Monday, June 7, 2010

Shrek...FOREVER

3 kali peluk cium untuk Husna

Salam...
Siapa dah tengok Shrek Forever.... Sila angkat tangan...
unah..unah... hehehehe...
Ummi dah bawa HUsna gi tengok Shrek Forever nie...
Bolehlah dikatakan dia suka... Tp, Husna nie kan aktif...
So...memang ler berjalan ke sana ke mari...
Tp, dia memang suka cerita nie...
Bila tanya dia unah nak tengok cite apa...
Husna akan jawab... "Katun mata besar"!
Mata dia macam mana?
Mesti Husna buat tarik2 bawah mata dia agar jadi mata besar...
Kalo tanya lagi hidung dia macam mana...
Nanti dia letak tangan dia tutup hidung! (nak buat cam hidung shrek tu ler!)
hahahaha...lawak kan anak ummi nie...
So, siapa yang tak tengok lagi... Boleh lah tengok...
Tak rugi...penuh gelak tawa...sampai sakit perut!

Friday, June 4, 2010

Event Pertama Ummi buat

3 kali peluk cium untuk Husna
Salam...Sebenarnya malas ummi nak tulis cerita nie...
Tp, tak per lah...kita kongsi sikit2 kan...
Ini adalah event pertama yang ummi uruskan...
Itupun buat dalam masa 3 hari jer...
Coz, buat secara mengejut.

Ini majlis hari lahir untuk staff di office ummi untuk bulan 4 dan 5. So... ummi pulak kena uruskan bahagian tempahan makanan...
Yang bestnya...dengan bajet yang RM 300++ kami dapat makan macam2 dan sedap sangat! hehehehe...
Paling sedap...rendang ayam dia...
MAkan sampai tak ingat orang sebelah!
Tq pada Abg MAn yang bagi harga murah kat ummi yer... lalalala...

Thursday, June 3, 2010

Ini Budak Yang Bernama Wan Nur Husna

3 kali peluk cium untuk Husna
Salam....
Kali ini saja jer...ummi letak tajuk panjang2... hehehe...
Bukan apa... Ini semua antara gambar2 Husna selepas usia dia 2 tahun...

 

Alhamdulillah... Husna semakin membesar dengan sihat...
Pada usia 2 tahun 2 bulan... Husna boleh menghafal A - Z. Ummi berbangga dengan pencapaian HUsna... Hehehe... walaupun ummi tau anak orang lain lebih awal pun ada...


Husna juga sedang meniru aksi2 kawan kegemaran dia Mr. BArney...
Semua koleksi lagu2 BArney yang dia ada... Husna akan cuba untuk meniru dan mengikut BArney menyanyi! Ada lah bunyi2 sikitnya... 


Husna sekarang memang becok... Semua dia nak mengadu...
Pantang jumpa kucing! Kalau Husna nak cepat...Husna akan cakap kat KUcing tu.. "bye miau...unah nak gi cekolah"! Masa tu ummi rasa soooo sweet...
Coz, Husnatau sayang menyayangi haiwan2 walaupun bukan yang dia bela.
Anak kecil ini... Sangat gemar pergi ke... TESCO & GIANT.
Mentang-mentanglah...rumah dekat dengan TESCO... 
Bila balik dari ambil ummi jer... Husna mesti cakap...
"Er... kita gi keko...nak!"
Kalau ummi @ ayah cakap tak nak lah... mulalah buat muncung panjang!
LAst2 kena buat alasan TESCO dah tutup! huhuhu...
Alahai nak ummi...
 

Wednesday, June 2, 2010

Mee Udang

5 kali peluk cium untuk Husna
Salam...
Dah tengok mee di atas?
Cam ner...ter liur tak? hahahaha...
Mesti terliur kan...nyum..nyum...
Memang sedap dan banyak udang...
Ini ler mee udang kuala... Eh...betul ker...
Ummi gi Taiping...hanya nak makan mee udang nie jer...
Apa yang best... udang dia tu!
Nak tau... ummi ni alahan dengan udang!
Tp, masa makan mee udang nie... 10 ekor lebih ummi makan dengan tak hingat dunia!
wau!!!! banyak tu...
So, sesiapa ada pegi Taiping...Jom cari mee udang kuala...
Sedap.... :)

Tuesday, June 1, 2010

Ager... Husna Datang...

0 kali peluk cium untuk Husna
Salam....
Ummi dah kembali... selepas cuuuuuuttttttttttttttttttiiiiiiiiiiiiii yang panjang...hahahaha...
Sebulan tak update blog! Catat sejarah tau!
Sebenarnya ummi ada...cuma ummi dalam situasi penyesuaian di office baru!
Memang buzy giler... Bila balik jer... rasa lemah seluruh tubuh badan...huhuhu
Cite nie pun dah berkurun dah...
Awal bulan 5 hari tu... MAsa cuti tu ummi sekeluarga balik Ipoh....
So...lawat ler...hewan2 kat Zoo Taiping....
Ini ler antara gambar yang dapat ummi uplod... hehehehe...
Apa yang buat ummi teruja membawa Husna ke Zoo nie...
Husna dah tau sikit sebanyak nama2 haiwan...
So, bila dia tak pernah tengok dia tanya... "ni apa mi..."
So...tak rugi ler bayar RM 12 untuk dewasa... Husna pulak masih lagi free...
 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez