Friday, June 19, 2009

::. Durian KAmpung .::

Salam....
Pagi tadi...buka blog Syana....
Tetiba dia cite pasal raja buah-buahan nie...
Itu ler dia...Durian....
Huis....Ko nie Syana...cam tau2 jer...
Ummi nak cite pasal durian!
Apapun ummi teruskan ler cerita ummi pasal durian!
PAgi2 lagi ummi sampai office harus mencari minuman...
Pergiler ke seven 11 tu...
Beli sekotak air susu.
NAk balik office semula lalu ler kat pasar.
Sekali tengok orang berkerumun!
Apa yang ummi nampak?
Lihat bawah :
lagi
;
;
;
;


Cam ner?
Agaknya korang terghiur tak?
Durian kampung!
Semalam durian....haruskan hari nie pun durian!
Telefon ler suami ummi yang amat dicintai!
En. suami kata....
Kalo ayang nak...beli lah...
hehehe.... Ummi fikir lagi....
Ada ler 5 minit berdiri kat pak cik durian tu!
Fikir punya fikir....
Ah! nak gak! Sedap durian nie...
hehehe....
Pak cik, bagi saya 2 biji!
Korang tau sebiji berapa?
Hanya .....
RM 5.00 jer....
Boleh ler tahan murah!
Isi pun nampak cantik!
PAk cik durian tu cepat2 masukkan dalam plastik!
Coz, dia nak cepat.
Takut kena kejar dengan DBKL.
Meniaga tanpa lesen...hehehehe...
Pastu dia kata...pakcik tambah lagi 1 yer....
So, ummi dapat 3 biji durian kampung....
HAnya RM 10.00 jer...
Balik office terus masuk kan dalam peti ais!
Masuk dengan kulit2 sekali...
hehehe....
Tp, sebelum tu...ummi ambil seulas!
Huis! mengancam giler....
Sedap sangat!
Tak sabar nak makan petang nie!

8 kali peluk cium untuk Husna:

SyaNa on June 19, 2009 at 5:46 PM said...

hahaaaa
mmg sume gile doyan skrg ni
shedappp kan

Nana on June 19, 2009 at 5:54 PM said...

apasal arini buka blog org asik ada entry psl durian je ek..heheh

zieha on June 19, 2009 at 11:35 PM said...

boss tak marah ke letak dorian dlm peti..hik3x..mesti dia elergic gile kenn..dorian mmg beshh..k.zieha pantang jupe

Liana on June 20, 2009 at 10:02 AM said...

Syana,
hehehe...memang tak boleh jumpa ler durian nie...

Nana,
hahahaha...
memang sodappppp.....

Kak Zieha,
NAsib baik hari nie dia tak beli sayur... kalo beli tentu dia tau sy letak durian dalam peti ais! hehehe...betul tu...

Jiey Mien on June 20, 2009 at 10:45 PM said...

adoii.. bikin terliur nih.. nak cari durian gak ah! =)

cintaKusayangMu on June 21, 2009 at 7:06 PM said...

alamak kak..sedpnye...ni yg kena cari durian kjp lg ni kang..huh...
aritu ms pregnt xdibnrkn mkn durian..kali ni nk bls dendam...

Liana on June 22, 2009 at 12:32 PM said...

Jiey...
Meh cari durian sama yer...hehehe

Mummy Qis,
Nak tau masa akak peknen dulu...hari mengadap durian! Memang giler durian masa tu! Beli bukan yang murah tau! Beli yg packet tu...1 packed RM 30...huhuhu

Mamamanja on June 22, 2009 at 2:05 PM said...

sedapnyo doyan...

* pls vote for harith for contest aksi menarik. cara2 nak vote ada di blog MM. TQ

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez