Monday, April 19, 2010

Lagi..lagi..ummi

Salam,
Sungguh berlapok dan bersawang labah2 rumah nie....
huhuhu...ummi memang buzy tahap GABAN nie!
Nak masuk sebulan ummi kat opis baru...tak pernahnya balik awal!
Coz, tuntutan kerja ummi kena update HQ sebelum balik!
So, kalo mat rempit tu lambat hantar barang2 ummi maka semakin lambatlah ummi balik!
Mat rempit tu pulak, dah pandai demand dah sekarang!
Kalo dulu... Selagi belum kol 6 selagi tu dia boleh settlekan kerja!
Tp, sekarang! Asyid tertunda jer...
Ada ker bila ummi cakap "akak ada cash nie..." banyak amountnya...
Terus dia cakap...ala kak...esok pagi jer lah yer...
MAsa tu baru kol 5! Dan ummi terima duit tu 4.45ptg!
Kalo sikit2 ummi berani ler nak simpan...tp, bila dah banyak2 nie...
risau sikit! duit kan...huhuhu

Dalam tempoh yang singkat juga...ummi telah diuji oleh rakan sebangsa!
Ummi agak terperanjat bila rakan seMELAYU cemburu dengan apa yang ummi dapat!
Apa yang company bayar pada ummi!
Sampaikan dia boleh cakap...
"kenapa ummi boleh dapat cam nie... sedangkan ummi tak ada pengalaman dalam automobile?
Sedangkan dia ada pengalaman yg sikit iaitu pernah uruskan loan pinjaman kereta...
kenapa tak boleh dapat seperti ummi!
Ummi cuma berdiam dan buat tak tahu yg ummi tau dia cakap macam tu!
Kalau ummi tak fikir panjang nak jer ummi cakap...
Saya ada kelulusan dik... Akak ni lulusan "U" dik!
Tp, ummi tak sampai hati! dan tak nak cari musuh!
Apa yang adik dapat tu...
Dah AMAT berpatutan untuk kelulusan adik!
Malahan lebih bagus untuk adik!
Tp, ummi tak nak cari pasal... so, ummi bertekad...
layan dia cam biasa... dan tak ada cakap lebih2!

0 kali peluk cium untuk Husna:

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez