Monday, December 7, 2009

::. Buzy + Minta Tolong .::

Salam...

Lately ni ummi tak mengupdate pun blog ini! Buzy sesangat + tenet + komputer yang menggong sesangat! Geram ummi dibuatnya! Dah suruh budak tu datang, buzy ler pulak budak tu! Katanya next week baru boleh datang! Tp, tak tau ler.... Next week bilanya .... huhuhu...

1 lagi yang buat ummi angin nie... cctv kat belakang ummi ni dah menghala ke meja ummi dah! Bila tengok kat bilik bos, memang nampak ler apa2 yang ummi buat! Sampaikan nak duduk tak sopan pun tak berani! Coz, memang nampak sangat! Giler betul orang tua nie! NAk skodeng jer! Dah 4 tahun ummi kat sini... tp, dia tak pernah nak percaya! Kalo kerja ummi tak siap tu, ummi faham ler... tp, semua kerja siap! So, apa yang dia nak skodeng2 lagi! Ummi harap sangat ummi dapat kerja lain secepatnya! Tp, buat masa nie...belum ada rezeki lagi... Puas dah memohon! Tp, macam2 ler majikan sekarang ni nak! Dulu, masa baru2 keluar U, nak pengalaman. Bila dah ada pengalaman banyak inquiry pula! Kenapa nak berhenti ler... Tanya pasal majikan sini ler... Kenapa pengalaman tak sama dengan kelulusan ler... macam2 ler dia orang nie! Geram sungguh!

Kerja kerajaan? LAgi ler... Mohon jer... Pernah dapat intw, bila dah masuk jumpa panel...tetiba... dia orang kata boleh tersilap tengok kelulusan! Terus tak jadi intw! Penat2 jer ummi sediakan modul untuk intw! Dah ler request macam2 sebelum pergi intw! Kena buat PnP ler... tu ler... last2...tak dapat intw coz, dia orang silap panggil tarikh intw! Argh!!!! Tension ler...

Ummi memang tengah sibuk mencari kerja sekarang nie... Kalo ada sesiapa yang tau ada kerja kosong tolong beritau ummi yer... Ummi rasa dah sampai masanya ummi kena cari kerja lain! Ummi dah tak ikhlas utk kerja kat sini! Ummi dah rasa 1 bebanan tiap kali nak datang opis! So, ummi rasa lebih baik ummi pergi kerja lain dr ummi tak ikhlas! Tolong yer kawan2!



6 kali peluk cium untuk Husna:

Jiey^Mien on December 7, 2009 at 9:04 PM said...

Ummi, grad ape?
kalo bersesuaian, try la kat my place.. www.sc.com.my..
biasanya ada je..

ku tak sempurna on December 8, 2009 at 2:43 PM said...

line tenet kat sini pun mengong... geram betul.. skjp2 takde line... ggggrrrr...


.
.


lorrr... ada gak bos camtu.. mmg patut cr kerja baru...
smg ummi cpt2 dpt kerja lain...

Manjakusayang on December 8, 2009 at 5:19 PM said...

Jiey... Rasanya tak sesuai kot! huhuhu...

KTS... tu ler...geramnya... Tq dear...

::Leily | Ummi Alya Husna:: on December 8, 2009 at 10:54 PM said...

salam liana..
ape lagi bleh ckp, sabo je la..
mmg la, zmn skrg x bleh demand sgt..
ttg kije kerajaan tu, yg. penting jgn putus asa..
sy dulu2 cenggitu gak.. tiap2 thn isi SPA8..
Alhamdulillah, wlpn tak setaraf ngan kelulusan, kira ok la..
de pencen, heheheh..
jgn putus asa K..

Afne on December 9, 2009 at 10:10 AM said...

bykkan sabo kimm, mmg ssh nk cari keje dgn kelulusan kita. zaman skrg ni tak blh memilih keje. tp kesian kimm sampai mcm tu sekali ur boss monitor siap tuju cctv lg huhu.. afne pn blh stress camtu.

apply je mana2 kosong. hntr je resume kt mana2 yg kimm rasa sesuai.

Manjakusayang on December 9, 2009 at 10:52 AM said...

Kak Lilly...
Tu ler... Bila fikir sesorang rasa give up sangat2! Susah nak dapat! Tp, kalo orang yg tak nak tu... boleh jer dapat! Senang jer... huhuhu

Afne,
Memang tension tau! Dr dulu lagi dah ada cctv ni. Tp, sejak ni ler dia tuju betul2 kat monitor!
Memang susah sangat! Dah try juga juga STPM, pun hasil tipu tak berjaya! huhuhu

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez