Thursday, March 10, 2011

Kereta Mewah?

Assalamualaikum...
Saja hari ini ummi nak cerita pasal kereta mewah!
Sejak ummi kerja kat sini kan....
macam2 kereta mewah yang pernah ummi tengok!
Jadilah... just tengok jer kan...
nak beli...insyaAllah...suatu hari nanti :)


Macam BMW 3series di atas nie... Pertama kali ummi tengok dan naik tahun 2004. X-boos ummi beli.
Memang seronok tau!


Tapi kan.... ummi lebih suka Alphard nie....
hehehehe.... memilih tu! 
Tak pernah pulak ummi naik lagi!
Just intai2 dari luar jer...
Kalau nak naik boleh jer... kunci ada... tapi malaslah nak berangan!



Nak dengar ceita tak? hehehe...
Ada kaitan juga dengan kereta mewah nie...
Last week ada lah sorang mamat nie...
Ops lupa! MELAYU yer...
Muda lagi tau! Rasanya dalam 30++ belum sampai 40 pun...
Datang showromm beli kereta mewah.
Yang first dia ambil 4 bijik kereta tau!
Total REGEnya... dalam RM1.5million!
1st installment dia bayar RM 200,000 ribu !!!
2nd installment RM 175,000 ribu!!


So.... cam ner.... best tak kalo korang dapat tengok orang melayu seperti ini?
Kaya dan humble jer tau!
Tak ler datang kat showroom tu pakai blazer ke apa!
Just pakai jeans dan t-shirt jer...
hahahaha


Kali ke-2 dia datang!
Naik kereta WIRA model lama!
tu! cam gambar di atas, cuma warna hitam!
aik? dah dia orang kata macam2 kat mamat nie...
Cakap mamat nie rounding money ler... apa ler...
his...his...his... 

kalo koranglah kan.... 
apa pendapat korang? 
Siapa mamat nie yer?
Ada ker orang kaya giler nak naik kereta wira?


***** Gambar2 di sini di ambil daripada pak cik Google yer...****

 

2 kali peluk cium untuk Husna:

SyaNa on March 10, 2011 at 2:31 PM said...

dia tlg belikan utk org kot
or dia saje nk naik wira hari tu
hahhaa think positive

Manjakusayang Collection on March 10, 2011 at 4:12 PM said...

rasa bukan syana...coz, cheque yang dia bagi tu dia yang sign :)

Bagi kim, memang fikir positif jer... coz, dua2 cheque yang dia bagi dah clear. Janji duit masuk! hahahaha

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez