Tuesday, March 30, 2010

Seminggu Berlalu

salam...

Dah seminggu ummi di office baru... Seminggu juga sangat2 terhad untuk internet.
huhuhu...coz, banyak kerja nak kena buat dan masa utk belajar benda yang baru...
Ummi pun tak tau macam mana ummi boleh diletakkan di bawah dept account!
Pagi semalam ada meeting... Dan memang SAH ummi akan jaga akaununtuk Mitsuoka!
Wa... bukan itu jer yer... macam jenis nama akaun yang jarang ummi dengar sebelum ini akan sentiasa bermain2 di bibir sekarang!
Debit note ler... PO, Invoice, AR, entah ler...macam2 ler...
Ummi amat2 risau akan tanggungjawab yang baru ni!
Coz, ummi takut tak dapat buat dengan baik!
Cuma ummi fikir...ummi memang nak belajar akaun...
So, ummi kena ambil kesempatan ke atas peluang yang mereka berikan!

Ok, habis cerita kerja baru ummi...
Nak cerita tentang anak dara ummi...
Maklum ler dah seminggu usia HUsna dah genab 2 tahun...
Sekarang nie... dah jadi habit Husna nak tido nak ngada2 dulu...
Nak nangis2 dulu... Nak kena pujuk rayu dulu...
huhuhu...manjanya anak ummi....
Tp, sejak seminggu yang lalu juga... Husna kerab balik lewat dari Taska...
Coz, ayah Husna kena stand bay sampai kol 7.00 mlm!
Kalau tak ada kes... ok ler... kalau ada kes ...huhuhu.... lagi lambat!
Berat Husna tak naik2 dari dulu...malahan gitu jer...
Masa 2 @ 3 hari sebelum birthday Husna...bawa gi jumpa doktor...
Berat Husna hanya 12.8 kg ajer... Sebelum ni 13kg!
Sungguh diet anak ummi nie...
Dari segi bercakap...tak ada masalah...
Husna jenis budak yang suka dan tak takut mencuba!
Apa sahaja lagu yang dia dengar dia akan ikut...walaupun lagu era 80-an!
Kalau nasyid/zikir ker... suka beno dia ikut!
Dari segi makan puluk...semakin meminati roti dan biskut!
Tiap2 pagi sebelum gi sekolah...mesti nak beli roti dulu!
Ops! 1 lagi...Husna pengemar Minuman Yogert Bliss keluaran Nestle!
Wa...kena kongsi dengan ummi ler... Kalau 1 botol yang 200g tu...dia minum sorang jer...

Ummi ada banyak gambar nak publish! Tp, tak cukup masa...
Nanti senang2 ummi story yer...



6 kali peluk cium untuk Husna:

Afne on March 30, 2010 at 9:52 AM said...

insyaallah kim blh buat.. mula2 kena blaja dulu. afne ntah dpt buat ke tak klu dpt transfer.

Nana on March 30, 2010 at 10:24 AM said...

kim, kita sama la..dulu wat admin baru2 je diletak bawah acc
mmg banyak menda xtau, mcm AP,AR, invoice register,prompt cheque

seme tu kena belaja.tp bez juga at least tambah pengetahuan kita kan

Jiey^Mien on March 30, 2010 at 11:39 AM said...

takpe.. takpe.. slow n steady..
best dpt explore benda baru..
=)

Manjakusayang on March 31, 2010 at 12:49 PM said...

Afne,
InsyaAllah.... malam tido pun termimpi2 tau! hahaha...o...Afne dah minta utk transfer yer...

Manjakusayang on March 31, 2010 at 12:51 PM said...

Nana,

Tu ler... dulu memang buat admin. Kalo setakad isu resit ker...tau ler... Tp, kimm akan cuba yg terbaik :)

Manjakusayang on March 31, 2010 at 12:52 PM said...

Jiey...
hehehe...jiey expert akaun kan... nanti boleh jadi tutor kita yer... hehehe

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez