Tuesday, November 3, 2009

::. Anak Ummi Yang Manja .::

Font sizeSalam,

Lamanya ummi tak letak gambar Husna yang terkini kan?
Ada gambar husna tu...Tp, ummi tak sempat nak upload ler...
Macam2 yang menimpa dan yang memerlukan perhatian yang lebih!
N3 kali ni pun tanpa gambar HUsna...
Cuma nak buat kenangan bila Husna dah besar nanti!
Biar Husna tahu ummi dia sayang sangat kat dia!

Sebelum tu...nak citer sikit!
Minggu ni ummi agak kecil hati dengan jiran ummi.
Walopun kami jarang bertemu dan berbual...
Tp, perbualan singkat pagi semalam meninggalkan kesan kat hati ummi.
Sedih sangat.
Memang ummi mengaku Husna sejak dah besar ni feel dia semakin manja. Kalo nak sesuatu tu bila tak dapat mula lah...menangis macam kena pukul dan sekut-kuatnya.
Sudahnya jiran sebelah tu tegur!
Dia tanya, kenapa Husna nangis. Demam ker... Cam tu le lebih kurang!
Walopun kata dia tu baik jer... Cuma ummi terasa sikit ler...
Coz, ummi kalo boleh tak nak Husna menangis.
Tp, ummi nak buat cam ner... Dah itu feel terbaru Husna!
Ok, tutup buku lah yer...

Kejadian ni terjadi malam semalam...
Lepas kena tegur dengan jiran...ummi jadi malu.
So, malam semalam Husna buat hal...
Sikit2 menangis...sikit2 menangis...
Ummi jadi rungsing dan rasa macam nak marah jer...
Ummi tahu, anak ummi ni mengantuk, tp dia sengaja tak nak tido.
Ummi dah ajak baring2 pun tak nak...
Susu dah habis 14 auns dah! tp, masih tak nak tido.
Bila tak kena sikit jer...menangis! Ummi sedih lah Husna macam nie...
Last2 agaknya Husna tengok ummi pun dah mengantuk, dia naik kat peha ummi... Dia baring kat peha ummi... Bila ummi bersila...
Terus dia baring macam kita menyusukan baby tu!
So, tak sampai 5 minit dia tertido.
Ummi biarkan dia lena sikit, sampai ummi pun tertido sambil duduk!
Ada lah dalam 5 minit juga ummi terlelap sambil bersila dan memangku Husna...
Ummi harap sangat Husna akan berubah! Jangan nangis2 sangat!
Nanti jiran kita marah yer sayang...
Walau apapun Ummi dan ayah tetap sayang kan Husna...




7 kali peluk cium untuk Husna:

zety on November 4, 2009 at 10:42 AM said...

hmm,jiran kimm tu xde anak kecik ke?die xphm kot mcmane ade budak kecik yg mmg tgh nk besar ni,baye2 husna nih,kite plak rasenye jiran dah pekak dgn jeritan kite,heheheh

Liana on November 4, 2009 at 12:02 PM said...

Zety... hehehe... Kita pun tak pasti ler. Sama ada anak dia dah besar @ tak ada anak! Memang jarang benar jumpa. Maklum ler duduk apartment! :)

kakchik on November 4, 2009 at 5:15 PM said...

salam ummihusna.
semoga hati ummi dah tenang dengan dugaan dari husna tu. sekali tengok gambar husna berbaju kurung kat sidebar tu teringat kat amni anak saudara kakchik yang manja dgn kakchik tu. sekarang ni dia pun pandai menangis kalau tak kena sikit. bukan menangis je tapi akan baring atas lantai sekali.
bersabarlah ummi, insyaAllah pahala ibu yang sabar mengasuh dan mendidik anak ini sangat besar.

Liana on November 5, 2009 at 9:16 AM said...

Kak Chik...
Ummi tak kisah untuk mengasuh Husna. Bah kan ummi berbangga dapat peluang ini.

mama uzma on November 10, 2009 at 12:26 PM said...

mcm iena lak..
walaupun iena sibuk uruskan taska tapi uzma tetap depan mata iena..dulu dia x kisah sgt mama dia kehulur kehilir tapi sejak setahun ni iena perasan uzma agak manja skit..kwn usik skit nangis..amik mainan nangis..mama dia dukung baby lain pun nak nangis..pening pala gak la ngan pe'el dia skang nih...

Liana on November 10, 2009 at 6:14 PM said...

Iena...
Hehehe tu cemburu tu namanya... Seronoknya ada taska sdn kan...

Ayu Jaffar on November 12, 2009 at 8:51 AM said...

kimmi.

budak2 biasalah camtu.... kadang ngantuk, tahan mata tak mau bg tdo! tak dpt brg yg dihajatkan pun mcm tu jugak!...

pasni ummi husna kena dodoikan husna mcm baby la ye....

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez