Thursday, May 21, 2009

::. Mari Membaca .::

Salam....
Saje...buka N3 nie....
Boring2 kat office sorang2 nie...
Bos lelaki dah terbang ke Myanmar,
Bos perempuan pulak katanya nak gi Bangladesh Embassy.
Dah tinggal ler ummi seorang!
So...apa lagi...hehehehe
Just nak tunjuk jer....
Nie buku untuk ummi baca dari pertengahan bulan Mei hingga Pertengahan Jun.
Terutama majalah2 tu!
Itu ajer yang ummi mampu beli...
Pa&Ma tu majalah wajib tiap bulan...
Asal 15 hb jer...
Cepat pergi cari kat kedai dekat office tu!
Cepat jer habis majalah nie!
YAng 1 lagi tu....
Tak pernah ummi beli!
Tp, ada topik best kat situ!
So...sape2 nak tau...sila ler beli yer...
hehehehe....
Novel tu pulak,
Sebenarnya rasanya lah....
Dah hampir 5 tahun ummi tak beli novel!
Coz, tak sempat nak baca...dan 1 lagi tak cukup budjet!
hehehe.....
Tp, ummi memang giler novel sejak zaman kanak2 lagi!
Sejak sekolah rendah lagi ummi dah baca novel2 nie!
Tu, bila fikir2 balik...cam tak best hidup tanpa membaca!
Setakat membaca akhbar secara online....
huhuhu....
Tak suka...tak suka...

Ummi sekarang dalam proses membaca Salju Sakinah. Best jalan ceritanya! Kisah cerita mahasiswa2 di Timur Tengah! Novel ni berbentuk Islamiah sikit! Seronok sangat baca buku nie! Kira promot ke nie?....So, pada penulis Zaid Akhtar beri ler sikit upah yer... hehehe...Ummi dah tolong promot buku anta nie...

11 kali peluk cium untuk Husna:

Jiey^Mien on May 21, 2009 at 10:04 PM said...

Adoii Ummi, sempat lagik baca novel.. Jiey skrg nih, baca paper pun tak sempat.. Tiap2 hari tanya bibik je pasal perkembangan semasa.. :P

Kalo isu politik, tanya hubby.. Lenlain, sumer pasal ian n blogging.. hehhehe

kakchik on May 21, 2009 at 10:29 PM said...

Salam Ummi, agaknya memalam ni Husna pun dah tido kan. Boleh la Ummi ambik masa membaca buku2 dan majalah2 tu. Alhamdulillah dua2 buku tu kakchik dah baca, bagi kakchik best sebab jalan ceritanya Islamik. Yang 2 majalah tu mmg wajib beli setiap bulan. Banyak manfaatnya kan.

cintaKusayangMu on May 21, 2009 at 11:41 PM said...

k.kimm....dh lama sgt x bli pa ma..huhukk...
akk dh baca ketika cinta bertasbih..??tu pn best tp qis baca separuh jln xtama2 lg..xsmpt..
tp skrg ni qis dh tgk crite wanita berkalung serban...mmg best crite dia..nk pnjm cd dia??

Liana on May 21, 2009 at 11:58 PM said...

Jiey,
Hehehe...sebenonya ummi hanya baca waktu lunch ketika tunggu makanan sampai, masa tunggu hubby sampai masa balik kerje, sebelum masuk office. Tu yg ambil masa sikit tu. Pasal isu semasa semua kalo tak surah kabar, tengok tv. dan en suami ummi tu! hehehehe

Liana on May 22, 2009 at 12:00 AM said...

Kak Chik,
malam tak sempat ler...sibuk update barang2 atau pack barang yg kena pos esok. Kadang2 ummi tertido sama2 Husna waktu tidokan Husna...Tu ler kak chik, memang best jalan citenya. Dulu susah sikit nak cari novel cam nie. Oh, kak chik pun beli rapi tu ker? Tu ummi belum sentuh lagi...hehehehe

Liana on May 22, 2009 at 12:02 AM said...

Mummy Qis,
Akak lama tak baca novel. Rasanya sejak kawin, nie lah novel pertama akak baca! hahaha...Belum lagi ler.. Akak tengah mencari ayat2 cinta. Siapa pernah jumpa? Kat ner yer... Wa..best tak? kalo best nak gak! NAnti kita YM yer...

SyaNa on May 22, 2009 at 10:33 AM said...

selalu membaca pun b4 tido..kkdg mata terkebil2 tak leh tido..tp bile start baca 2 3 baris terus zzzzz

Liana on May 22, 2009 at 3:26 PM said...

syana!
bagus...bagus...cara yang senang untuk tido kan...

Nana on May 22, 2009 at 3:47 PM said...

hehe..kimm..kita pun bli mag Pa&Ma semalam.
sebabnye..cover depan tu boypren damia si Ryan..heheh..anak membe yg jadi cover tuh.mumy dia siap msg suh bli magazine tu.hehe..

Liana on May 22, 2009 at 8:51 PM said...

nana,
hehehe...salah niat tu! hahaha...

Zaid Akhtar on June 8, 2009 at 1:04 AM said...

salam sakinah.
nak upah apanya?
:-)
TQ

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez