Thursday, January 21, 2010

::< Menyapu ..... >::

Salam....

Apa punya topik kali nie yer.... Tahun baru ni ummi teringin sangat nak jadi blogger tegar! Tp, dah nak masuk bulan 2 dah macam semakin bersawang-sawang jer blog nie.... hehehehe

So, hari ini... dengan rajinnya ummi pun sapu lah sawang-sawang yang ada kat blog ni! Ummi tau tak ada apa yang menarik di sini kan.... Tak macam blog orang lain...penuh dengan barang2 yang dia orang beli...macam2 cerita tentang masak2 ler... Jalan2 ler... Tp, blog ummi more to cerita my sweet baby! Baby? Baby yang mucuk dan masam! hahahaha....

My Husna sekarang dah nak masuk 2 tahun. Ummi masih berkira-kira untuk sambut birthday Husna atau pun tidak! Ikutkan hati teringin sangat nak buat besar2 macam yang orang lain buat! Tp... ummi sedar tahap kemampuan kami...hehehehe... la... episod sedih la pulak! Bukan apa... Ummi memang sekarang ni nak jadi KEDEKUT! Coz, ada banyak benda yang ummi nak lakukan! Sesakali fikir.... Nak buat... Coz, Husna tak pernah buat birthday party cam orang lain! Tp, bila fikir benda yang ummi inginkan tu pun sangat2 penting untuk kami bertiga... Ummi jadi down dan sakit kepala! So, sampai ler sekarang still tak ada keputusan! huhuhu

Husna? Semakin dah besar nie.... semakin banyak cakap...semakin kuat mengigau.... Apa yang tak nampak sangat...makan! Kurang sangat makan! Paling ketara...bila dah besar ni Husna sangat2 manja dan sangat2 nak kan perhatian. Husna anak yang senang diurus kalo kena caranya! Kalo tak... alamat asyid bergaduh jer dengan ummi dan ayah dia! Husna juga dah pandai berbual2 kat telepon dengan tok2 dia! Pandai kemas2 barang mainan dia... Faham apa orang kata, suka tiru perbuatan orang! Ummi dengan ayah terpaksa sorok2 kalo nak on kan komputer! Coz, dia pernah ternampak ummi buat masa on kan komputer.... Lepas tu dia pun nak buat! Ops... ada 1 perkara yang sering menjadi tanda tanya ummi... Ummi malas lah nak besar-besarkan perkara nie! Coz malas nak bising2 kan... Orang dah nak jaga anak kita tu...ummi dah bersyukur sangat! Sejak 2 menjak ni ummi perhatikan Husna suka meludah! Panas jer hati ummi bila dia meludah! Bila cakap tak mau dengar apa lagi...kena ler babap! Lepas kena babap baru ummi cakap...ummi tak suka Husna ludah2 cam nie! Yang sadis + lawaknya... nanti dia lap balik air liur dia tu dengan baju atau selimut dia! hahahaha....

Tahun ni juga ummi dah pasang streamyx kat rumah... Puas hati giler pakai! Buat masa ni lah! Tak ada masalah gangguan lain. Harap2 berkekalan ler... Dan bill pertama akan sampai hujung bulan ini! Yang paling best...masa ummi ambil tu...kos semua sekali termasuk pemasangan telepon rumah hanya RM 105! Dan bill yang akan datang ni RM 120 +++... Ok, ler... Next month cuma RM 60 jer...Jimat...Jimat...

4 kali peluk cium untuk Husna:

mama_umar on January 22, 2010 at 5:48 PM said...

streamyx laju skett,heheh,rajin2 'sapu' blog ye kimm ;)

Jiey^Mien on January 22, 2010 at 9:56 PM said...

jiey pun maybe tak celebrate befday ian ths year..
kena budget gak la coz masa tu baru sebulan lebih start keje blk..
=)

Manjakusayang on January 23, 2010 at 12:35 AM said...

Zty.... hehehe... InsyaAllah, akan ku rajin2 menyapu blog...

Jiey... Sekarang ni memang kena budget...

zieha on January 24, 2010 at 11:08 PM said...

samala kita..dok nyapu penuh sawang kat blog sendiri..zieha pun susah nak jd bloggest tegar ler nie
tak tahu kenapa..huhuhu(rasa nak besara dr dunia blog la..)

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez