Friday, February 25, 2011

Duit oh duit!

Assalamualaikum...
Ummi berdoa sangat2 semoga hari Jummat ini akan menenangkan hati ummi!
Tapi...nampaknya cam hati ummi bertambah gusar!
Ya Allah.... Berat dugaan bekerja di sini!
Ummi pernah bercerita dulu tentang job ummi di sini...
Pertenghan 2010 dengan secara rasminya ummi telah diamanahkan untuk memegang petty cash dalam amount yg agak banyak!

 Staff kat sini dalam 40 jer...
Tapi, penggunaan cash setap hari mengalahkan ada 400 staff...
Sampaikan ummi pening kepala jika xcukup duit untuk memunuhi permintaan masing2!
Memang setiap kali ummi nak spend duit tu ada dapat kebenaran
Contohnya : Pagi ini setakad pukul 10.30 pagi...
Ummi kena keluarkan RM 600++
1 Amount yg besar tu!
Belum sampai ke petang ini lagi!



Dah lah HQ lambat reimburse petty cash ummi nie!
Tak taulah...kenapa lately ini sangat2 lambat!
Pulak tu, staf2 ini xfaham kalau kita cakap duit xada!
huhuhuhu..... BOSANNYA!



4 kali peluk cium untuk Husna:

Afne on February 25, 2011 at 10:49 AM said...

tanggungjwb bsr bila pegang duit 'org'. yg pentingkan kita jlnkan ikut prosedur yg ditetapkan.

happy weekend :)

Manjakusayang Collection on February 25, 2011 at 11:54 AM said...

tu lah Afne... Sampai sakit kepala bila dah jadi cam nie...

SyaNa on February 25, 2011 at 12:32 PM said...

sama la kimmi
aku pn kena jaga PC
tp nasib xbyk sgt..tu pn risau gak takut kan duit org

Manjakusayang Collection on February 26, 2011 at 1:52 PM said...

tu lah syana... bab2 duit ni memang meletihkan kepala nak pikir. Kalau duit sdn tak pe lah juga. Ni, duit org!

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez