Wednesday, February 18, 2009

:: Husna Dah 11 Bulan ::

Salam,
Kejap je kan masa dah berlalu. Macam semalam jer, ummiHusna bergadai nyawa di Labour Room Pusat Rawatan Islam Az-Zahrah Bangi, Selangor... Itu kenangan yang paling terindah dalam hidup ummi.... Bila dikenang kembali...adoi....Seramnya... Masih lagi terdengar2 suasana di salam Labour Room 18/03/08.... Di situ lah bermulanya kelahiran 1 nyawa yang diberi nama Wan Nur Husna....
Mesti orang kata, simple dan macam nama lama2 jer nama anak ummi ni kan. Tp, itu ler permintaan baby di dalam rahim ummi sebelum dia dilahirkan. Sebelum ini, pernah juga ummi dan ayah nak letak Damia Ulfa, tp tak tau ler...mengapa tak jadi. Mungkin Damia Ulfa untuk adik Husna pula tak...hehehe.... Pasal mengapa Husna pilihan ummi dan ayah, biar kami simpan dulu sampai 18/03/09... Nanti ummi cerita kan yer....
Perkembangan Husna :
  • Alhamdulillah, Husna dah boleh jalan. Walaupun belum lagi jalan sepenuhnya, tp perkembangan kali ni lebih banyak dia melangkah dari merangkak.
  • Husna dah pandai merajuk atau menangis bila permintaan dia tak ditunaikan... Huhuhu...yang ini memang seksa. Kalo di menangis tu, cam orang kena dera! Pada hal hanya xbagi di main henpon jer tu!
  • Dah mula makan yang lebih pejal. Setiap malam, mesti makan dan bila menyusu kena campur nestum! Kalo tak ummi xlena ler tido....
  • Pakai kasut saiz 3 sekarang! Beso gak kaki Husna. Try beli yang saiz 2, muat2 je dengan kaki dia!
  • Baju pulak kena pakai saiz 18-2 tahun punya... Baru puas dia pakai. Kalo beli yg setahun punya...huhuhu... dua tiga kali je dia pakai... Pastu penuhkan almari, coz tak muat dah....
  • Berat dia, rasanya 10kg sekarang! Last timbang masa 9 bulan 9.5kg.
  • Malam dah jarang tido dalam baby coat. Coz, dah tak muat dan dia tak bebas pusing2. Kalo tido pun kejap jer... Kol 2 @ 3 pagi nanti dia bangun dan minta kita ambil dia. Bila letak je kat sebelah, lena je tido....
  • Dah pandai minum dalam cawan. Suka minum air tau! Kalo bagi 1 cawan tu, habis 1 cawan...
  • Dah pandai mengemas rumah... Nanti ummi ambil gambo Husna tengah kemas rumah yer... hehehe....
  • Dah kenal orang... Cepat mesra, dan suka orang yang bawa dia jalan.

InsyaAllah, mungkin kami tak de menyambut secara besar-besaran untuk birthday Husna yang pertama... Tp, tak tau ler nanti2. Coz, fikir keadaan ekonomi yang naik turun ni amat menakutkan kami berdua.... Risau sangat kalau jadi apa2...

4 kali peluk cium untuk Husna:

zieha on February 20, 2009 at 6:55 AM said...

tak sangka kan anak membesar depan mata..cepat sgt, rasa mcm nk turning back,suka sgt...liana bila nk tambah satu lagi..?husna nk kawan tu..ahakss:)

mummy teha on February 23, 2009 at 10:04 PM said...

syoknye bace perkembangan husnaa..heheh..tringat blk time danish dulu ..ehhehe..ouh husna blom start mkn pejal lagi ke liyana?

Liana on February 24, 2009 at 11:20 AM said...

Zieha,
Tu ler..sy rasa pun memang cepat ajer... Bila terkenang kembali, tahun lepas saya dah stat MC memanjang. Coz, Husna dah turun bawah sangat. Pastu dia punya aktif tu jangan ler kata...Adoi...cam nak menangis jer... Skrg, dah beso rupanya... hehehe...Nakmtambah 1 lagi? hehehe tunggu lah dulu... Sekarang pun sibuk main anak patung masuk kan dalam buai. hehehe

Liana on February 24, 2009 at 11:22 AM said...

Mummy Teha,
Memang seronok. Sebenarnya sy cuma beri nestum dan roti jer sebelum nie. Kat TAska dia org beri bubur. Sejak masuk 10++ hari tu baru saya beri dia makan macam termasuk daging ayam.

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez