sempat jalan2 masuk blog kawan2!
Wa...masing2 cerita pasal raya! Bestnya...
Ada yang gembira, ada yang duka... macam2 ler...
Ummi?
Raya tahun ni cukup sederhana dan tak ada perasaan nak raya!
Banyak benda dan masalah yang kami kena settlekan...
Apa yang terjadi ni, sebagai pengajaran pada kami sekeluarga!
KAmi pulang ke Ipoh pagi Sabtu...
Cadangnya lepas sahur nak gerak terus!
Tp, bila tengok keadaan rumah dan kami anak beranak pengsan awal masa malam sabtu tu... So, kami gerak dalam kol 10++ gitu!
JAlan agak jem dekat dekat 20km juga kami gerak cam kura-kura!
Ingatnya... memang giler jem! Rupanya orang berhenti kat tepi jalan di R&R Ladang Bikam untuk ke toilet! Sebabnya parking kat Ladang Bikam tu...dah full!
Malam raya...air mata ummi tumpah gak! Ini kali ke-2 ummi beraya di rumah mertua! Malam tu...ummi call mak di Johor!
Aduh! Sedihnya... Rasa hiba yang sesangat!
Husna? Dia masih tidak mengerti erti RAya!
Dia tetap heppy seperti kanak2 yang sebaya dengan dia.
Gambar kenangan raya pun tak banyak...
Ada beberapa gambar yang ummi dah pilih untuk kawan2.



Husna dengan Tok wan dan Tok. Ini dia budak malu2 kucing dan jinak2 merpati.

Husna dengan baju kurungnya! TAhun ni, Husna ada 3 helai baju kurung!

Ummi dengan Husna yang lepas mengamuk nak susu! HAus barang kali...


Budak mengamuk tak nak ikat rambut! Akhirnya sepanjang raya... rambut Husna jarang di ikat! Bila pegang jer...mesti sebut..nanak..nanak... huhuhu



Merpati 2 sejoli! Ummi dengan ayah Husna!
Percaya tak kalo ummi cakap...tahun nie kami kurang beraya?
Tak kira ler di Ipoh atau di Johor!
Kami hanya datang ke open house dan buat open house masa raya pertama!
Masa di Johor pula, kami tak berjalan2 coz...saudara mara kebanyakkannya sudah balik bekerja atau dah balik ke rumah mertua masing2.
Ummi balik ke Johor pada raya ke-4. Bertolak dr Ipoh kol 10.30 pg, sampai Johor 6.30 ptg! ! perjalanan yang jauh dan memenatkan!
Rumah pertama kami beraya rumah akak ummi di Skudai.
Semalam Raya ke 8 ummi kembali ke KL...
Alhamdulillah...perjalanan kami lancar dan tak tersekat di dalam kesesakkan jalan raya!






Sunday, September 20, 2009

::. SeLAmaT HaRi RaYA .::

6 kali peluk cium untuk Husna

Salam....
Diam tak diam kita telah berada di penghujung bulan Ramadhan
Entah kita akan berjumpa lagi bulan yang penuh berkat atau pun tidak tak siapa yang tahu...
Hehehehe... Ter "emo" pula ummi pagi nie...
Ummi sekeluarga ingin mengucapkan :
Selamat HAri Raya Aidil Fitri...
Buat semua kawan2 dan juga pelanggan Manjakusayang.
Ummi menyusun 10 jari memohon kemaafan jika ada
yang terkasar bahasa, ter kata... termakan, terminum...
dan macam2 ler yang telah membuatkan kalian tersinggung...
dan terasa hati....
Ummi mohon maaf...
Pada yang nak balik berhari raya tu....
Ummi pesan... Berhati2 di jalan raya...
Ingat orang tersayang...
Berhenti rehat jika penat...
InsyaAllah, pemanduan yang berhemah akan tiba ke destinasi dengan selamat...
:: SeLAmaT HaRi RaYA MaaF zaHiR & BatiN ::



Friday, September 18, 2009

::. Hari Terakhir Kerja .::

1 kali peluk cium untuk Husna
Salam...
Rasanya ini catatan ummi yang terakhir sebelum balik berhari raya...
Tahun ni ummi sekeluarga akan balik ke Ipoh.
Rumah ayah Husna dulu...
Dan pada hari raya ke-3... InsyaAllah
kami akan bertolok ke Johor pula....
Tak tau ler macam mana perjalanan yang bakal kami tempuhi nanti!
Maklum ler... Husna semakin besar dan banyak akal!
Huhuhuhu....
Harap2 Husna jadi good girl nanti....
Hari ni, ramai kawan2 ummi yang dah balik kampung...
PAgi tadi, masa gi kerja pun...lancar jer perjalanan kami...
Siap boleh naik kereta lagi hari nie!
Sampai ke opis pun tak ler lambat sangat!
Persiapan Raya....
Rasanya hari ni dan esok adalah hari terakhir untuk buat persiapan hari raya!
Ummi pula, masih banyak yang tak buat!
Percaya tak, langsi rumah pun masih belum berjahit! huhuhu
Jangan tanya pasal kuih! Memang tak ada pun...
Tunggu kuih ikhsan dr keluarga dua belah pihak! hehehe
Baju raya pun baru 2 hari sudah ummi basuh! Itupun masih lagi di ampaian!
Maklum ler... duduk apartment! Mana ler kain ni cepat kering!
Rasanya hari ni baru kering agaknya!
Kemas habuk2 rumah? Ini pun jangan ler tanya!
Dah ler rumah mengadap lebuhraya...
BAnyak ler habuk2... Kena kemas last minit nie!
Kalo tak nanti... masa balik KL 27/09 nanti tentu berabuk lagi.
InsyaAllah...malam ni ummi akan kemas sikit2.
Baju untuk di bawa balik kampung pun belum bersusun!
Yang paling penting, beg pun baru nak beli! hahahaha....
Dulu berdua, guna dua beg ajer. Bila balik lama2 nie... kena guna 3 beg!
huhuhu... penuh kereta nanti!
Tu yang pakat nak cari beg yang beroda tu... yang besar.
So, bawa 1 beg ajer... Tak yah ler banyak2 beg!
Duit raya pun baru ayah Husna tukar... PAstu terlupa pula nak tukar duit RM 10.00...
Alamak! kena gi bank semula lah nie...
Adoi...banyak nya kerja tertangguh! his...his....
Ok, kita jumpa lagi lain kali....

Thursday, September 17, 2009

:: KAD DARI KAWAN2 ::

0 kali peluk cium untuk Husna
Salam...
Just nak kongsi dengan kawan2...
Ni ler kad raya kawan2 ummi...
Tak banyak mana pun...hehehehe...


Daripada AtieChomel


Daripada Rasmona


Daripada KakChik


Daripada Kak Erryn



Kad Daripada KakZieha



Tuesday, September 15, 2009

::. Hati yang Gundah Gelana .::

7 kali peluk cium untuk Husna
Salam...
N3 kali ini pun bukan hanya 1 cerita...
Apa yg ummi fikirkan yer...sampai hati tu semacam jer...
Benonya dah beberapa hari cam nie...
Tp, hari nie beno2 tersentap naluri keibuan tu!
Pagi tadi masa hantar Husna...
Ummi tanya Husna...
Husna sayang ummi tak? Masa tu ummi tengah dokong dia...
Dia cium pipi ummi kiri dan kanan.
PAstu dia lentukkan kepala dia kat bahu ummi...
Sampai ler depan taska.
Bila dah sampai taska... pelukan Husna semakin kuat!
Husna tak nak masuk ke taska!
Ummi pujuk pun dia tak nah... LAst2 budak yang jaga dia tu cakap...
Jom kita tengok kawan kat dalam...
Baru ler dia nak... Tp, hati ummi tertarik2 nak ambil Husna!
Tak sabar nak balik jumpa Husna petang nie!
Kejadian ini :
Pagi tadi gak... sebelum gi kerja...
Semasa ummi tengah siap2 nak gi kerja...
Husna minta bedak dengan ummi...
PAstu dia bedakkan muka ummi... Habis sampai comot muka ummi!
Ala hai anakku ... comel bila kamu bergini...
Semalam ummi ada cerita kadang2 ummi TER"cubit" atau TER"pupuk" gak Husna kan...
Memang kasihan... Tp, kadang2 ummi tak tau cam ne nak handle lagi...
Pastu malam tadi... ayah tanya Husna...
Husna... ummi puk cam mana?
Husna dengan gaya dia yang comel tu...
sambil angat tangan...err...sambil tunjuk gaya ummi pukul dia...
hehehe... Dia ingat.
Pastu ayah tanya lagi...
Husna nak kena puk tak?
Dia cakap...nanak! (tak nak!)
Memang betul memori anak tu kuat sangat!
Aduh hai.. Ummi dah cemari memori dengan dengan sesuatu yang tak patut ummi lakukan... Insafnya...


Monday, September 14, 2009

::. Macam-Macam .::

4 kali peluk cium untuk Husna

Salam... Diam tak diam, kita dah berada di minggu terakhir Ramadhan... Tak tau ler tahun depan dapat lagi tak kita bertemu dengan bulan yang penuh keberkatan nie... Waktu N3 nie ummi tulis, dr pagi lagi ummi dah tak ada mood nak bekerja. Pada hal...banyak paper work yang ummi kena settlekan sebelum cuti raya.... Bonus? InsyaAllah, ummi akan dapat. Tp, tak tau ler berapa! Itu pun kena minta. Cuma tahun nie... Boss memang dah sedikan jawapan kot! Bila tanya jer pasal Bonus... Terus bos jawab... Mesti lah ada! Atau bos dah dapat tahu dr kawan dia yang ummi nak cari kerja lain! Sebelum ni, memang ada bual2 dengan kawan dia pasal nak cari kerja lain! Entah ler... Ok, ummi nak cerita pasal berat badan ummi pula, Last week ummi tak pergi timbang. Coz, buzy sesangat! 2 Minggu sebelum ni, ummi timbang, berat hanya turun 1 kg jer... Tp, lemak2 dah berkurangan 7inc. So, minggu ni, insyaAllah ummi akan pergi... Sebenarnya minggu lepas macam down sikit! Coz, tak banyak penurunan berat badan! Tp, ummi mesti kuat! Banyak dah melabur untuk turunkan berat badan nie! Ops, nampak tak gambo Husna di atas... Nak cerita sikit budak kecil ni... Ya Allah... sekarang Husna semakin manja... Semakin hijau muka ummi dia... Kadang2 terlepas juga kena cubit budak kecil tu! Coz, tak tau nak buat apa. Di tengah2 orang ramai... dia boleh baring atas kaki lima! Dia boleh jalan sorang2 dan tak nak pegang! Kalo dia nak sesuatu tu... bila tak dapat... menangis macam kena dera! huhuhu.... Bila dah kena cubit... tahan ler 10 - 15 minit! PAstu buat perangai lagi! Kalo letak kat buggy dia, dah pakaikan belt tu... dia boleh berdiri kat buggy dia! MasyaAllah... Aktivnya budak kecil nie... Bila dah cubit tu...timbul rasa kasihan... Timbul rasa insaf.... Ummi nak minta ler...pada sesiapa yang ada bahan2 atau cara2 nak jaga anak2 yang aktiv nie.... Ummi nak try search nanti cara2 nak handle benda2 macam nie.... Ummi tak nak guna kekerasan kalo boleh. Coz, kekerasan tak elok utk perkembangan anak! Cam ner yer....



Ini pula gambar masa balik Johor tempohari... Kami balik naik bas ajer... Balik pun sekadar 3 hari 2 malam...tu yang malas nak bawa kereta! Kalo bandingkan kos naik bas dengan kereta...sama jer benonya...Cuma naik bas dapat ler relax sikit! Masa dalam bas...memang baik betul budak nie... Cuma kadang2 dia nak berdiri nak tengok penumpang kat belakang! Dah ler penumpang kat belakang tu cina! LAst2 bagi makan... pastu susu... dan tido... Selamat ler sampai KL... Satu lagi... Husna sekarang dah pandai guna 2 perkataan tau! Ayat pertama yang keluar dr mulut Husna... "Pomm! akut..." maknanya.... Mercun...takut! hehehe... Kejadian ni berlaku pada 09/09/09. Ketika usia Husna 1 tahun 5 bulan 20 hari... Sekarang semakin banyak ayat2 yang telah di ungkapkan oleh Husna... Perkataan ummi semakin jelas... Tp, tak bunyi ummi ler... Jadi..."ei..miiii..." macam yimee... pulak! hahaha... Makan... masih macam dulu... Nak makan sendiri! Bila di suap dia tak mau... So, kalo bagi dia makan... kena lah alas... kalo tak berterabur lah nasi2 tu! Dia makan suap sdn guna sudu. Kalo makan mee ker, dia suap guna tangan jer....

Setakad ni, Husna memang suka membaca buku... Alhamdulillah... Sehingga sekarang... macam2 buku telah ummi belikan... Tp, idok ler yang mahal2. Yang murah2 jer... Coz, kadang2 dia suka conteng dan koyakkan! Kadang2 dia jadi budak yang baik sangat! Bangun pagi jer...cari buku dia! Bagi kat kita suruh bacakan.... 1 aktiviti terbaru... Suka beno tengok "Kung Fu Panda" ! Sampaikan ummi dan ayah dia dah faham jalan cerita tu! Bagun sahur, "Panda", balik sekolah "Panda", nak tido malam "Panda"... Adoi.... Ummi kena berebut TV dengan Husna... Nampak gaya kena beli tv 1 lagi ler... hehehe.... Kalo cerita2 kartun kat tv tu... wonder pet... upin ipin... dah pandai sebut betul...betul...Iklan Digi.... dan juga Natinal Geografi terutama kalo ada binatang! Kartun2 lain setakat ni tak ada pula menunjukkan minatnya!


Ini pun gambo masa kat kampung hari tu! Ya Allah... Husna ni sangat-sangat penyayang! Kami tak pernah ajar dia main kucing... Sampai kat rumah Johor... habis semua kucing dia nak dokong, nak cium... nak tarik misai, korek mata... macam2 ler... Nasib baik tok dia baru jer mandikan kucing tu! 1 rumah dia berlari2 kejar kucing. Ayam pula...dia tak berani sangat... Panggil dr jauh jer... Bunyi ler juga panggil ayam... "kok..kok..kok..... Bila dah banyak sangat dia lari ketakutan! Pasal persiapan raya... Alhamdulillah... untuk Husna semuanya dah settle! Last semalam... Kami singgah ke Jusco taman Equiem! Semalam kat sana belanja RM 100 dapat voucer RM 5.00. Best wooooo... hehehe... Tak yah ler tunjuk baju2 raya Husna... Yg pasti rasanya tahun ni memang banyak baju budak nie... Semalam pagi jenuh ummi nie mencari ampai untuk baju raya dia! Dah settle dah semua! KAsut... huhuhu... mamang cantik2 kasut budak2 tahun nie... LAst2 pilih punya pilih... dapat ler 2 pasang... 1 sendle dan 1 kasut... Dan 1 lagi... kasut dia lagi mahal dr kasut ummi! huhuhuhu.... Tak per lah... demia anak kesayangan....


Monday, September 7, 2009

::. GivEaWay dR ManJaKUsaYanG .::

1 kali peluk cium untuk Husna

Salam ...
Ummi nak beritau... Kedai ummi ada buat GiveAway...
So, jom ler joint... Senang jer....
Penyertaan terbuka kepada
Kepada kengkawan & pelawat Manjakusayang ...Kami ingin memberikan hadiah kepada anda sempena Aidilfitri yang akan menjelang ...

Juga sebagai hadiah menyambut Ulangtahun Pertama Manjakusayang ...
Terbuka kepada semua pelawat Manjakusayang ...
Tidak kira sama ada anda pernah berurusniaga dengan kami atau tidak ...Giveaway ini hanya berlangsung dari 7 September sehingga 11 September sahaja ...


Caranya amat mudah ...

Cuma lakukan 3 perkara di bawah ini (wajib) untuk melayakkan anda mendapat 1 Cabutan.
1. Komen kat dalam entry Manjakusayang Aidilfitri Giveaway ni beserta dengan email address anda.
2. Buat entry dan letakkan gambar Manjakusayang Aidilfitri Giveaway beserta link ke dalam blog anda and ceritalah apa2 sahaja mengenai Manjakusayang.
3. Emailkan Manjakusayang Aidilfitri Giveaway ni kepada minimum 3 orang kengkawan anda dan cc kan kepada manjakusayang@ymail.com


Jika anda melakukan mana² 2 perkara di bawah ini, anda layak untuk mendapat 2 Cabutan.

4. Add banner Manjakusayang ke sidebar anda.
5. Add Manjakusayang ke blogroll anda.
6. Subscribe email anda di Manjakusayang
7. Follow Manjakusayang on Twitter.



3 Hadiah yang menanti pemenang!


Cepat...cepat...cepat.... NAnti terlambat...


Thursday, September 3, 2009

::. Duit Raya – MySuperKids Special Aidilfitri Giveaway .::

0 kali peluk cium untuk Husna
Salam semua... Hehehe... mood berblogging dan bergive away tengah memuncak nie...hahaha....
MAri semua pakat join give away nie... Tak rugi tau.... HAdiahnya memang lumayan bagi orang seperti ummi...hehehe...Apa hadiahnya... MAri ler pakat2 masuk ke SINI So... KAt sana u all tau ler apa hadiahnya... Syarat dia pun memang cukup senang dan tak menyusahkan...hehehe.... MAri-mari...kita masuk ramai...ramai...Dapat duit raya...yahoooooooooo..... hehehe... Macam dah menang pulak!




::. Diet .::

1 kali peluk cium untuk Husna
Salam.... Macam mana dengan puasa? Hari ni dah masuk hari yang ke-13... Kejap jer nak raya...hehehe.... So, macam mana dengan persiapan raya? Mesti u all semua sibuk kan? Aik? u all jer ker? Benonya ummi masih belum buat persiapan raya... Banyak barang tak beli lagiii. Cam tak raya pulak! Mungkin semakin umur meningkat semakin kurang rasa raya tu kot!
Benonya ummi nak cerita nie... Semperna bulan puasa ni ummi ambil kesempatan untuk berdiet. Ummi ambil 1 produk nie... Dah 2 minggu ummi ambil... Setakat hari ni, alhamdulillah. Perkembangan yang baik. Ada ler kemajuan sikit! HArap2 ummi dapat ler berat badan yang ideal masa raya nanti... InsyaAllah...
Mesti tak best kan kalo diet nie... Semua benda tak boleh makan! Tp, bagi ummi alhamdulillah, ummi langsung tak sekat pemakanan. Semua ummi makan. Buat masa ni berat badan baru jer turun 1kg. JAdi ler... Tp, lemak2 di badan ni telah hilang sebanyak 7 inci! Banyak tu yer kawan2! Sampai coath ummi tu cam tak caya... Iyer ler...hanya 2 minggu... 2 kali dia ukur badan ummi untuk dapatkan ukuran yang betul! Yang best tu... bahagisn punggung! hehehe... Ummi berjaya hilangkan lemak di situ sebanyak 2 inci! Yang masih degil dan belum menunjukkan penurunan yang membanggakan ialah bahagian perut! Adoi...liat betul lemak ni ler...
Tujuan ummi berdiet bukannya nak kurus sangat! Tp, sebab masalah keletihan yang ummi hadapai sejak setahun dua nie... Memang penat yang tak boleh nak bayangkan ler... PAstu asyid mengantuk jer sepanjang hari...Giler kan... Pastu masalah kenaikan badan yang mendadak! giles sesangat! Pastu rasa badan nie dah terlampau penat! Ummi nak hidup dalam sihat...
Produk apa yang ummi ambil? Nanti yer... Bila ummi berjaya turunkan berat badan, ummi akan beritau! Buat masa nie... biar ler dulu... hehehe




 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez