Monday, December 29, 2008

:: Balik Ipoh ::

0 kali peluk cium untuk Husna


Salam.....
Agak-agaknya, terliur tak tengak ais kreem strawberry ni? His menda ni memang akan mengugat iman terutama orang-orang yang tengah berdiet! Husna pun suker ais kreem dan coklat tu tau! Sampai jilat-jilat bibir....hehehehe....
Semalam, kami dah makan dah kat tempat lain... Tp, tak sesedap yang ini!

Ini pun bagi memenuhi hajat orang yang tengah peknen tu! Siapa dia? Yang pasi bukan ummie Husna!

Husna akan dapat sepupu baru dalam bulan 8 tahun ni... EDD? His lupa nak tanya lak! Tu le buzy sesangat sampai lupa nak tanya bila! Ni sepupu Husna yang ke-4 sebelah ayah!



Sebelum kami turun semula, sempat gak kami jejalan lagi... Bukan ke mana pun.... Hanya jalan2 membeli sayur-sayuran! Pulak tu, tuan apartment yang kami sewa tu beri kebenaran kepada kami utk check out patang....So, masa yang ada kami gunakan utk menjelajah tanah cameron yang cantik dan jem giler tu! hahahaha....

Cuba tengok anak dara ku itu! Siap tunjuk jari! Tau tak dia nak apa? Sebenarnya dia nak kamera ni! Husna ni memang pantng nampak kamera! Dia suka sesangat! Agaknya ni ler padahnya bila baru lahir dah dilatih untuk jadi model baby sihat! hehehe....



Gambo Husna, ummie dan ayah lagi.... Tempat yang sama gak! cuma bezanya situasi yang berbeza. Banyak sungguh gambo Husna nie...


Muka saya ni ada tak macam anak jepon? Nasih baik kulit saya tak putih sangat! hehehehe

Kegemaran baru Husna sekarang masukkan tangan dalam mulut....

Lepas kami jalan2 membeli sayur dan buah... kami balik semula kat apartment... Kemas2 barang dan apartment yang kami sewa. Ye lah, kita dah guna rumah orang kan... So, kenalah kemas balik! Kami keluar dari apartment kol 3.00. Pastu makan kat kedai di hadapan apartment!

HUis! memang sedap giler makanan kat sini! Minta maaf ler... Ummihusna ni selalu lupa nak tengok nama tempat @ kedai! So, tak tau ler apa nama kedai tu! Makanan dia murah dan sedap! Lain kali boleh ler makan kat sini lagi.... Puas hati ler....


Kami gerak turun bawah dalam kol 4. Husna memang dah mengantuk giler... Naik kereta je... pusing2 dia tido... Cepat2 ummi dia sumbat telinga dia dan jangan kasi kepala dia berpusing! Siankan dia! Tp, nak wat cam ne.... Dari dia termuntah lagi!

Husna tido sampai kol 6++. Masa tu dah nak masuk tol Ipoh! Lepas balik dari cameron, kami terus gi rumah tok dan tok wan Husna. Dah lama tak balik dah!

Malam tu, semua orang dah tak larat nak masak! Dengan keadaan yang kecar kacir ni, kami buat keputusan untuk makan di luar jer...

Lokasi pilihan tebing sungai.... Huhuhu..... Sejuk giler.... Hujan jer.... Husna mengamuk, dan terpaksa ler kami balik awal tinggal kan yang lain! Kol 10++ Husna dah selamat tido, tanpa buai pon!

Saturday, December 27, 2008

:: Malam Ke-2 Cuti2 Malaysia ::

2 kali peluk cium untuk Husna
Salam...
Ini ler dia budak yang baik sangat...
Menangis merang-raung bila letak kat carseat dia...
Lama2 tak sampai hati.
Sejak dia dah beso sket ni, bila tak dapat mesti meraung....huhuhu...Anakku...
Bermacam-macam pujuk pun tak jalan.

Pastu sekarang ni pulak dah kuat kuasa pakai tali pinggang belakang! Adoi...seram o...kalo kena saman RM300.00 beri percuma je...beri kat pak polisi....

Tengok muka dia tersenyum puas bila dapat bawa kereta! Siap boleh pandang belakang...Toleh kat ummie dia! Pada hal bahaya wat cam ne!








His... Bila tengok rupa Husna dengan senyum cam tu, cam nak gigit je dia punya pipi... Ummie geram tengok tau!
















Ini malam terakhir di Cameron. Budak mata sepet tengah layan bluess... Suker sangat tengak Husna pakai camtu...Sekali tengok cam cina...dua kali tengok...hehehehe...Anak ku rupanya...Malam ni, Husna budak baik.Kol 12++ dia baru tido...Sampai habis kita org makan...Dah ler tak bawa stroller dia, wawawa....tobat, tak larat ler....
hehehehe...





Husna yang tengah melayan matanya...Gitu ler rupanya anakku kalao dah mengantu! Yang paling best tu, sepanjang dia kat Cameron ni, dia tak mengamuk tau! Mungkin sebab udara yang sejuk tu kot! Kalau kat KL, panas je nak gelisah dia! Harus dok kat oversea budak ni agaknya!
Tak pe ye sayang, nanti belajo pandai-pandai...Boleh jadi Doktor macam Aunty Qis dan baby kembonya...hehehe.... Nanti boleh belajo kat oversea ye...






Malam semakin larut. Mata budak tu makin layu... Siannya sayang ummie nie... Lepas jalan-jalan lagi kat pasar malam, kami pergi makan2 kat belakang pasar malam tu!


Mak oi...Ghamainya orang! Dah ler kami ni ramai. Nak tunggu air je hampir 1 jam.... Hidangan kami malam ni, ikan bawal steam, bawal tiga rasa, kailan ikan masin, tomyam, .....bla...bla... lupa lah menu kami...Coz, dah lapo giler dah. Main bantai makan je! janji kenyang!

Pastu tu, ambil ko! bill dalam 100++ hahahaha.... Kira murah ler... Makan ikan kat Cameron!

:: Cuti-Cuti Malaysia - Part ii ::

0 kali peluk cium untuk Husna
Salam,
Hari ke-2 di Cameron Highland....
Cuaca pagi ni ok jer...
Berangin dan segar...
Ingat kan nak keluar awal, tp kol 11 gak keluar.
Pastu Husna pulak mabuk lagi...
Dah le jalan jem, Husna pulak muntah banyak...
Last2 ayah patah balik, mandikan Husna dan ummie pun mandi gak
Coz, ummie basah separuh badan bak penangan muntah Husna...
huhuhuhu....
Kat Cameron ni, 1 habit kita org makan...
Asal singgah je, mesti makan 2 minum...
Dah ler mahal...
Bayangkan karipap 1 RM 3.00?
Kalo beso tak kisah ler... Ni..kecil jer...
Air Teh dia jangan tak caya, 1 teko yg kecil rasanya cukup utk 2 org minum tu RM 7.00 tau!
Kalo beli teh uncang baru RM 9.00.
Bawa balik minum lagi puas kan!
Ni kat depan pintu masuk kilang Bos.
Nama je kilang Boh, tapi beli teh dia sama gak harga dia dengan kat luar!
Sepatutnya, kalo beli kat kilang lebih murah kan?
Hehehe...Itu hanya andaian pengkritik yang tak bertauliah jer...
Sama tak muka kami...
Husna suke tau kalau ayah dukung cam ni!
Eh...Cam model Boh pulak!
Husna dengan Ummi pulak!
Ummie ni...cam tak kuat ler dukung Husna...
Dah ler beg Husna tu berat!
Kami balik ke apartment dalam kol 4 ptg
Malam nak jalan lagi....

Friday, December 26, 2008

:: Cuti-Cuti Malaysia 08 - Part 1 ::

0 kali peluk cium untuk Husna
Salam semua...
Bertuah sungguh Husna...
Baru 9 bulan dah gi oversea...
hehehehe....
Sejuk o...
Tp, Husna suker....sangat...
Mandi terloncat-loncat...
Pulak tu musim hujan dan berangin....
Mak oi...tak tahan...kesejukan kami...

Destinasi kami dekat je...
Tak yah naik kapal terbang...
Naik kete 3 jam jer...
Ada le budak yang bernama Wan Nur Husna mabuk, coz jalan bengkang-bengkok...
Habis ummie dia kena muntah Husna...
Gambo ni, ummie ambil masa gi pasar malam...
Ramainya ummat....
Sampai belangor bontot ler... hehehe....
Barang2 pun, xde ler murah...
Maklum ler cuti sekolah...
Ni Ummi dengan Husna...
Ambil masa nak keluar gi pasar malam...
Tok sah ler tengok mata ummie Husna tu...
Ummie Husna sakit mata!
Ummi dan ayah tak beli apa pun...
Beli sarung tangan Husna dan sweater utk ummie...
Makanan? huhuhu... Makan jagung je...
Malam tu kami diner KFC je.
Coz, no choice dan tak de tempat nak makan...
Dah ler sejuk giler ni...
Ok, bye nak tido...
Esok nak gerak pagi2...
Nak jejalan kat Cameron ni...


Wednesday, December 17, 2008

:: Husna Sakit MAta ::

0 kali peluk cium untuk Husna
Salam...
Lamanya ummi tak tulis apa-apa coretan utk anak ummie ni...
Sebenarnya dah rindu sangat nak menulis.
Tp, masa sekarang ni ummi terlalu sibuk sampaikan tak pandai bahagikan mana...
Husna sakit mata hari ni...
sian dia. Matanya bengkak.
Rasa sian bila dia bangun dr tido... Melekat je mata dia...
His...his... anak ummi ni...
Mama dia pulak tak nak beritau awal2 yg kat Taska tu ada 3 org budak sakit mata!
Bila tengok mata Husna dah bengkak baru ngaku!
His....Geramnya......

Wednesday, December 10, 2008

:: Alamak...Husna Buat Gimnastik Ler ::

2 kali peluk cium untuk Husna
Salam,
Ni kisah terbaru Husna...
Sekarang ni, dah nak jadi gimnas pulak!
Hais anak daraku sorang nie....
Beriya..iya dia nak masukkan kaki dalam mulut dia!
Apapun akhirnya dia berjaya dengan cemerlang sekali....







Apa pun tahniah lah anak ummie....
Semoga cepat beso ye....

Monday, December 8, 2008

:: Aidil Adha Pertama ...Wan Nur Husna ::

0 kali peluk cium untuk Husna


Apabila malam raya terdengar takbir berkumandang, hati ku sayu... Tak balik lagi tahun ni... Sekarang dah susah nak dapat cuti. Maklum ler... Aku kan org harapan sykt! hahahaha.....
Pertama kali Husna meyakan Aidil Adha.. Walaupun dia tak reti apa tu raya korban...dia tetap beraya juga!hehehehe...
Sejak lepas demam, dia kuat sgt tido...Sampaikan pagi raya tu... kejut tak mau bangun...Tengok ummi dia dengan sebelah mata je...pas tu sambung tido balik! His...his... anakku ni...
Sampai kol 9.00 pagi baru ler... dia nak bangun...tu pun muka tak puas hati je...
Pastu ... siap2 terus gi kajang...Ingat nak tunjuk lembu kat Husna!
Tp, sampai je...lembu dah siap disembelih....
lain taun ler sayang...




Husna dengan sesupu dia sebelah ayah dia! Sepupu dia nie berusia 3 tahun.... Tp, badan hampir sama beso dengan Husna... Hehehehe... Berat pun lebih kurang kot....

Saturday, November 29, 2008

:: Jalan di Giant Mutiara Damansara ::

1 kali peluk cium untuk Husna
Salam....
Hujung minggu ni... memang cadang nak bawa Husna gi Giant baru kat Mutiara Damansara tu...
Huis...besonya... Tp, regenya agak mahal ler...
Biasa ler... Barangan giant memang harga dia agak mahal...
Hehehehe... Jangan marah tokey giant.... Apapun aku selalu gi giant coz, giant dekat bawah office aku je! So...hari2 ler beli bahan memasak ka sana! Ops! dah topik lain ni....
Sebenarnya, ini first time aku letakkan Husna dalam baby chair masa makan! Kadang2 aku takut nak letak coz, tengok kerusi baby dia cam tak selamat jer... MAklum ler...Anak aku ni, semangat...





Suker beno dia makan sup cendawan tu! HAri ni menu Husna sup cendawan + roti bakar...
Jangan jeles... Husna yg baru 8 bln dah makan sup cendawan dan roti bakar...


Monday, November 17, 2008

:: C4 - Mid Valley ::

1 kali peluk cium untuk Husna
Salam,
Hari ni cuti hujung minggu...
Boringnya duduk kat umah...
Kecil beno rumah ni.... hehehehe...
Muka budak lalok... Suka dia kalo ayah dia masukkan dalam baldi ke, bakul ke...
Ni gambo dia tengak moody ler...
Petang tu, gi C4 Mid Valley... Jauhnya...
Pada hal dekat dengan rumah pun ada C4.
Apa ler... hehehehe....
Husna suker betol dengan beskal ni...
Sampai tak nak turun... Sib baik tak menagis minah tu!
Tak pe HUsna, beso sikit ummi dan ayah belikan ye...
Lagak cam budak beso je....

Saturday, November 15, 2008

Husna Demam

0 kali peluk cium untuk Husna

Husna demam ... suhu badan dia 39C ...


Monday, November 3, 2008

Berjalan-Jalan di Ikea

0 kali peluk cium untuk Husna
Salam,
Hari Jumaat, sepupu Husna datang dari Johor.
Ini ler hero dan heroin yang datang bertandang ke rumah Husna....

Dari Kiri... Sayang Nur Azidah, Wan Nur Husna dan Luqman Nur Hakim

Apa lah yang di mainkannya tu.... Cam selalu jumpa je...
Pada hal baru 2 @ 3 kali jumpa je...
hehehe


Ingatkan Husna takut dengan binatang tu! Rupanya hampeh! Cuma dia tak suker jer...
Huis! Rupanya dia tak suker...Hudoh agaknya binatang ni...hahaha...

Jalan2 lagi kat Ikea tu, jumpa kerusi baby ni... Sebenarnya ni first time aku dudukan Husna kat kerusi seperti ni... Masih takut2 lagi... Iyer ler, Husna baru pandai duduk kan... RAsa takut tu mesti ada... Mesti terfikir, selamat ke? His...His...

Sukar betol Husna naik benda ni...
Riuh dengan suara dia...
Husna..HUsna...Sayang ummie dan ayah ni....

Sunday, October 26, 2008

Pergi Sekolah...

0 kali peluk cium untuk Husna

Salam,
Entry kali ni ada 2 citer....
Sejak dah pandai duduk ni... Husna memang semakin aktif.
Setiap hari tengok perubahan Husna...gembira sesangat!
Cam tak cayer.... 7 bulan lepas, insan ini ler yang asyid menyeliat dalam peyot ummie dia!
Kadang2 ummie dia cam nak nangis je...
Dia punya aktif....Huis....susah nak citer...
Sampai ayah Husna pernah kata...Yang tengok pempuan tu, peknen tak pegang peyot dia!
Relax je... Aku pulak! hahahaha....
Kejap2 pegang perot!
Ni citer Husna tunggu ummie dia bersiap nak gi kerje!
Husna pulak, awal2 ummie dia dah siapkan!
Pakai baju, lain...pada hal belom mandi tu! hahaha... Husna belom mandi...
Jap ye sayang... Ummie siap dulu...

Lambatnya ummie nak siap! Husna dah penan nie....



*************************************************************************************

Entry ke-2 pulak, Husna nak balik Ipoh!
Raya taun ni, lambat giler balik Ipoh!
Peristiwa tayar tertusuk kayu kat Lebuhraya Air Itam buatkan ummie dan ayah terpaksa tunda nak balik Ipoh! Coz, keadaan tayo yang tak bergitu elok!
Se, lepas balik keje....kami balik Ipoh!
So...tak de lah Husna dapat collect banyak duit raya...
Tp, adalah dalam RM 100++...
Ummi belum lagi masuk kan dalam bank pun...
hehehe....

Tu ler... Ummi dan ayah lambat beno....
Husna dah nagantuk dah ni....
Sorang pun tak nak layan Husna....
Tido ler....
ZZZZZZZZZ.....ZZZZZZZZ.....
Sekali toleh jer.... anak dara aku dah tertido dalam walker dia!
Memang masa ambil dari Taska tadi, mama dia kata Husna nak tido!
Sampai rumah, dia hapi je...
Bila ummi dgn ayah dia buzy berkemas, dia pun menjahit ler...
hehehe... Sori sayang....

Friday, October 24, 2008

Tolong Ummie lipat Kain....

0 kali peluk cium untuk Husna
Salam,
Ini ler pernagai anakku yang sorang ni...
Suka sangat main kain... Tido pun nak kain....
Sampaikan ummi nak lipat kain pun dia nak kacau je...
Bila letak dalam bakul kain, bukan tau takut!
Makin dia suka... Siap boleh gelak-gelak lagi!
Tak pe... Harap2 nanti dah beso rajin tolong ummi...
Ummi dia asyid buzy je memanjang...
hahahaha....


Thursday, October 23, 2008

Merangkak...

0 kali peluk cium untuk Husna
Salam,
Makin lama makin bersawang blog HUsna ni...
His...Ummi dan ayah dia buzy beno...
InsyaAllah, apa yang ummi dan ayah buat ni...untuk Husna dan adik2 (ops!!!)
hehehe... Mana ada...
Lain taun tak tau ler.... hahahaha... Abaikan ye...

Sekarang ni Husna semakin kuat merangkak.
Asal letak je terus tertonggeng dan merangkak...
Apa-apa ler sayang...Janji bahagia...


Husna yang cuma menarik kamre ummi dia... hehehe... tak dapat...

Permainan Husna... Suker benor dia kat remod tu! Siap boleh jilat2 Hahahaha...

Monday, October 6, 2008

Ayah Gi keje... Kena tinggal dgn Ummie

0 kali peluk cium untuk Husna
Salam...
Entry kali ni memang sedih giler...
Husna sejak dari hari pertama lihat dunia samapai ler usia 7 bulan nie.... memang rapat giler dengan ayah dia. Dia tau ayah dia ada ke tak....
So, aku masih lagi bercuti. Coz, Taska Husna hanya akan dibuka pada 7/10/08. Sebagai seorang ummie, aku ambil cuti utk jaga Husna....
Pagi tadi...elok je... dia.... Bila ayah dia pergi kerje je....
Dia mula memangis... Memangis cam org sakit sangat tu!

Sambil makan pun dia memangis.... Sedih betul kena tinggal dengan ummie dia. Sampai ummie dia pun naik hijau dibuatnya.... huhuhu.... Sedihnya... Alai hai anak omak......





Air mata Husna yang bergelinangan sambil makan tu, memang tak boleh ku lupa.... Rasa kasihannya... Cam kena dera dengan ummie dia je.... Huhuhuhu....
Anak ayah betul le ini budak!


 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez