Monday, October 19, 2009

::. 1 Tahun 7 Bulan .::

Salam...

Pejam celik pejam celik... Anak kesayangan ummi dah pun masuk 1 tahun 7 bulan... Rasanya masih rindu akan kehadiran Husna sewaktu di dalam perut! Rindu dengan keaktifan dia yang kerap sangat menyiku perut ummi! huhuhu... Rindu dengan segala-galanya ler... Tp, kini... Ummi lebih rindu nak ulit2 badan yang gebus tu! Nak cium2 bau masam Husna! hahahaha... Rindu sangat-sangat nie...

Bila dah besar nie...Macam-macam yang Husna nak cuba buat! Pulak tu...Husna jenis yang nak buat sendiri! Tak nak orang tolong! Nak tau apa benda yang paling-paling Husna suka buat sendiri? Makan sendiri, ambil biskut sendiri, pakai baju dan seluar sendiri, buka pampers sdn, pakai stokin sdn, berjalan sdn, pakai kasut sdn, mandi sdn, dan minum pun sdn!

Perkara paling baru dia reti buat... Semalam dia baca doa makan! Adoi... rasa macam nak menitis jer air mata nie... Gembira sangat! Mesti ada yang kata ummi tipu kot! hehehehe... Tak...ummi tak tipu tau! Doa makan yang panjang tu kan... yang ummi faham... Allah humma.... yang lain2 tu... bahasa dia ler... Dia baca sambil tadah tangan! Kalo macam orang mengaji ker... Husna suka ikut! Tp, kita tak faham ler apa yang dia cakap!

Husna juga pandai menyanyi... "saya ayam... kok..kok..kok.., Saya burung...pit..pit..pit..., saya tiger... maum..maum..." Ini lagu yang ayah Husna ajar... Cepat jer dia hafal! Tiger tu..dia boleh sebut masa hari sabtu (17/10/09) lepas! Masa tu ummi bawa Husna gi Zoo Negara! 1 lagi lagu yang dia suka ikut... huhuhu... LAgu UMNO tu! Mak oi! Kecil2 dah pandai politik yer... MAsa perhimpuhan UMNO hari tu kan...banyak kali lagu ni di keluarkan kat TV! So... memang dia ikut ler...

Husna mudah sangat ikut apa yang orang buat! Pantang nampak orang buat sesuatu dia akan tiru! Kalo iklan kat tv tu... jangan cakap ler... semuanya dia nak tiru! Sejak dua menjak nie... ummi takut nak marah2 Husna kalo dia nakal! Ummi tahan jer... Coz, takut dia tiru dan buat kat anak2 @ kawan2 dia kat sekolah! Ummi risau sangat benda nie benonya!

Husna juga dah banyak perkataan yang dia tahu sebut! Antara yang dia dah tahu : BI - cow, sit down, cleb your hand, tiger...... KAlo BM banyak sangat ler dia dah cakap! A,B,C pun dah boleh... Tp, Cam bunyi tak bunyi jer... hehehe... KUat mengadu tau! Kalo ayah/ummi buat apa2 kat dia... mula ler dia mengadu!

PAsal makan pula... Biasa ler Husna ni... KAdang2 mood makan dia datang... Kadang2 mood makan dia tak datang... So, bila kami makan, tetap ummi sedikan untuk dia! Walopun tau...dia tak nak makan! Main ler dia nasi tu! Nak buat cam ner... Kita kasihan kan dia!

Ummi harap 31/10/09 nanti...ada ler masa nak bawa Husna gi cucuk! Belum lagi cucuk untuk yg setahun setengah tu! Tak ada masa tol ler skrg nie... hehehehe... Alasanya...



5 kali peluk cium untuk Husna:

Nana on October 20, 2009 at 9:04 AM said...

husna & damia sebaya tua husna sbulan je so apa yg husna pandai buat, tu jugala yg damia pandai buat
heheh..tersenyum kita baca kisah husna sebab semenye sama mcm damia.heheh..baca doa tu ntah apa2 bahasa ntah, pastu semayang tonggeng2 mulut kumat kamit ehehe

Liana on October 20, 2009 at 9:53 AM said...

nana...
tu ler... kadang2 rasa rindu sangat2 nak tengok dia buat tu buat ni... Seronok sesangat kan?

cintaKusayangMu on October 20, 2009 at 12:57 PM said...

hahahah....comeinye husna..pandai baca doa mkn ye...bab suka nyanyi lagu umno tu..darwishes pn suka gak..mummy nye lak nyanyi gak same2 ngn tv nyanyi...dh la darwishes suka dgr lagu umno yg mummy dia nyanyi..

Ayu Jaffar on October 20, 2009 at 4:14 PM said...

cerdas & cergas kan kimmi :p

bila tak mau dok diam geram jek kan rasa! tapi bila da start belajar something waaaaa rasa terharu, sebak sume ada....

Liana on October 21, 2009 at 8:56 AM said...

Qis...
Alamak Darwishes pun suka lagi UMNO tu? hahahaha... Tp, lagi tu memang cam naikan semangat tau!

KAk Ayu...
Betul tu! KAlo tak reti diam tu... Adoi... Sampai kita kata...karang ummi jadi hijau kang! Tp, bila dia tak ada sunyinya hidup... tak seronok jer...

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez