Sunday, January 18, 2009

:: TAK SIHAT ::

Salam,
Dah dua minggu Husna tak sihat... Bukan apa, cuma asyid membuang aje...
Sampaikan dalam 1 hari sampai 6-7 kali lerr...
Bawa gi klinik, dokor kata tak de apa2.
Cuma banyak angin dalam perut dia! Bukanya cirit ler... Lega sket hati!
Tp, bila dah berlarutan sampai 2 minggu ni, hati siapa tak gusar!
Siang malam pikir hal ni.

Last sekali Sabtu 17/07/09, bawa Husna gi KBMC (Kampung Baru Medical Central) atau nama lain dia Al-Islam Specialis Hospital.
Bila cite2 masalah ni semua... Doktor risau gak! Dia kata mungkin alergik makanan.
So, kena lah pantau apa dia makan kat Taska. Ummi memang syak makanan dia kat Taska.
Coz, Husna kat rumah mana ada makan! Paling banyak pun dia makan roti.
Nasi? Hu!! penat ummi dia masak. Tak denya dia nak makan. Kalau dia makan pun tak sampai 10 sudu dah tak nak! Itupun nasib ler....

Ummie harap Husna cepat sembuh ye....

3 kali peluk cium untuk Husna:

CatlinaFly on January 19, 2009 at 9:49 PM said...

harap2 ur little princess cepat sembuh..amin..mmg risau kan kalau anak sakit, wpun bb sy belum kuar lagi, kalau dia kurang gerak dlm perut pun sy dah risau, ape lagi bila dah kuar..

zieha on January 19, 2009 at 11:09 PM said...

kesian ur little princess yek..ermmm,kalau anak tk sihat mmg risau dibuatnya.My tip,makan makanan yg bersesuaian dgn usia baby u,(elakn mknan yg keras2), perut baby jgn dibuka selalu,takut masuk angin(sapulah dgn minyak angin yg serasi dgn baby,susu mesti cair skit(kalau x breast feeding)

Liana on January 20, 2009 at 3:36 PM said...

CatlinaFly, tq ye...Tu ler masa dalam perot pun kita dah rasa risau sesangat, ni apa tah lagi. Orgnya depan mata...Hati tu berdebar je bila hanto ke Taska.

Zieha,
Tq ye your tips. Sy pun serba salah lah zieha. Mama kat Taska dia tu ada 2 anak dah beso2 dan banyak pengalaman jaga baby. Coz, dia dah lama buka Taska tu. Nanti kalau kita tegur dia kata kita memandai pulak! Bagi minyak angin, tak habis2 dr dulu sampai sekarang! Susu kalau kat rumah memang sy buat cair sikit.

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez