Tuesday, April 6, 2010

Delima

Salam...
Sebenarnya ummi sendiri rasa ralat dan tak tau apa yang dah terjadi...
Ummi pernah bercakap yang ummi tak akan mudah mengalah dengan apa yg ummi buat Cos... Ummi yakin keputusan ummi tu betul!
Tp...hari ini ummi benar2 rasa macam percaturan yang ummi buat dah tersilap...
Ummi rasa ummi tak sesuai dengan dunia akaun...
Tp, ummi tau...benda yang ummi nak belajar tu...benarnya sangat2 asas!
Cuma mungkin ummi tak faham konsep dan tak ingat konsep!
Coz, kat opis baru ummi nie...semuanya nak cepat!
Cakap dan beri arahan pun nak cepat!
Tiap2 hari ada meeting dan kadang2 menganggu tumpuan ummi nak belajar benda baru!
Tiap hari isnin ada perhimpunan...kena nyayi lagu...pastu dengan orang2 HR bebel2!
KAdang2 sampai hampir 1 jam tau! Rugi...rugi...
Kalau boleh nak beri arahan tu macam dengan orang yang memang ada basic akaun jer...
Pada hal ini pertama kali ummi sentuh benda yang bernama akaun!
Dulu pernah juga buat weges, tp, tak ler sesukar cam sekarang!
Pening2 kepala nie...
Rasa cam nak cari kerja lain jer...
Tp, boleh ker ummi dapat kerja dengan mudah yer?
Kalau boleh memang tak nak tanan anggur...coz banyak tanggungjawab yg ummi kena settlekan!
Ummi sentiasa berdoa agar permudahkan segala urusan ummi ini...
Ummi minta kawan2 doakan ummi yer...
Ummi memang memerlukan sokongan dari semua orang sekarang...


6 kali peluk cium untuk Husna:

Afne on April 6, 2010 at 11:05 AM said...

kimm, bg masa utk kimm blaja benda2 baru. ddk kt akaun mmg semua nk cpt.. nk prepare ceque, invoice, transfer itu ini.

bykkan sabo k. afne doakan moga urusan kimm dipermudahkan ;)

mama uzma on April 6, 2010 at 11:23 AM said...

bykkan sabar kak...
iena doakan semuanya dipermudahkan..


iena pun pernah tekad nak berubah haluan sampai la iena dah dpt haluan iena tuh tiba2 iena jd nyesal plak..tp skang iena bersyukur bila semuanya dah ok...

SyaNa on April 7, 2010 at 9:54 AM said...

kimmi, byk2 sabar ye
benda baru mmg kkdg susah kite nk catch up
tapi pelan2 insya Allah ok

mama_umar on April 7, 2010 at 10:17 AM said...

xper kimm,jgn cpt rase gv up dulu k =),anggap ni mmg cabaran utk bljr ilmu baru,pk +ve yg 1 ari nnt kimm akan bangge dgn diri sendrii sbb akhirnye kimm dah teror bab akaun2 nih

Manjakusayang on April 7, 2010 at 10:49 PM said...

Afne,
Tq yer... tu ler...memang kena sentiasa cepat.. Kimm pulak kalo kena cepat2 nie memang tak biasa... MAklum ler dulu buat admin semuanya kena teliti dan ambil masa...

Iena...
Tq yer... Ummi harap ada lah hikmah disebaliknya... Moga2 bila ummi dah boleh handle akaun ni nanti senang sikit ummi cari kerja...

Manjakusayang on April 7, 2010 at 10:51 PM said...

Syana...
Tq yer... Tu ler memang terlalu baru..tp, dia orang kat sana tak kisah baru atau lama... Kerja tetap kena cepat! huhuhu

Zty...
Tq, betul tu...kena fikir positif jer... Coz, kimm dah banyak kali mohon kerja lain...bertahun2 mohon. Alih2 yang ni terus dapat ker... So, memang ini rezeki kimm...insyaAllah... :)

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez