Monday, September 28, 2009

::. Raya Dah .::

Salam...
Hari ni first day ummi bekerja....Panjang ummi bercuti!
Pagi tadi ummi sempat jalan2 masuk blog kawan2!
Wa...masing2 cerita pasal raya! Bestnya...
Ada yang gembira, ada yang duka... macam2 ler...
Ummi?
Raya tahun ni cukup sederhana dan tak ada perasaan nak raya!
Banyak benda dan masalah yang kami kena settlekan...
Apa yang terjadi ni, sebagai pengajaran pada kami sekeluarga!
KAmi pulang ke Ipoh pagi Sabtu...
Cadangnya lepas sahur nak gerak terus!
Tp, bila tengok keadaan rumah dan kami anak beranak pengsan awal masa malam sabtu tu... So, kami gerak dalam kol 10++ gitu!
JAlan agak jem dekat dekat 20km juga kami gerak cam kura-kura!
Ingatnya... memang giler jem! Rupanya orang berhenti kat tepi jalan di R&R Ladang Bikam untuk ke toilet! Sebabnya parking kat Ladang Bikam tu...dah full!
Malam raya...air mata ummi tumpah gak! Ini kali ke-2 ummi beraya di rumah mertua! Malam tu...ummi call mak di Johor!
Aduh! Sedihnya... Rasa hiba yang sesangat!
Husna? Dia masih tidak mengerti erti RAya!
Dia tetap heppy seperti kanak2 yang sebaya dengan dia.
Gambar kenangan raya pun tak banyak...
Ada beberapa gambar yang ummi dah pilih untuk kawan2.



Husna dengan Tok wan dan Tok. Ini dia budak malu2 kucing dan jinak2 merpati.

Husna dengan baju kurungnya! TAhun ni, Husna ada 3 helai baju kurung!

Ummi dengan Husna yang lepas mengamuk nak susu! HAus barang kali...


Budak mengamuk tak nak ikat rambut! Akhirnya sepanjang raya... rambut Husna jarang di ikat! Bila pegang jer...mesti sebut..nanak..nanak... huhuhu



Merpati 2 sejoli! Ummi dengan ayah Husna!
Percaya tak kalo ummi cakap...tahun nie kami kurang beraya?
Tak kira ler di Ipoh atau di Johor!
Kami hanya datang ke open house dan buat open house masa raya pertama!
Masa di Johor pula, kami tak berjalan2 coz...saudara mara kebanyakkannya sudah balik bekerja atau dah balik ke rumah mertua masing2.
Ummi balik ke Johor pada raya ke-4. Bertolak dr Ipoh kol 10.30 pg, sampai Johor 6.30 ptg! ! perjalanan yang jauh dan memenatkan!
Rumah pertama kami beraya rumah akak ummi di Skudai.
Semalam Raya ke 8 ummi kembali ke KL...
Alhamdulillah...perjalanan kami lancar dan tak tersekat di dalam kesesakkan jalan raya!






11 kali peluk cium untuk Husna:

** atie + farid + aisyah ** on September 28, 2009 at 12:39 PM said...

bukn kim je yg kurang beraya..atie pun same...tahun ni mmg takde mud raya sungguh...

pepun selamat ari raya...comey la husna nangis takmo ikat rambut...hehehee

Jiey^Mien on September 28, 2009 at 12:55 PM said...

sama la ummi..
kami pun kurang neraya tahun ni..
=)

mama uzma on September 28, 2009 at 12:56 PM said...

huhu...
samalah ngan iena..
tahun ni kureng syok beraya
sbb uzma x sihat...

comeynya je husna nangis gitu...
hihi..

Nana on September 28, 2009 at 1:36 PM said...

comeinye husna pakai baju kurung sedondon ngan umi lagi.
kita xde gambo cium salam suami la lupe nk amik.hehe

Liana on September 28, 2009 at 2:00 PM said...

Atie...
O..ghupenya ada gak org tak de mod raya cam kim yer.. hehehe... Comey? Rasa cam nak gigit jer... heheh

Jiey...
haip! Jiey pun sama yer... Tp, memang betul ler.. Bayangkan, malam raya baru cari tudung! Cari kat online, pastu bila nak pakai... jarang beno tudung tu! huhuhu

Mama Uzma,
Tu ler..kasihan kan. Risau jer bila anak ni demam. Hahaha... tu nangis mengada tu tau!

Nana...
Tu gambo candit tau! Entah bila adik ipar ambil kimm pun tak tau! Bila tengok kamera dia ada! Baju tu benonya tak sama pun! Tp, cam ne tak pergi JJ boleh terjumpa yang ala2 cam baju kimm! apa lagi...sambar selai ler...hehehe

ku tak sempurna on September 28, 2009 at 2:25 PM said...

sedondon hijau gitu ... :D

hari raya ni, yg paling tak best adalah jalan jem... kaaaannn.. penat sgt...

nasib beraya kat kl... lengang..
:D

banyak husna kutip duit raya??

rosmona on September 28, 2009 at 2:53 PM said...

suke la tgk pic umie tgh salam ngan en suami tu.. sooooooooooooooooooooooooooooo... kiut................................

Liana on September 28, 2009 at 4:02 PM said...

Ku tak sempurna,
Bestnya KL waktu tu kan... Tp, bukan selalu KL lengang! Alhamdulillah... Dapat ler 3 jari... hehehe

Mona,
Gambo candit tu! Entah bila lah adik ipar ambil. Bila tengok kamera dia jer dah ada. hehehe

zieha on September 28, 2009 at 9:22 PM said...

wah tema hijau ye, mmg liana suka warna hijau kan:p
selamat hari raya..:)

Liana on September 29, 2009 at 9:26 AM said...

Kak Zieha,

Selamat hari raya... hehehe...saya memang penCINTA warna hijau!

mama_umar on September 29, 2009 at 9:44 AM said...

alahai kimm..jgn sedey2 yer..xper2..klu thn ni rase kureng,insyaAllah thn depan better :)

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez