Wednesday, October 21, 2009

::. LaMa DAh BeRangAN .::


Salam semua...
Cuba teka... apa aktiviti kami hari cuti yang lepas?
tekaler...
*
*
*
*
*
*
KAmi Ker ZOO Negara...
hehehehe
Harga tiket dah naik ooooo...
Masa ummi pergi dulu...
Rasanya tahun 2004 @ 2005 kot...
MAsih lagi RM 10.00... Tp, kali ni pergi... RM 20.00
Tp, tak per ler... Binatang2 kat sana tu...perlukan makanan kan...
So, kira beri sedekah ler...kat haiwan2 kat sana...hehehehe



Ini GAmbo budak yang dah mengamuk...
Rasanya dia mengantuk masa nie...
Iyer ler... KAmi tolak dari rumah kol 10++
Memang waktu tido dia...
hehehehe... Tp, Husna enjoy gak tengok haiwan2 di sana!



Ayah Husna yang sibuk melayan anak dia!
Walo pun Husna belum tahu sangat...
Tp, dia sangat2 teruja bila tengok Tiger...
Tp, dia tak cakap tiger...
dia cakap Miau... (Kucing) huhuhu....
Tp, bila tanya cam mana bunyi tiger dia bunyi... maum...maum...



Adakah gajah ini merpati dua sejoli?
hehehe... TAu gak kasih sayang yer...
Gajah nie asyid minta makan jer...
Terutama yang belah kiri tu!
RAmai dah orang bagi dia makan!
Tp, minta lagi...huhuhuhu


Budak menangis tak dapat kamera!
hehehehe...
Tak boleh ler sayang...
Ini ler kamera yang ummi ada!
Kalo rosak nanti... HAbis ler ummi....hehehe


Bagi gajah ni makan!
Ummi beli 2 batang tebu.
Sebatang RM 3.00... Jadi ler gajah oi...
Dapat gak ko merasa ummi bagi makan yer...hehehehe




Ayah dan anak yang berposing sebelum balik...
Penat giler... dan cuaca yang panas terik tu lagi ler...



Kami sekeluarga....
Seronok tau... siapa yang dah lama tak pergi...
Pergi ler... Walopun mahal sikit...hehehehe
tak per...


Eh...Belum habis lagi ler...
Bergambo dengan Zirafah!
Nampak sangat kekerdilan ummi...
huhuhu


Last gambo...
NAk balik nie...
Jumpa lagi lain kali...
KAmi sampai rumah kol 3.30ptg!
Sampai rumah... semuanya lepak!
Tp, ummi tak dapat tido!
Coz, Husna dah bangun dari tidonya yang lena masa dalam kereta!
huhuhu... HAri yang penuh dengan kenangan...

10 kali peluk cium untuk Husna:

Ayu Jaffar on October 21, 2009 at 12:57 PM said...

bestnya husna jenjln tgk haiwan :p
bila ntah nk bwk yaya ke sana! nk sgt bg di tgk gajah :p

RM20 ye kim... haiiiih sume benda naik rege kan????

rosmona on October 21, 2009 at 1:33 PM said...

best.. best.. best.. lagi kalo anak dh pandai cakap.. lagi best ummi..

Nana on October 21, 2009 at 1:49 PM said...

hehe..kimm sama la mcm ayah damia dah lama berangan nk bawa damia g zoo negara.aritu dia cuti ada ke dia nk pegi berdua je ngan damia kita xbagi la.mana aci pegi berdua kita pun nk pegi juga,

mak aii mahainye tiket rasanya last kita pegi rm15 je

Liana on October 21, 2009 at 2:03 PM said...

Kak Ayu...
Tu ler... memang dari dulu nak bawa. Tp, dia kecil sangat! Sekarang ni dia dah tahu cakap...best bawa! Iyer... RM 20.00! hehehehe

Rasmona...
Memang best! Ni yang baru cakap sepatah dua pun dah riuh mulut kami berdua! Tak terlayan!hehehe

Nana...
Tak aci eh? hehehe... Nanti bila dia cuti ajak ler... Binatang pun dah banyak! Terutama specis beruk dan monyet! Memang terasa mahal! Tp, dah niat nak bawa...pejam mata jer lah! hehehe...

mama_umar on October 21, 2009 at 2:26 PM said...

wahh husna dah smpi zoo! hehehe,g zoo pon mmg dlm plan kitorg sebenanye tp kene tangguhla kot,takut ade yg terkuor kt zoo adek umar ni kang,hahaha

Jiey^Mien on October 21, 2009 at 4:05 PM said...

Syoknya husna jenjalan..
Kitorg pun dh lama nk bwk Ian gi Zoo..
Tp ayah dia n uncle dia nk tgg Ian dpt kaki dulu..
=)

Liana on October 21, 2009 at 5:33 PM said...

mama Umar...
Tak per lah... Nanti bila adik Umar dah besar sikit boleh ler bawa sekali... sekarang ni jangan...heheheh

Jiey...
Insyaallah... Nanti Ian dah dapat kaki boleh pergi zoo yer...

cintaKusayangMu on October 21, 2009 at 6:03 PM said...

wah husna....jln2 kt kebun binatang ye..klu kt indon ni zoo dorg pnggil kebun binatang...mahal nye kak tiket skrg...adoi...klu bawa darwishes ngn bibik..dh brape tu..mau dkt rm100..kopak la hai...

zieha on October 22, 2009 at 9:20 PM said...

nape auntie tgk husna mcm muka kebosanan je kt sana..
agaknya tak puas tido ye..
sebut zoo..lama gak daku tak pegi..
2 zaman dah rasanya berlalu..hahahaha

Liana on October 23, 2009 at 9:49 AM said...

Qis...
Baby tak kena bayar... Just bayar untuk dewasa jer... Bawah 2 tahun tak yah bayar... hehehe

Kak zieha...
1 sebab Husna memang mengantu. Yg ke-2 pula...Husna memang buka suka senyum! Susah nak tengok dia senyum ... Mahal senyuman dia tau! hehehe

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez