Thursday, March 25, 2010

Office Baru

Salam semua...
Alhamdulillah, ummi dah pun mulakan kehidupan baru...
Opis baru, kawan-kawan baru, suasana baru, duty baru dan serba serbilah baru...
Ummi rasa amat berlainan dengan opis lama...
Kat sini ummi ada ramai kawan yang kebanyakkannya adalah melayu.
Kat sini juga ummi diwajibkan pakai unifom bila dah confirm.
So, sekarang masih lagi bebas pakai baju apa!  hehehe..
Bila dah ramai melayu macam2 ragam yang ummi jumpa...
Macam2 orang yang ummi dah kenal dan dalam proses kenal.
Hari ke-2 ummi di sini...hati ummi agak tersinggung dengan kata2 seorang senior tu.
Ummi bukan saja2 nak tersinggung!
Citenya gini... Bos ummi suruh ambil uniform sementara (uniform pekerja lama)
So, ummi try lah pakai... Adalah dalam 6 helai yang lengan panjang...
Bila ummi try 6 helai tu, memang ummi tak muat.
Coz, pandangan ummi tuan empunya baju tu dulu...bersaiz S
So, memang tak boleh pakailahkan...Ummi suka pakai longgar dan memang ummi pakai saiz L
Tau...apa yang dia cakap?
"ko nikan anak baru sorang! Tp, badan dah GEMUK cam tu!
Ummi pun cakap lah kat dia...Kita memang dah GEMUK sejak zaman anak dara lagi!
Dia tak fikir...kata2 dia tu menghina orang2 yang macam ummi ni!
Kalau tengok dia pun, bukan ler kurus cam lidi tu!
Bersaiz L gak!, Bezanya dia bersaiz L dan punya anak 3!
Walaupun jauh sudut hati ummi tersinggung dengan kata2 dia tu...tak apa..
Ummi sedar ini lah cabaran di tempat baru dan rakan2 baru!
Ummi terima dengan redha...Malas nak fikir orang yang mulut cam dia ni tak ada insurance!
Dan ummi dapat rasakan yang dia ni kaki cucuk bos @ kaki ampu bos!
Cpz, sepanjang 2 hari ni...dia asyid mengadu orang tu tak betul lah... 
Ini lah...itu lah... Tak per...BUKAN DIA YANG BAYAR GAJI UMMI...
Ok, jumpa lain kali yer...

3 kali peluk cium untuk Husna:

Nana on March 25, 2010 at 9:38 AM said...

adoi kim...sakit ati plak kita baca
mmg gitu la kim..masuk tmpt keje baru mmg kita kena tahan telinga ngan mulut2 org xde insuran ni
kita penah kena kimm..tp wat bodo je...

saba ek..mula2 tu mmg mcm tu lama2 kimm lak sound diorg hehe

Afne on March 25, 2010 at 12:02 PM said...

kimm, sabo yea. mulut org mmg takleh tutup. baca entry kimm ni tingat kisah afne.. kurus pn jd isu.

btw, good luck di tmpt baru!

mama_umar on March 29, 2010 at 9:35 AM said...

waahh tmpt baru ye kimm, slmt menjalani kerjaya kt opis baru..org2 mulut mcm tu mmg kt mane2 pon ade..buat dekk aje,make frens dgn org yg patut jd kwn je =)

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez