Tuesday, April 27, 2010

Pegi Sekolah Kakak

3 kali peluk cium untuk Husna
Salam...
Lama menyepi... Tak dan nak sapu sesawang...
huhuhu... Iyer...buat sesuatu perlukan pengorbanan...
So, ini ler sebahagian pengorbanan ummi...
Terpaksa melalui...seharian tanpa internet :(

 
Husna dengan kakak-kakak sepupu dia... Boleh geng!

Ini antara gambar terbaru anak ummi...
Sabtu lepas Husna gi Sukan Sekolah!
Sukan sekolah? Aik? Baru 2 tahun dah ada sukan sekolah?
hahahaha...jangan tertipu yer kekawan...
Husna gi tengok kakak sepupu dia yang joint sukan kat sekolah dia.
Husna hanya gi dengan ayah jer...
Ummi kan kerja... huhuhu
Gambar sangat ler banyak... Tp, ini jer lah yg sempat ummi update...
Ok, jumpa lain kali...
Aksi anak yang mengantuk tp, naik main lagi...lalalala

Tuesday, April 20, 2010

Demam

3 kali peluk cium untuk Husna
Salam...
Lamanya tak keluar cerita tentang puteri kesayangan ummi...
Ummi sekarang memang kesuntukkan masa!
Sampaikan makan malam pun...asyid beli jer...
coz, balik rumah sure kol 8 baru sampai...
Ni ummi nak cerita tentang peteri ummi...
Husna demam!
Yg paling ummi keal tu... ummi hantar pagi ok jer...
tak demam pun!
Bila ambil dari taska, Syikin (pembantu taska) tu kata Husna demam!
Ok ler tak apa...dah nak demam kan...nak buat apa...
Ummi tanya lah... dah beri ubat ker...
Dia cakap, "tak...mana ada ubat!"
Ummi macam terpinga2!
Tak kan ler taska tak ada simpanan ubat demam!
At lease yg panadol sirup tu kan! Ummi tinggalkan taska dengan penuh tanda tanya!
Agaknya kalau budak2 demam kat taska memang tak diberi rawatan dulu ker...
Maksud rawatan kat sini... bagi ubat sementara mak bapak budak nie balik kerja?
Atau kalau susah call mak bapak budak nie cakap anak dia orang demam!
Kalau cam penyakit lain tu... ummi faham ler... tp,   ini cuma demam!
Ummi rasa amat terkilan yang sangat!
Agaknya memang ummi kena sentiasa bekalkan ubat demam, batuk, selsema walaupun anak kita segar bugar (sihat)?
Tolong siapa ada jawapan!
Apa yang ummi sedih sangat...
Masa ummi dok layan Husna tengok Barney dia...
Sambil baring Husna cakap...
mi...angan una sakit...(sambil pegang tangan kanan dia)
Ummi cakap, mari sini ummi picitkan...
tau apa Husna cakap...
anak...anak... (tak nak...tak nak)
Pastu ummi pujuk2 untuk picit tangan dia kan... Husna cakap lagi...
"mi...baring!" Husna arahkan ummi barang semata-mata tak bagi ummi urut tangan dia!
Masa bagi susu, ummi campurkan ubat...
Maklum ler...anak ummi nie...penakut ubat!
So, itu jer lah caranya... Berpeluh2 dan suhu turun sikit...
Dah Husna kembali aktif... Sibuk meniru aksi barney menyanyi dan menari...
Dan...seawal jam 11 Husna sudah tertidor....
Ada pembaharuan bila Husna tengok barney nie...
Dia dah mula mengikit lagu2 yg dinyanyikan oleh geng barney...


**** Alhamdulilahh... seusia 2 tahun Husna sudah menghafal doa makan
Dan seusia 2 tahun Husna suka boleh mengira 1,2,3 - 10 dalam BM dan BI... dan juga Husna sudak kenal binatang2!
Mungkin orang kata...anak mereka dah tau tu semua lagi awal... tp, ummi just nak share dan nak Husna tahu...yang ummi sentiasa memantau perkembangan puteri kesayangan ummi... Walaupun ummi bekerja...

"I LOVE u... Wan Nur Husna"

Monday, April 19, 2010

Lagi..lagi..ummi

0 kali peluk cium untuk Husna
Salam,
Sungguh berlapok dan bersawang labah2 rumah nie....
huhuhu...ummi memang buzy tahap GABAN nie!
Nak masuk sebulan ummi kat opis baru...tak pernahnya balik awal!
Coz, tuntutan kerja ummi kena update HQ sebelum balik!
So, kalo mat rempit tu lambat hantar barang2 ummi maka semakin lambatlah ummi balik!
Mat rempit tu pulak, dah pandai demand dah sekarang!
Kalo dulu... Selagi belum kol 6 selagi tu dia boleh settlekan kerja!
Tp, sekarang! Asyid tertunda jer...
Ada ker bila ummi cakap "akak ada cash nie..." banyak amountnya...
Terus dia cakap...ala kak...esok pagi jer lah yer...
MAsa tu baru kol 5! Dan ummi terima duit tu 4.45ptg!
Kalo sikit2 ummi berani ler nak simpan...tp, bila dah banyak2 nie...
risau sikit! duit kan...huhuhu

Dalam tempoh yang singkat juga...ummi telah diuji oleh rakan sebangsa!
Ummi agak terperanjat bila rakan seMELAYU cemburu dengan apa yang ummi dapat!
Apa yang company bayar pada ummi!
Sampaikan dia boleh cakap...
"kenapa ummi boleh dapat cam nie... sedangkan ummi tak ada pengalaman dalam automobile?
Sedangkan dia ada pengalaman yg sikit iaitu pernah uruskan loan pinjaman kereta...
kenapa tak boleh dapat seperti ummi!
Ummi cuma berdiam dan buat tak tahu yg ummi tau dia cakap macam tu!
Kalau ummi tak fikir panjang nak jer ummi cakap...
Saya ada kelulusan dik... Akak ni lulusan "U" dik!
Tp, ummi tak sampai hati! dan tak nak cari musuh!
Apa yang adik dapat tu...
Dah AMAT berpatutan untuk kelulusan adik!
Malahan lebih bagus untuk adik!
Tp, ummi tak nak cari pasal... so, ummi bertekad...
layan dia cam biasa... dan tak ada cakap lebih2!

Thursday, April 8, 2010

Avatar

3 kali peluk cium untuk Husna


Salam...
Siapa dah tengok citer Avatar nie...
Apa pendapat korang citer nie yer...
Ummi?.... Bagi ummi memang best sesangat...
Walaupun pada mulanya agak lembab!
Tp, bila dan 1/4 cerita tu...memang best sesangat!
Citer ni dah lapok kan... Rasanya dah tak ada lagi kat wayang kan....
korang tau tak...ummi ada peminat setia cerita Avatar nie...
Cuba teka siapakah gerangan dia?
hahahaha...
Confirm korang tau kan...siapa gerangan!
Betul...
Itu ler dia Wan Nur Husna...
Adoi hai... Lately memang gemar citer Avatar nie...
Husna panggil cerita nie vite "antu"..
Tak tau ler ummi dari mana dia dapat idea namakan cerita nie cite "antu"
Mungkin dia tengok pada gambar watak2 dalam Avatar nie kot...
Kadang2 bangun pagi dalam kol 5 @ 6 pun dia nak tengok citer Avatar nie...
Nak gi sekolah pun...sempat gak tengok Avatar...
Dia boleh tengok citer nie ...
haru..haru...anak ummi nie...
Avatar pun dia layan juga...
hehehehe....

Tuesday, April 6, 2010

Delima

6 kali peluk cium untuk Husna
Salam...
Sebenarnya ummi sendiri rasa ralat dan tak tau apa yang dah terjadi...
Ummi pernah bercakap yang ummi tak akan mudah mengalah dengan apa yg ummi buat Cos... Ummi yakin keputusan ummi tu betul!
Tp...hari ini ummi benar2 rasa macam percaturan yang ummi buat dah tersilap...
Ummi rasa ummi tak sesuai dengan dunia akaun...
Tp, ummi tau...benda yang ummi nak belajar tu...benarnya sangat2 asas!
Cuma mungkin ummi tak faham konsep dan tak ingat konsep!
Coz, kat opis baru ummi nie...semuanya nak cepat!
Cakap dan beri arahan pun nak cepat!
Tiap2 hari ada meeting dan kadang2 menganggu tumpuan ummi nak belajar benda baru!
Tiap hari isnin ada perhimpunan...kena nyayi lagu...pastu dengan orang2 HR bebel2!
KAdang2 sampai hampir 1 jam tau! Rugi...rugi...
Kalau boleh nak beri arahan tu macam dengan orang yang memang ada basic akaun jer...
Pada hal ini pertama kali ummi sentuh benda yang bernama akaun!
Dulu pernah juga buat weges, tp, tak ler sesukar cam sekarang!
Pening2 kepala nie...
Rasa cam nak cari kerja lain jer...
Tp, boleh ker ummi dapat kerja dengan mudah yer?
Kalau boleh memang tak nak tanan anggur...coz banyak tanggungjawab yg ummi kena settlekan!
Ummi sentiasa berdoa agar permudahkan segala urusan ummi ini...
Ummi minta kawan2 doakan ummi yer...
Ummi memang memerlukan sokongan dari semua orang sekarang...


 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez