Thursday, July 2, 2009

::. Pindah Rumah .::

Salam....
Adoi hai! Penat masih tak hilang lagi ler...
Hari Ahad lepas, ummi pindah rumah...
Tu yang diam jer...sejak hampir seminggu!
Memang penat giler....
Pulak tu duduk rumah atas!
Faham2 jer lah...cam mana penatnya mengangkat barang!
Walaupun ada lif, tp....huhuhu...still penat jugak!

Alhamdulillah.... Banyak benda yang dah selesai!
Tinggal barang2 yang kecil dan hadiah2 masa kawin dulu jer masih kat rumah lama.
Tp, kat rumah baru....segala macam baju2 masih lagi belum di susun.
Baju2 sejak hari Rabu lepas, masih belum habis di cuci!
Malam tadi, dapat ler 2 round mencuci!
Lepas tu, tetiba...tertido dengan Husna!
Sedar2 pukul 12.00...Terus tido tak ingat!
Peralatan dan perkakas rumah masih belum tersusun rapi!
huhuhu...Ada ker sesiapa nak tolong ummi?
Jika ada yang sudi nak tolong kemaskan rumah, sila email yer...hahahaha
Ummi pindah kat mana?
Mesti korang akan bertanya juga kan...
hehehe....
Tak ler jauh ummi pindah.
Kat Flora Damansara gak!
Dulu ummi duduk kat blok A, sekarang kat blok D.
Dapat ler...rumah yang selesa sikit untuk Husna bermain.
Kalo kat blok A dulu... memang tak de tempat dia nak bermain!
Rumah baru nie...boleh ler Husna main sorok2! hahahaha...
Jiran?
Setakad nie...YAng ummi tau....
Itupun hasil risikan dari jiran depan rumah yang teramat lah peramah!
Sebelah kiri...cina, sebelah kanan, melayu...
Sebelah depan, kiri...melayu...kanan melayu dan rumah hujung pulak cina.
Meriah kan jiran2 ummi?
Tp, ummi belum nampak pun muka2 jiran ummi tu!
Cuma yang depan kiri dan kanan jer...
Boleh tahan peramah!
Rasanya itu sahaje lah yang ummi boleh cerita tentang rumah baru ummi sekeluarga!
Tak yah ler gambo2 yer...
Malu ler... hahahahaha....
Raya nanti jemput ler datang....


7 kali peluk cium untuk Husna:

~Atie+Farid~ on July 2, 2009 at 2:02 PM said...

wah....dah pindah umah....umah sendiri ke ummi???

bile nak makan2 umah baru?????

zureen @ mama on July 2, 2009 at 7:08 PM said...

mesti penat berkemas ni..takpe sikit2 lama2 siap jugak nanti akhirnya..he3

Jiey^Mien on July 2, 2009 at 8:09 PM said...

huhuhu..
leh imagine 'kepenatan' tuh..
ni yg wat malas nk pindah nih.. =(

zieha on July 2, 2009 at 9:06 PM said...

wah..liana beli umah baru..tk khabo pun..dah tu alamat yg u bagi hari tu..camne..?baru cadang nk post something..hehehe:p..selamat berkemas..

Liana on July 3, 2009 at 9:00 AM said...

Atie...
hehehe.... MAri ler datang umah :)

zureen,
memang giler penat berkemas! Yang paling malasnyanya tu...nak kemas kain baju tu! Banyak o...

Jiey...
Jiey pun nak pundah kan? Cepat2 mulakan berkemas. Jangan jadi cam ummi! Ahad nak pindah, hari sabtu baru betul2 kemas! Sudahnya jadi kalang kabut!

KAk Zieha...
Alamat yang saya beri tu alamat office. Segala surat menyurat saya memang kat office! hehehe... Tak sabarnya tunggu something tu! :)

cintaKusayangMu on July 3, 2009 at 9:45 AM said...

kak....adeh..pindah umah xkabor pn..klu roger awl2..leh gak bawa darwishes tlg memunggah..hahaha...
raya wat open house tu kami nk serang umah baru org tu..wakakak

Liana on July 3, 2009 at 10:07 AM said...

mummy Qis!
hahahaha...iyer ler tu! InsyaAllah...nanti akak buat yer...Jika ada ongkosnya!

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez