Thursday, March 18, 2010

::< 2 Tahun >::

Salam...

Hari ini merupakan Birthday Husna yang ke-2. Selamat hari lahir sayang... Ummi berbangga dengan kehadiran Husna dalam hidup ummi. Percaya lah sayang...ummi memang garang... Tetapi ummi sangat sayangkan kamu Husna! Hidup ummi tak menentu jika tak melihat wajahmu...tawamu...senyuman mu dan suaramu itu... Ummi rindu sangat...

Husna sayang... 2 tahun lepas... Husna dilahirkan selepas ummi dan ayah capai kata sepakat untuk namakan anak yang ummi kandung ni dengan nama "HUSNA". Bila sahaja keputusan dah dibuat...Husna seakan bersetuju dengan nama tersebut. Tendangan Husna ke atas perut ummi bagaikan memberi tanda. Bila ummi kenang balik... indahnya saat itu...

Ummi masuk tidur pukul 11 malam. Setiap 2 jam...ummi terasa perut yang memulas... Tp, ummi tak layan...Bila dah ok, ummi sambung tidor balik...hehehehe.... Hati Ummi ada gak terdetik..."oh, anakku nak lahir ker... Tp, mata ni kelat sangat nak buka! Tetiba pukul 5 pagi... Air ketuban dah pecah! Ummi panggil ayah... Ayah bangun terkejut dan agak mamai! Masa ini ummi tak rasa sakit pun... Tp, air ketuban semakin banyak keluar! Hati ummi sangat2 terharu bila lihat ayah lap air ketuban tu! Ayah suruh ummi mandi dan bersiap! Lepas subuh kita gerak ke Hospital yer... Lepas solat subuh semua... Kami gerak ke Pusat Rawatan Islam Al-Zahrah, Bangi. Perjalanan mengambil masa lebih kurang 1 jam...Kenapa ummi pilih Al-Zahrah? Ummi jatuh cinta dengan doktor pakarnya...hehehe...sangat2 baik dan lembut... Nama doktor tu...Dr. Noraini..Pakar sakit perempuan!     

Sampai di sana...bilik yang ummi tempah, penuh...so..kena lah duduk sementara di bilik 4 katil...kejap jer pun... Bila nurse cek jalan baru 1cm jer... Time nie ada lah rasa sakit2. Selepas buang najis bagai ...doktor benarkan ummi guna labour room. Coz, memang tak ada baby lahir hari tu.... Di dalam labour room itu ler..ummi dan ayah berzikir dan berdoa agar semuanya selamat... Ummi tak tahu, cara orang lain... Tp, semasa ummi menunggu sehingga bukaan 9cm tu... dari pukul 10 pagi sehingga ke pukul 5petang lebih kurang... tiap2 15 minit sakitnya hanya DIA sahaja yang tahu. Semakin nak dekat dengan kelahiran Husna ummi semakin tak bertenaga! Coz, ummi dah muntah 2 kali.....mungkin perut kosong atau terlalu letih! TAPI ummi amat bangga, ummi tak ampir pun epidural! YA! ummi kuat! Memang dia orang kat sana tak galakkan. Tp, kalau dah tak tahan dia kata boleh! Ummi keraskan hati supaya tak ambil epidural tu!

Alhamdulillah...tepat pukul 7.07mlm Husna lahir dengan berat 3.8kg! Wau! Besar kan? Masa ini ummi dah tak rasa sakit dah... Masa doktor letak baby atas dada ummi...sebakpun ada... risau pun ada... Risau dengan amah yang satu! Amanah yang DIA bagi pada ummi dan ayah! Ummi hanya dapat tengok Husna selepas pukul 10 mlm jer... Pertama kali ummi tengok Husna..macam tak caya jer... Muka Husna masa tu...macam nak jepun tau! Dengan matanya yang sepet! dengan putih merahnya.... Arg...rindunya bau baby... Itulah anak kesayangan ummi...Wan Nur Husna... Semoga Husna membesar sebagai anak yang solehah, bijak, bertanggungjawab, murah rezeki dan sihat selalu serta panjang umur...

HAPPY BIRTHDAY...SAYANG...
::WAN NUR HUSNA::
 

12 kali peluk cium untuk Husna:

mama tisya on March 18, 2010 at 8:39 AM said...

happy 2nd busday husna...smpga jd ank yg solehah

Afne on March 18, 2010 at 9:00 AM said...

happy birthday husna. moga jd anak solehah, taat ummi & ayah, bijak & dipermudahkan dlm segala urusan.

bila dpt jumpa husna ye...

zai@umiaiman on March 18, 2010 at 9:07 AM said...

hepi besday yer husna.. moga membesar jd anak yg solehah

Nana on March 18, 2010 at 9:27 AM said...

happ 2nd birthday husna..semoga jadi anak yg solehah, taat kepada kedua ibu bapa..

thn depan bezday damia plak cpt kan ank2 kita membesar

mama uzma on March 18, 2010 at 9:53 AM said...

happy 2nd busday husna sayang...
semoga jadi anak yg soleh n menjadi anak kebanggan kluarga ye syg..amin...

Manjakusayang on March 18, 2010 at 11:06 AM said...

Tq kak eryn... amin

tq Afne... Amin...InsyaAllah, panjang umur kita jumpa :)

Tq Zai...Amin...

Tq nana... Damia bulan depan kan? Amin

Tq Iena... Amin...

Jiey^Mien on March 18, 2010 at 10:11 PM said...

Happy befday nak..
=)

Manjakusayang on March 19, 2010 at 10:39 AM said...

Tq Jiey... Next months Ian pulak :)

zety on March 19, 2010 at 11:22 AM said...

heppy bday husna..bc citer kimm terbyg2 lg dok tekedip2 tahan saket kt labor room azzahrah tu,he3

Noina on March 19, 2010 at 10:12 PM said...

Happy birthday husan sayang.. :) Moga menjadi anak yang baik dan mendengar kata ummi dan ayah.. :) Amin..

rosmona on March 21, 2010 at 11:24 PM said...

happy besday WAN NUR HUSNA

semoga menjadi nak yang taat
dikurniakan kesihatan yg baik..
semuga menjadi anak yg pintar n
menyenangkan hati ummi n ayah..

AMIN..

beba on April 11, 2010 at 2:30 AM said...

owh..husna baru 2 tahun ke..dok bace kat atas dlu..baru sampai bawah ni..hehee...

heppi belated bday to husna.. :D

maknanya 2 tahun pon dah bule bawak tengok wayang lah...

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez