Thursday, June 25, 2009

::. Cap Square .::

Salam...
Karang pernah tak pergi Cap Square?
Ala... dia dekat dengan jalan TAAR.
HAri sabtu lepas...hehehe...
Dah naik kulat baru nak update yer...
Ummi sekeluarga pergi ler Cap Square nie....
Ingatkan cam ner lah tempat nie yer...
MAssa kami sampai tu...tengah ada band tengah nyanyi2 ler..
KAmi tak pergi sana pun...
KAmi masuk dalam...
Sekali masuk....terujanya ummi...
NAk tau mengapa!
Adoi...tak de apa pun dalam Cap Square nie!
Kedai pun banyak yang tak buka.
Yang bestnya kalo nak tengok wayang kat sini ada.
Tak ramai ler yang tengok kat sini.
Tp, yang lain2 tak de yang menarik kat sini....
Jom layan gambar HUsna kat sana yer...





Budak Chabbi yang tengah kaya!
hehehe....
Tu duit tu dia ambil dalam handbag ummi...
Punya ler pelik tengok duit!
Ala hai anak ummi!

Tengok ini budak yang sangat berani.
Dia boleh tengok cermin tu...


Geram agaknya...bila tengok ramai orang

kat bawah tu!



Ada ler sorang kakak tu...Baik sangat!
Dia beri Husna belon!
Husna memang suka main belon!
Nak lagi...nak lagi...



Tengok Husna dengan belonnya...


Husna main belon tu cam kat rumah dia jer....
Berlari sana berlari sini...
Adoi...letihnya nak kejo dia
Nasib baik ada ayah Husna yang sanggup mengejar anaknya itu!



Lepas kami boring di Cap Square tu...
Kami pun makan2 di KAmpung baru....
Mengancam tak air di atas?
Yg purple tu...air buah naga!Sedap o...
Yang paling best giler....Air buah di sini cuma RM 2.00
Gelas besar!
Kalo dulu hanya RM 1.50Mana boleh dapat tempat lain!
PAstu... lagi satu....Rasa air buah dia original tau!
Bukan banyak campuran air!
Memang sedap giler.... Siap tapau


Ini makanan ummi.
Kueh tiau ladna...
Memang sedap, sehingga jilat jari....
Tak cukup ni...ummi makan pulak tauhu bakar...
sedap o....
Husna? Dia makan char kueh tiau!
Gambar tak sempat nak ambil dia dah tak sabar nak makan!

Yang nie pulak ayah Husna punya.
Nasi goreng USA
Kali yang buat nasi nie...kurang sedap!
Kalo sebelum nie....
makan nasi goreng USA dia sampai tak toleh kiri kanan!
Tetiba jer... Pinggang dah kosong!
Lepas kami makan2....
kami jalan2 kat dataran merdeka.
Masa tu kan ada konsert semperna 25thn TV3....
Kami tak ler tengok konsert tu!
Just bawa si budak chubbi tu pijak tanah jer...hehehe
Tak lama pun, dalam setengah jam jer!
Pastu kami balik, dan 3 beranak telah karam tak ingat dunia!







7 kali peluk cium untuk Husna:

Nana on June 25, 2009 at 5:42 PM said...

wah cam bezz je xtau plak kewujudan cap square ni.lama xg area sana

rosmona on June 25, 2009 at 7:46 PM said...

bes kak jalan2 ngan family..terliur saye tgk makanan tuh..

zureen @ mama on June 25, 2009 at 11:04 PM said...

Nampak sedap jer air buah naga tu..

Liana on June 26, 2009 at 11:25 AM said...

Nana...
Tak yah ler pegi...tak de apa ler...Boring sangat ! hehehe

Rasmono,
Hehehe...Sedapkan...Air tu yang memang mengiurkan!

Zureen,
Memang sedap sangat yang...

mama_umar on June 30, 2009 at 10:12 AM said...

liana.. xigt bile las g jln TAR, hehehe..air kaler ungu tu mcm besh je klu masuk tekak :))

Ayu Jaffar on July 1, 2009 at 3:19 PM said...

gayat lak tgk org kat bawah tu ramai org ....

Liana on July 1, 2009 at 4:21 PM said...

mama_umar,
Memang sedap giler... Sesedap buah naga tu...

KAk ayu,
hehehe...ramai giler remaja pada hari tu...

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez