Friday, May 22, 2009

::. Husna Semakin Bijak .::

Salam...
Dah beberapa hari ummi tak cerita pasal Husna. Asyid terlupa jer...Sekarang nie... Husna dah 1 tahun 2 bulan... Kejap jer kan? Sejak dah beso nie...Husna semakin sensitip tau! Terutama dengan ayah dia! Kalo dia nangis2 pastu ayah dia besokan mata, terus senyap! Tau takut! Pastu dia ngendap2...Ayah dia. Kalo ayah dia stat senyum kat dia mula ler dia buat lagi! hehehe... Anak ayah...
Sekarang nie...Husna dah makan macam-macam... Tu bila nak makan kat luar jer...mesti fikir tentang budak cenonit nie! Mesti tengok menu, sesuai tak dengan dia! Coz, Husna makan apa yang ummi dan ayah makan! Kecuali, yang pedas! Tp, 'mama' kat Taska dia kata, dia makan pedas. Tp, idok ler pedas sangat! his...his...Anak ummi...
Meh...LAyan gambo Husna... Anak ummi memang comot! Tengok jer ler rambut dia tu! huhuhu.... Udah panjang! Bila mau potong!


Ini ler Kerja Husna di rumah... Suka alat permainan yang mendatangkan bunyi-bunyian! Lagu ABC pun boleh geleng2 kepala! hahaha.... NAmpak tak air vitagen kat tangan Husna tu! Husna memang suka minum vitagen! Kalo 1 botol tu...dia minum separuh jer...Separuh lagi dia mandi dengan Vitagen! muah...muah... Coz, Husna memang budak yang tersangat ler berdikari! Nak minum pun dia nak minum sendiri! Tak mahu kita pegangkan cawan! Kalo tak beri...nanti mula lah...siren berbunyi! So...beri jer lah! PAstu habis ler 1 badan dan lantai ummi dia! Siap boleh main tepuk2 air kat lantai!




Anak sebesar Husna nie...memang banyak cabarannya! Huhuhu...Kadang kala menangis gak nak handle dia! Kadang2 ter.... juga... Tp, bila fikir2 balik...sian dia! Tp, apa yang penting...kena sabar.... Nampaknya ummi kena dalami ilmu sabar....

Tu, tengok tu...Husna bukan nak orang bukakan penutup vitagen tu! Dia nak buka sendiri dengan gigi dia yang 5 batang tu! Gigi? Rasanya Husna nak tumbuh gigi lagi...Coz, ayak lior dia...kemain banyak sekarang nie! Dia akan gigit2 penutup tu sampai berlobang! Bila dapat buka tu, nampak kepuasan pada muka dia! Bila dapat munum tu...siap bunyi..."ah...." Lawak kan?



Ini sajer lah tu! Tengok2 ummi dia! Seronok bila tengok dia main2 cam tu! Walaupun 1 rumah melekit kerana vitagen...tak per ler sayang... Nanti ummi mop yer... Ataupun ayah tolong lap air yang Husna tumpahkan. Baju basah pun ummi tak kisah! Nanti kita tukar baju yang lain yer sayang....



10 kali peluk cium untuk Husna:

cintaKusayangMu on May 22, 2009 at 2:03 PM said...

mmg kak..budak2 ni kita xleh nk mh..
dia bkn tau pe...
so lyn kn je la..
klu geram pn thn je dlm hati...jgn diluahkn kt dia..
itu pesan paed kt qis...
smoga kesabaran ni tiada hadnye...

Jiey^Mien on May 22, 2009 at 2:14 PM said...

Ian yg takleh gerak ke mana lagi tu pun melasak, ni plak Husna yang ada full freedom.. :P

Kena siap sedia nih.. =)

Liana on May 22, 2009 at 2:43 PM said...

Mummy Qis,
huhuhu...memang ler betul! kan..kan..moga kesabarang itu tiada hadnya.

Jiey,
hehehe....Kena bersedia tu Jiey...Tak lama lagi...Ian pasti boleh jalan...

mama tisya on May 22, 2009 at 2:47 PM said...

hah husna nk bertmbh gg lg la tu kalo air liur leleh...bdk2 baya husna ni mmg suka kalo dpt vitagen..tisya pn sama tk nyempat kita nk buka die yg over

Afne on May 22, 2009 at 3:28 PM said...

hana suka sgt mnm vitagen. selalunya afne beli assorted flavor. order ngan member opis ni murah2 je.

Nana on May 22, 2009 at 3:44 PM said...

hehe..husna..husna..rambut dah panjang..jeles nye aunty tgk..
seme makan ek..ama la mcm damia, pedas pun ibu dia suap juga pastu mata berair je.moekeke..ajar bg pedas skit2 xleh le byk kang cirit plak.ihiks...

Liana on May 22, 2009 at 8:38 PM said...

Mama Tisya,
Sama dengan Husna. Kalo gi Giant tu bila sampai je tempat air dia tak sabo2 nak ambil!

Liana on May 22, 2009 at 8:40 PM said...

Afne,
Berapa tu Afne...Cam menarik jer...Nanti kita calling2 yer...

Nana,
Pernah tersuap yg pada...Dia punya menangis...Tak ingat dunia ler...Minum air jer...hehehehe

Mamamanja on May 22, 2009 at 11:02 PM said...

sama ngan anak MM. nak masuk 1 tahun 2 bulan. dah bijak dan pandai majuk

Liana on May 23, 2009 at 9:42 AM said...

MM,
Tu ler MM...Budak2 sekarang nie...Memang cepat dan bijak kan...

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez