Monday, January 11, 2010

::< Hadiah Tahun Baru ; 2010 >::


Salam...
Apa korang rasa bila tengok gambar di atas....
huhuhu... Ini lah hadiah untuk tahun 2010.
Walau apapun ummi bersyukur sangat2... Kerana DIA hanya ambil sementara sahaja anggota yang DIA bagi!
Ummi rasa bertuah kerana DIA masih sayangkan ummi dengan ujian yang DIA bagi...
Alhamdulillah...

Kejadian ni berlaku masa Sabtu lepas.
Ummi kan kerja separuh hari kan Sabtu tu....
Tiap2 sabtu memang jarang ada orang kat opis.
Cuma ummi dan kadang2 bos ada.
So, ummi nak balik tengahari tu kol 1.30++
Masa ummi nak pijak tangga tu perasan dah tiba tangga yang last dah!
Tp, rupanya ummi salah step dan....
Jadi lah nangka busuk....
Bila dah jatuh tu jer...bunyi yang ummi dengar "Park"!
Ummi dah tak fikir apa dah... Ummi cakap...
"habis kaki ku patah"
Pastu ummi try bengkok-bengkok kan!
Boleh bengkok dan pusing2 lagi...
So, ummi rest kat tangga tu dalam 10-15 minit!
Ummi urut2kan kat jari tu!
So, dah tak sakit dah....
Ummi pun ambil teksi dan nak gi MV...coz nak cari barang...
Taxi berhentikan kat bahagia South tu...ala dekat dengan DOME!
Ummi pun jalan dan terus jalan...
Bila nak naik ke level 1 tu...ummi dah rasa sesuatu!
Kaki ummi pendek sebelah! Senang kata jalan berdencut lah!
Ummi try juga jalan sampai level 2!
Bila sampai level 2 semakin bersemut dan terasa berat...
huhuhu... Ummi terus patah balik dan duduk kat bus stop!
Call ayah Husna... suruh ambil....
Hati ummi dah syak ni mesti terseliuh nie...
Setengah jam menunggu...macam setahun...
Kaki dah semakin mencucuk-cucuk! Sakit giler...
Sampai Hospital Pakar Al-Islam kat Kampung Baru....
Dapat no 1017...Ada 1 pesakit lagi...
Lamanya menunggu... Dalam 10 minit tu... Rasa berjam lah...huhuhu
Nurse nak bagi wheelchair! Ummi tak nak...
Konon gagah kuat ler tu!
Masa jumpa doktor...dia tekat2 picit2 kat kaki tu...
Bila dah cek semua rupanya buka terseliuh...tapi ankle injured!
huhuhu.... Macam nak nangis sakit oooooo....
Bila dah balut kaki semua...nak jalan memang susah... So, kena juga guna wheelchair!
Husna menangis2 suruh ummi turun...suruh ummi dokong dia...
Masa ayah nak masuk dalam kete tu... ummi still kat wheelchair lagi...
Apa lagi...Husna menangis semakin kuat, coz dia ingat ummi tinggal!
hehehe.... siannya anak ummi...
Bila ummi dah masuk kereta baru dia dia dan terus duduk kat peha ummi...
Itu sahaja ler kisah hadiah tahun 2010...
So, ummi dapat MC sampai esok....
Selamat bekerja semua...

7 kali peluk cium untuk Husna:

Afne on January 12, 2010 at 10:42 AM said...

alahai siannya. cpt2 sembuh yea kimm.

Manjakusayang on January 12, 2010 at 3:30 PM said...

hehehe... tq Afne... InsyaAllah esok dah boleh kerja

mama_umar on January 13, 2010 at 2:52 PM said...

kimm,moge cpt2 baik..dokla rehat2 kt umah..hehe

Manjakusayang on January 13, 2010 at 4:11 PM said...

Zety... dah masuk opis semula dah... Dapat MC 2 hari jer... huhuhu

::Leily | Ummi Alya Husna:: on January 14, 2010 at 10:15 AM said...

salam liana..
lol, kesiannye..
semoga cpt sembuh yer..
dpt 2 ari je mc, oret dh ke?

Manjakusayang on January 14, 2010 at 11:19 AM said...

Wa'alaikum salam...

Dapat 2 hari jer...
Ni dah kerja... Tp, bila kaki tu sejuk jer... terasa macam kena gigit semut...huhuhu

Ayu Jaffar on January 19, 2010 at 10:45 AM said...

dah sihat ke kaki tu...
aduhai memang saket giler la! nak jln, duduk
haiiiiih serba tak kena jadinya

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez