Wednesday, March 4, 2009

:: 2 Minggu Lagi ::

Salam,
Sewaktu ummi mengarang teks nie, hanya ummi sorang je yang masih berjaga. Ayah tak sihat. Dah 3 hari kena demam campak. Sian dengan ayah. Husna pulak, sejak dapat kaki nie... balik dari taska jer... penat memanjang. Kalo boleh balik je, nak tido!

Hari ni 4/3/2009. Bermakna ada lagi 2 minggu Husna akan genab 1 tahun... Hati ummi berdetik dengan lajunya bila mengingatkan akan saat2 18/3/09 nanti... Entah ler... Ummi tak sabar sangat. Banyak perkembangan Husna yang ummi dapat lihat sekarang nie...

Perkembangan Husna pada umur 11 bulan 2 minggu
  • Husna dah berjalan dengan lajunya. Dah tak nak merangkak dah...hehehe....
  • Sekarang Husna dah faham erti kena tinggal. Kalau orang2 dah siap2 dia pun cepat2 peluk kaki ummi atau ayah tanda dia pun nak ikut.
  • Makan pulak, Husna dah makan apa sahaja. Husna suka sangat makan kari. Tp, ummi belum pernah beri atau masak kari untuk Husna.
  • Dah minum susu untuk budak 1 tahun...hehehe....
  • Mulut HUsna riuh. Suka berbual2 terutama dengan ayah dia. Ummi buzy...hehehe... Tp, malam tido dengan ummi...
  • Husna dah tak tido dalam buai...
  • Husna dah tahu merajuk.

Pada 4/3/08 dulu, ummi tengah berulang alik ke Az-Zahrah, coz Husna dah menyusuk ataupun dah turun ke bawah sangat dan menyebabkan ummi tak boleh jalan. Doktor pakar yang merawat ummi tu namanya Dr. Noraini.. First time ummi datang check up masa tak boleh jalan, Dr. Noraini kata dia beri peluang seminggu. Kalo tak boleh jalan juga dia akan induce...huhuhu...berdebar-debar ummi masa tu! Bila nak dekat dengan tarikh yg doktor beri tu, ummi masih tak boleh jalan. So, ummi dah ayah cari tukang urut... Alhamdulillah, sekali urut jer...ummi boleh jalan, walaupun agak sukar. Masa gi check up dia kata, kita tengok seminggu lagi... Alhamdulillah... Ummi dapat MC 2 minggu.... hehehe....


Ummi ingat seminggu sebelum Husna lahir, ummi dan ayah serta tok dan tok wan Husna gi rehat2 kat PD. Satu kejadian yang tak diingini telah jadi.... Ummi jatuh di dalam bilik air! Bukannya rendah tau! Tinggi gak! Jatuh terduduk dalam bilik air... Takut gak ummi. Tp, tu ler...dah ditakdirkan Husna bukan lahir di PD. So, ummi tak apa2 bila dah jatuh tu! Petang tu siap mandi laut lagi...hehehe....


Bila ingat kembali saat2 ini, ummi boleh senyum sorang2...hehehe....

Ok, nanti ummi sambung lagi yer... Dah malam ler...Nak tido. Ngantuknya....

6 kali peluk cium untuk Husna:

rosmona on March 6, 2009 at 9:04 AM said...

WAH..penuh dengan dugaan jgk ye saat2 kehamilan ummi husna..

Liana on March 6, 2009 at 11:22 AM said...

Rasmona, hehehe... Masa awal2 tu biasa jer... Stat masuk 6 bulan macam2 yg terjadi. Siap pitam tepi jalan lagi...hehehe.... Tu semua kenangan yg teramat indah...

afne said...

husna, jom celebrate birthday ngan aunty sesama.. beza 3 ari je ngan husna.

Liana on March 6, 2009 at 2:43 PM said...

hehehe...
Boleh...boleh... NAnti Aunty Afne belanja Husna yer.. Hehehe

Anne Zain on March 6, 2009 at 3:56 PM said...

eeh..besday husna same la plak ngan kwn aunty...18 mac...hihihi...nanti nak gitau kwn aunty tu la besday dier same ngan husna yg comey ni..muahx sket..

Liana on March 7, 2009 at 9:45 AM said...

Anne,

Tq Aunty... Ramai gak yg sambut birthday dengan Husna ...hehehe

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez