Friday, February 27, 2009

:: Tak Sabar Beno Rasanya ::

4 kali peluk cium untuk Husna
http://www.babycentre.co.uk

Salam,
Sebenarnya ni nak citer...Tak sabar rasanya nak menunggu usia Husna mencecah setahun.... Masa ummi search dalam tenet jumpa ler benda nie.... Tu yang sangat2 teruja nak lekat kat sini... Just sebagai panduan pada ummi yang tak tau dan tak banyak pengalaman dalam perkembangan anak-anak... InsyaAllah...ia dapat membantu.... Ummi akan cuba melihat kebenaran dan perkembangan Husna.... hehehe.... Tp, perlu ummi ingat...BAHAWA PERKEMBANGAN ANAK KITA TAK SAMA DENGAN ANAK ORANG LAIN..... paSTI IANYA BERBEZA2.... .......
  • Friday 27 Feb - Putting your baby to bed these days may be a trial if he's trying to assert his independence by resisting sleep. Establishing a bedtime routine can help. (Hehehe.... Ada Betulnya...huhuhu...)
  • Saturday 28 Feb - If you're still struggling to lose those extra pounds, you're not alone. You can get support from other new mums on our bulletin board. (Tak mau komen)
  • Sunday 01 Mar - Over the next few weeks and months, your baby will gradually start adding more words to her vocabulary. Soon she'll even add inflections to what she's telling you; before long she'll really be talking.
  • Tuesday 03 Mar - Does your child have a favourite toy or blanket? Cuddlies and comforters can help your baby feel secure enough to fall asleep on his own. Take our poll: does your baby have a comfort object?
  • Wednesday 04 Mar - If you don't live close to parents or friends who can help you in a crisis, you need to make plans. Why don't you see what other parents have said about childcare issues.
  • Thursday 05 Mar - There's a very special day coming up. To celebrate in a way your child will appreciate, read our tips on planning a birthday party for your one-year-old.
  • Friday 06 Mar - Your baby will be running around outside soon if he's not already, so your garden needs to be safe. Find out which plants are dangerous for small children.
  • Saturday 07 Mar - Your baby has reached so many milestones over the last few months -- have you kept track of them all? If not, you might want to think back and jot down the details in a baby book or photo album.
  • Sunday 08 Mar - Soft, cosy separates are comfortable clothes for babies this age. Encourage her if she likes trying on hats or holds out a foot for her sock. It will speed up the time when she can get dressed by herself.
  • Monday 09 Mar - As your baby approaches the first birthday different toys will now catch his interest.
  • Tuesday 10 Mar - Most of the time a baby with a fever isn't gravely ill. Sometimes though, it's a symptom of something more serious, so make sure you're aware of the signs of meningitis.
  • Wednesday 11 Mar - It may take up to 10 tries before your baby learns to enjoy an unfamiliar taste, so be patient when giving him new foods. There's good advice in our guide to solids for older babies.
  • Thursday 12 Mar - It's not too soon to start asking your baby questions when you read to her. She understands far more than you'd think and soon enough she'll be able to answer. Try books with repetitive words and a variety of pictures.
  • Friday 13 Mar - Is your baby beginning to show another side of his personality? Distracting him can be the way to defuse a tantrum but if you want to know what other parents do, consult our toddler-taming bulletin board.
  • Saturday 14 Mar - Are you sure your baby is getting enough sleep? Many babies this age have almost 14 hours a day -- just over 11 at night plus a couple of naps.
  • Sunday 15 Mar - If you're curious about the new issues and challenges that will come with toddlerhood, take a look at what she'll get up to in the next six months.
  • Monday 16 Mar - As your baby approaches his first birthday different toys will now catch his interest.
  • Tuesday 17 Mar - Can you believe a year has gone by already? If you can spare the time, just see where your one year old is at.
  • Wednesday 18 Mar - Your baby is one year old -- congratulations! What's ahead as your baby grows into a toddler and pre-school child? Fast forward to see where he'll be in the next two years.

Bila ummi dok membaca, ummi fikir betul ker? Itu yang hati ni tak sabar jer... Nak menunggu detik2 bersejarah nie... Memang ummi betul2 teruja... Artikal ini, Mungkin ini hanya sedikit jer atau sebahagian garisan pandua jer...... Sebagai orang tua ummi faham kita WAJIB memerhatikan perkembangan anak kita....Bukan hanya untuk 1 tahun...TETAPI sehingga dia dewasa...

Hehehe...Entah apa2 tah ummi membebel jer kan!!!!!!

Friday, February 20, 2009

:: Jawab Tag Dari kak Laili

7 kali peluk cium untuk Husna
Salam,

Ermmmmm.... Hari ni sesi menjawab.... Ini first time ummi dapat benda nie... hehehe... Almaklum ler...Orang tak glamor.... Time kasih banyak-banyak kat kak laili yang sudi memberi Tag nie... Lambat sungguh ummi nak menjawab... Coz, kena ada masa yang betul2 baru boleh buat nie... Hehehe... Cam soalan pekse la pulak!


1. Do you think u're hot?

Hot? Oooooo....Masa kat sekolah mungkin. Sekarang, tak de lah....

2. Upload your fav picture of u



3. Why do u like that picture?
Sebab, Buka senang nak tengok si kecil Husna ketawa cam tu.... Rasa tenang jer bila tengok Pic nie... Lagi pun...Ini ler oang yang membakar semangat ummi. Intan payung, buah hati, ulam jantung....

4. When was the last time u ate pizza?
Pizza? Huhuhuhu.... Rasanya sangat lama tak makan. Last year dekat TESCO Mutiara Damansara. Lupa pulak tarikh.

5. The last song u listen to?
Alamak! Lupa ler tajuk dia. Pagi tadi 20/02/09 dalam Malaysia Hari ini.

6. What are u doing right now beside this?
Hehehe... Ni waktu office hour.... So, ummi tengah mengulor untuk siapkan Tag nie.... Bos ada kat bilik dia! So, tak nampak ler apa ummi buat... Maaf yer bos. Keje dah siap! Malas nak buat yang lain... hehehe

7. What name u prefer beside yours?
My Little Princess Husna and ayah Husna (Wan Muhammad Idzuan)

People to tag:
* Afne
* Atie

8. Who is no. 1?
Kak Tini, ummi kenal melalui PCM. Ummi suka masuk Forum kat sana. Di sini ler bermulanya bibit2 perkenalan dengan Kak Tini. Lagipun Mujahid dengan Husna sama...

9. No 3 is having relationship with?
Hehehe.... Susahnya nak citer... Coz, kak Erryn pun kenal kat PCM. Suka tengok dan baca komen kak Erryn. Antara warga PCM yang pertama ummi jumpa... Yang lain jangan marah yer...

10.Say something about no 5
Mummy Qis... Baru lepas dapat twins baby... Baby boy dua2... Suka cara Mummy Qis yang hapi good lucky dan kalau nak tau Mummy Qis ni bakal doktor gigi... Mula kenal mummy Qis masa dia post cite tentang hasil kerja dia buat gigi palsu kat PCM juga... hehehe...

11. How about no 4
Juga kenal melalui PCM... Paling ummi terkejut, coz baru jer tau... MIL dia cina... suka sangat baca cite dia masa tahun baru cina tu... hehehe....

12. and no. 2
Afne, ummi suka kawan dengan Afne. Tak lokek ilmu. Suka tengok Hana yang comel dan mata bulat tu. Afne tengak peknen 3 bulan...
Ok.... Sekian sahaja Tag dari kak Laili
Pada puan-puan yang di Tag...jangan marah yer...
Sila lah jawab....

Wednesday, February 18, 2009

:: Husna Dah 11 Bulan ::

4 kali peluk cium untuk Husna
Salam,
Kejap je kan masa dah berlalu. Macam semalam jer, ummiHusna bergadai nyawa di Labour Room Pusat Rawatan Islam Az-Zahrah Bangi, Selangor... Itu kenangan yang paling terindah dalam hidup ummi.... Bila dikenang kembali...adoi....Seramnya... Masih lagi terdengar2 suasana di salam Labour Room 18/03/08.... Di situ lah bermulanya kelahiran 1 nyawa yang diberi nama Wan Nur Husna....
Mesti orang kata, simple dan macam nama lama2 jer nama anak ummi ni kan. Tp, itu ler permintaan baby di dalam rahim ummi sebelum dia dilahirkan. Sebelum ini, pernah juga ummi dan ayah nak letak Damia Ulfa, tp tak tau ler...mengapa tak jadi. Mungkin Damia Ulfa untuk adik Husna pula tak...hehehe.... Pasal mengapa Husna pilihan ummi dan ayah, biar kami simpan dulu sampai 18/03/09... Nanti ummi cerita kan yer....
Perkembangan Husna :
  • Alhamdulillah, Husna dah boleh jalan. Walaupun belum lagi jalan sepenuhnya, tp perkembangan kali ni lebih banyak dia melangkah dari merangkak.
  • Husna dah pandai merajuk atau menangis bila permintaan dia tak ditunaikan... Huhuhu...yang ini memang seksa. Kalo di menangis tu, cam orang kena dera! Pada hal hanya xbagi di main henpon jer tu!
  • Dah mula makan yang lebih pejal. Setiap malam, mesti makan dan bila menyusu kena campur nestum! Kalo tak ummi xlena ler tido....
  • Pakai kasut saiz 3 sekarang! Beso gak kaki Husna. Try beli yang saiz 2, muat2 je dengan kaki dia!
  • Baju pulak kena pakai saiz 18-2 tahun punya... Baru puas dia pakai. Kalo beli yg setahun punya...huhuhu... dua tiga kali je dia pakai... Pastu penuhkan almari, coz tak muat dah....
  • Berat dia, rasanya 10kg sekarang! Last timbang masa 9 bulan 9.5kg.
  • Malam dah jarang tido dalam baby coat. Coz, dah tak muat dan dia tak bebas pusing2. Kalo tido pun kejap jer... Kol 2 @ 3 pagi nanti dia bangun dan minta kita ambil dia. Bila letak je kat sebelah, lena je tido....
  • Dah pandai minum dalam cawan. Suka minum air tau! Kalo bagi 1 cawan tu, habis 1 cawan...
  • Dah pandai mengemas rumah... Nanti ummi ambil gambo Husna tengah kemas rumah yer... hehehe....
  • Dah kenal orang... Cepat mesra, dan suka orang yang bawa dia jalan.

InsyaAllah, mungkin kami tak de menyambut secara besar-besaran untuk birthday Husna yang pertama... Tp, tak tau ler nanti2. Coz, fikir keadaan ekonomi yang naik turun ni amat menakutkan kami berdua.... Risau sangat kalau jadi apa2...

Monday, February 16, 2009

Husna Oh Husna

7 kali peluk cium untuk Husna
Salam,
Hari ni, kami cuma duduk kat rumah jer.... Duduk2, lepak2 kat rumah dengan Husna... Malas nak ke mana. Coz, ummi dengan ayah penat sangat minggu nie....
Apa yang Husna buat di rumah?
  • Husna seorang anak yang bergitu rajin. Tolong ummi kemas kain yang belum basuh. Ummi masuk dalam bakul kain, Husna tolong keluarkan dari bakul....
  • Husna juga tolong ummi kemas rak kat dapo. Husna kata ummi ni tak pandai kemas ler... So, dia punggah semua barang dan sepahkan. Kreatip anak ummi.hehehe....
  • Husna main air... Bila ummi nak mandikan kemain suka dia... Mandi pun boleh berdiri, duduk, macam2 ler boleh.... Sambil minum air sabun.... huhuhu...Cam haus sangat anakku nie...
  • Awas Ummi...! Husna kata cam tu... Kalo ummi tak tutup pintu, Husna tolong kemas almari Husna yer... O...Tidak darling... Lalu ummi tutup pintu bilik sepanjang hari.
  • Sepanjang hari, aktiviti Husna mesti tido yang cukup! Husna tido 6 jam di siang hari...Mals ler nak main dengan ummi dan ayah... Boring... Tak ramai kawan! Itu agaknya Husna cakap... Huhuhu....
  • Yang bestnya.... Husna banyak makan! Sampai Husna 'membuang' 3x hari nie... hehehe....

Peristiwa yang buat menakutkan ummi dan tak mungkin ummi lupakan sampai bila2.... Malam tu sampai ayah dan ummi makan, Husna pun nak makan.... Husna memang pantang kalau orang makan, dia pun nak juga! Bila ayah dah beri dia makan, dan disebabkan sedap bagi dia....kononnya nak minta lagi ler.... Husna nie jenis yang suka menghempaskan kan diri! tak kira ler kat mana2 pun. So, waktu dia nak minta makan kat ayah dia, sekali lagi dia buat macam tu! Apa lagi! Terlepas dan dahi dia terhantuk simen. Memang ummi alas dengan toto. Tp, mungkin disebabkan terkejut dan sakit...Husna menangis sampai tak keluar suara. Susah ummi nak cakap macam mana. Husna memang sejak dari dalam hari pun kalau dia menangis memang macam tu punya... Kata mak mertua "Slok". Menangis dengan kuat dan terhenti tanpa suara...itu yang ummi dapat katakan... Tp, yang ini paling lama...Sampai muka dia biru dan pucat! Ummi nak menangis dah... Ummi menjerit dan terus ambil Husna dari ayah dia. Tepuk2 belakang dia sampai dia menangis dan keluar suara! Takut sangat! Rasa nak gugur jantung ummi!.... Husna...jangan buat macam nie lagi ler.... Takut sangat ummi nie...

Tak lama lepas Husna dah ok, dia nak tido... Ummi letak Husna atas katil dan ayah tidurkan Husna... Masa Husna tido, ummi tengok2 gak... Coz, takut terjadi apa2 kat Husna...

Thursday, February 12, 2009

Lapo...Lapo...

0 kali peluk cium untuk Husna
Salam,


Hari ni nak citer buah hati ummiHusna nie... Semakin lama menjadi ummi semakin banyak benda yang kita kena belajar. Kita kena banyak membaca dan bertanya orang walau apapun...Tak boleh malu! Eh! membebel pulak! hehehe... Pelik kan? Tp itu ler lumrah seorang ibu...Kena buat sesuatu....


Nak dekat 2 minggu Husna tido tak lena. Asal pukul 2 @ 3 dia bangun merengek2...huhuhu... Nak tak nak kena ler bangun jugak! Dengan mata terpisat2 demi anak, bangun gak! Pastu pukul 5 nanti bangun lagi... huhuhu... Dah tu kalau dia tido pun tak lena. Cam ada yang tak kena jer...
Ramai gak ummi tanya, kenapa Husna cam tu... Ramai yang kata mungkin lapo... Masalahnya, HUsna yang tak nak makan. Kalau ikut apa yang ummi baca, kita tak boleh paksa anak makan! Tp, nak buat cam ne yek! Kalo Husna ok, dia akan makan. Kalo tak, dia makan dua suap pastu dia semburnya...huhuhu...Siapa ler ajo dia wat cam tu!

So, ummi ambil jalan paksa dan pelbagai kan makanan dia. Dalam 1 malam, macam2 dia makan. Kadang2 makan nasi, kentang, roti...janji dia nak makan. Rupanya ummi ni masih tak kenal Husna kot! huhuhu... Husna tak suka makan makanan yang sama aje. Kalo boleh dia nak makan macam! Pastu masa makan nak main2, jalan2 gurau2! Alai hai anak ummi.

Hasilnya! hehehe...Husna tido lena dan bangun sekali je pukul 5 pagi...Pastu tido lena lagi.... Senang hati ummi.

Moralnya kat sini:

  • Kena kenali cara anak kita dengan tepat... (ini ler nasib ibu yg bekerja)
  • Kena belajo banyak jenis masakan makanan untuk anak kita
  • Kena luang masa yang panjang untuk beri dia makan
  • kena banyak sabar
  • kena pastikan dia benar2 kenyang baru ajak dia tido...hehehe

Sekarang ni, kadang2 Husna ok. Kadang2 tak ok... Ikut mood die ler... Kadang2 makan banyak, tp malam ok ler... Cuma satau yg ummiHusna perasa, Husna cepat lapar... Memang cepat sangat! Agaknya budak nak membeso kot!

Tuesday, February 10, 2009

:: UmmiHusna tengah sedih ::

9 kali peluk cium untuk Husna
Salam,
Sebenarnya ummi tak tau ler nak cerite kat sini ker? Coz, blog ni, sebenarnya untuk Husna. Tp, bila fikir balik, boleh ler tepek kat sini. Selain dari berkongsi dengan suami tersayang blog ni juga boleh ler jadi tempat ummiHusna luahkan apa yang ummi rasa.
Sejak dua menjak nie ummi semakin dah tak heppy kerja kat sykt sekarang nie! Rasanya boss ummi semakin ambil kesempatan ke atas diri ummi yang tak banyak cakap! Rasanya ummi dah tergolong dalam kes penderaan pekerja! Entah ler.... Sejak dua menjak ni juga, ummi kena handle semua sorang2. Bayangkan, 4 compeny ummi kena handle sorang. Tak menang tangan ummi dibuatnya. Itu tak termasuk, buka pintu, angkat telefon, ambil surat, fax, fotocopy dan macam2 kerja yang remeh ler...
Bila ummi pikir dalam keadaan ekonomi yang tak stabil ni, ummi takut nak buat keputusan. Ummi takut nak cari kerja lain. Jalan yang ummi nampak, kerja dengan kerajaan. Tp, dah banyak kali minta, tp GAGAL jer memanjang! Minta KPLI dah masuk kali ke-5 pun GAGAL jugak! KEna mandi bunga kot...hehehe....
Ummi berharap tahun ni membawa lebih erti bagi ummi. MUdah-mudahan Allah permudahkan semuanya. Hanya DIA yang maha mengetahui di atas apa yang berlaku ini!
Ummi juga nak cerita, semasa balik tadi tayar motor pancit...Huhuhu...penat giler jalan di lebuh raya tu...RAsanya ade ler hampir 1km nak sampai ke bengkel moto! Giler ler.... Balik rumah, adei...sakit semua sendi dan otot. Rasa macam baru lepas marathon jer.... hehehehe
Ok ler...nak tido. Dah tak larat ne... Selamat malam...
Assalamualaikum...

Thursday, February 5, 2009

:: Award Dari Mummy Qis ::

2 kali peluk cium untuk Husna

Salam,
Sekali lagi ummiHusna dapat award...
Hehehe best giler... Award ni, mummy Qis yang beri...
Ala mummy yg baru dapat 2 hero tu...heheheh... Mummy Qis, comel giler ler award nie...
Lebih2 kaler hijau...suka sangat... Tq, yer...
Erm......Award ni...nak bagi kat sape yer....
Atie, Rasmona, Kak Tini dan Syana.
Juga pada pelawat blog ini....Boleh ler ambil awar yang comel ini yer...

Wednesday, February 4, 2009

:: House Wife ::

4 kali peluk cium untuk Husna
Salam,
Tarikh : 24/01/09 - 03/02/09
Tempat : Damansara



Hehehe.... Rasanyalah kan, mesti orang tertanya2 apa punya topik ler nie.... Tp, ummiHusna just nak kongsi pengalaman ummiHusna sepanjang masa cuti CNY hari tu... Lama giler ummiHusna cuti tau... Dai 24/1/09 - 3/2/09, ummiHusna jadi suri rumah tangga.

Macam2 kan dugaan bila dah duduk rumah nie... Hari2 buzy gak, mengalahkan orang bekerja! Sepanjang duduk kat ummah ni, macam-macam yang ummiHusna buat.... Tp, misi ummiHusna gagal. Dek penangan Husna yang manja! Husna cam tau jer, ummi dia bercuti! huhuhu...Bukan ummi dera Husna! Husna yang dera ummi.
Semua kerja-kerja rumah, ummiHusna buat sebelah petang. Itupun setelah Husna tido. Kalau Husna tak tido, jangan ler harap! UmmiHusna lipat kain, Husna pun nak tolong gak! Tp, bukan tolong lipat! Tolong punggah semula... huhuhu.... Anakku...... UmmiHusna nak kemas rumah, pun Husna tolong gak! Habis susu Husna, botol2 semua dia keluarkan dari rak. UmmiHusna masuk kan semula kat rak, Husna keluarkan semula... huhuhu...

Apa yang ummiHusna dapat sepanjang seminggu lebih bersama Husna tersayang :

  • UmmiHusna lebih mengenali Husna. Mesti org cakap, mak apa ler dia nie.... Sebenarnya bila kita dah bekerja, masa kita untuk anak pasti terbatas. Apa tah lagi kalau cam ummi, sabtu pun kerja. So, bila berdua duduk dengan Husna ummi habiskan masa dengan anak kesayangan nie...

  • Ummi gembira dapat melihat dia membuat langkahan ke 3 dan ke-4. Sebelum ni, dua langkah dah jatuh. Tp, masa dok berdua dia melangkah sampai empat tapak...

  • Ummi cuba masak untuk Husna, tp dia tak nak makan benda yang sama tiap hari. Sedih tau! Pada hal kalau ikut cara yg betul kita kena beri makanan yg sama utk lihat sesuaikah makanan tu utk dia! Husna suka makanan yang ada perasa. Masam, manis, memang dia suka. Husna buka suka makan ubat! Tp, bila ummi beri dia jus kurma, suka jer dia...hehehe....

  • Husna merupakan anak yang manja sangat. Sampaikan ummi nak gi toilet pun kena bawa...hahaha... Bila dia bangun je, ummi dah tak boleh buat kerja. Kena duduk dengan dia, layan dia main dan tak boleh gerak... KAlau gerak, dia pun panjat kaki ummi. Kalau tak angkat, mulalah dia menyanyi sekuat-kuatnya...Huhuhu... Agaknya jiran sebelah pun naik bingit dengar Husna menangis...

  • Satu lagi yang paling best, ummi juga dapat tengok gigi pertama Husna tumbuh. Gigi Husna tumbuh dan naik ke atas pada 29/01/09. Ayah balik jer, ummi tak sabar nak cakap. Terus jer report kat ayah, yg Husna dah tumbuh gigi... Hu...lega rasanya. Lama dah ummi tunggu Husna tumbuh gigi.

Ini adalah masakan ummi yang terakhir sepanjang ummi bercuti. Ayam bakar entah apa tah... Hehehe...Saje2 letak madu, mayonis, garam, sikit serbuk lada dan perap ayam selama 1 jam. PAstu bakar ayam... hehehe.... JAdi juga...

Monday, February 2, 2009

Award

2 kali peluk cium untuk Husna
Salam...
Hehehe... Gembira sungguh dapat award nie...
Nie award yang pertama yang ummiHUsna dapat tau!
Maklum ler ummiHusna mana ada ramai kawan...
Award ni, telah di anugerahkan kawan ummiHusna yang ummiHusna kenal dr PCM.
Tq, dear Syana... Nanti kita boleh makan2 kat station 21 yer...



Ok...ummiHusna nak bagi award ni kat....
  • Kak Erryn
  • Afni
  • KAk Laili
  • Mummy Qis
  • Zieha
  • noreen
  • ummiHazalah
  • ummiMujahid

Dan juga pada sesiapa yang datang membaca dan sudi nak ambil award nie....

Birthday UmmiHusna

3 kali peluk cium untuk Husna
Salam,
Entry kali ni ada special sikit. Sempena Hari Wilayah ni ... ada makna yg lain buat ummihusna. Iaitu tarikh lahir Ummihusna... Tahun ni, tahun terakhir ummiHusna menyambut hari lagi dalam angka 2.Next year... angka 3 pulak! huhuhu... Dah tua rupanya ummiHusna nie...

Tahun ni tahun yang paling bermakna bagi ummiHusna. Ummihusna menyambung birthday kali dengan suami dan anak yang sangat2 dicintai... Kami tak de ler buat beso-besaran... Tak mampu ler... Cukup ler sekadar sederhana jer... Itupun hanya ummiHusna, Husna dan ayah Husna jer... Kami sambut di Genting. Dapat ler merasa tido di Genting.... Gembira tak terkata.

Ayah Husna nak buat supries kat UmmiHusna... Dia kata kita try ler... Ada bilik kosong ke tak. Kalau tak ada kita balik ajer... Lagipun Genting dengan rumah dalam setengah jam ke 1 jam jer... Tak jauh sangat... So, pagi Ahad tu...Berkemas bagai nak rak ler.... Semua barang ummiHusna bawa. Tetiba ayah Husna cakap, cam ne kalau dah tak de bilik kosong? Anag bukan apa... siang kat ayang... penat2 kemas dan pack barang, tetiba hampa. Sedih jer dengo... UmmiHUsna kata, tak per ler bang...Kalo ada rezeki ada ler... Pada hal dalam hati tu...huhuhu... Sedihnya...

Sampai jer kat sana, nak cari parking pun dah susah... Bila naik jer kat lobi hotel... Terkejut badak ummiHusna... Ramainya manusia... Dalam hati kata dah sah ler tak de bilik! So, ayah Husna gi ler kat kaunter pertanyaan... UmmiHusna dah malas dah.... Dengan hati yg sedih duduk ler kat bangku yg disediakan... Pulak tu Husna nak susu... Baru jer tuang air panas... Ayah Husna datang.... Yang, tak de bilik kosong ler... UmmiHUsna pun jawab...tak de tak per ler...Tak de rezeki ler... Terus nak buata susu. Pastu ayah Husna kata, jom buat susu kat bilik! Hah? Bior betol! Kata tak de kosong... Kata UmmiHusna terpinga2.... Ayah Husna pun tunjuk ler kuncing ala-ala kad pengenalan tu.... MAsa tu...cam nak pelok je suami ku itu! Rasa gembira sesangat.... Coz, dah lama teringin nak bermalam di genting....
Tq darling...
Love u so much...
And Husna juga...Ummi sayang sangat kat Husna...

**************************************************************************************

Habis cerita birthday Ummi....
Sekarang cerita pasal Husna pulak.... Sejak Husna dah 10 bulan ni... Husna dah pandai berjalan 3 @ 4 langkah ler... Dah tahu nak merajuk. Dah tahu orang marah... MArah jer mencebik dan menangis... Manja sangat...Dah yang terbaru ni...Husna dah tumbuh gigi! Lama ummi dan ayah Husna tunggu... Akhirnya bila dah 10 bulan baru tumbuh!

Pasal makanan pulak! Husna kurang nak makan nasi ler... Pening kepala ummi fikir... Bila masak jer, membazir jer... Dia makan 2 @ 3 sudu jer... Pas tu tak nak! Tp, kalo makan bubur McD...suka sangat...huhuhu...
 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez