Thursday, March 12, 2009

.:: 6 Hari Lagi ::.

Salam semua,

Sebelum mulakan citer...ummi minta maaf lah yer...Entry ummi banyak yang tak de gambo...huhuhu.... Sejak dua menjak nie... Sangggggattttt penat.... Teringin gak nak cari apa2 suplliment yg boleh membantu menghilangkan keletihan yg teramat sangat nie.... Tp, masih belum jumpa yg sesuai ler.... Ok ler...kembali ke cerita asal...Apa lagi...kalo tak Cik Wan Nur Husna kesayangan ummi dan ayah!

Hari nie.... hanya tinggal 6 hari aje lagi untuk genab usia Husna 1 tahun. Pada ketika ini, ummi adalah orang yang paling bahagia. Coz, hidup ini dah lengkap dengan kehadiran ayah dan Husna dalam hidup ummi. Kelahiran Husna hadiah yang paling bermakna dalam hidup ummi.

Sekarang ni, bila gi sekolah...hehehe... Pelik yer... Memang ummi panggil Taska Husna tu sekolah... Hari2 ummi cakap dengan Husna...Hari Husna gi sekolah tau....Sambung balik, Husna gi sekolah dah berjalan. Kalo dulu ummi dukung! Tp, sekarang ummi suruh dia jalan. Agar kuat kaki dia... Suka benar dia bila dapat bebas. Sementara tunggu lif tu..siap berlari2 dan ketawa2 lagi... Seronok betul tengok Husna bermain sekarang.
Husna sekarang dah makin suka merajuk! Tp, merajuk dia bukan lama...Kejap jer... Ada tu 1 malam, ummi dan ayah dengki Husna tengah dia main2 kat tv, ayah matikan tv guna remote. Husna cam terkejut gak! Pastu ummi kata..ayuh Husna ummi tak tau...Apa yg Husna buat! Dua tiga kali lah, ummi dan ayah cakap cam tu. Lepas tu ayah buka tv semula! Bila Husna tengok tv dah terbuka...kemain bising mulut Husna. Macam marah ummi balik! Agaknya dia cakap...Boleh buka ler...Tak rosak pun! hehehe....
Bab makan, ummi masih kalah. Tak tau ler..Husna nie ngape. Kat rumah dia memang tak nak makan. Kalo ummi cuti tu, masak macam2 untuk dia. Dah jadi macam kelas masakkan ummi kata! Tp, dia makan sikit jer... Kat sekolah, mama Husna kata, Husna makan banyak! Ummi tanya ler Husna makan apa kat sekolah. Mama Husna kata, Husna dah makan kari ayam, chese kek, roti telur dan macam2 makanan org dewasa! huhuhuhu...Beso betol selera anak ummi! So, ummi pun masak ler kari...tp...sedihnya...HUsna tak berminat pun... Makan ada ler 4 @ 5 suap! Alahai anak ummi!
Malam Husna suka mengigau! Bangun tengah2 malam...menangis kuat...Puas pujuk tak mau juga! Beri susu tak nak, dukung tak nak, letak tank nak...semuanya tak nak! huhuhu...Sedihnya... Tp, ummi kena sabar, mungkin Husna terlalu lasak masa siang hari...itu yg asyik mengigau tu kot!
Cukup sampai di sini dulu yer... Nanti ummi update lagi...

3 kali peluk cium untuk Husna:

Zureen on March 13, 2009 at 7:36 AM said...

Budak2 memang mcm itulah..kadang minggu ni suka sgt mkn certain food but next week dah takmo lagi..huhuhu..

Liana on March 13, 2009 at 8:39 AM said...

zureen,

tu ler...naik pening pale ummi dia! Tapi kat sekolah, makan dengan banyaknya...macam mana tu? huhuhu

Mamamanja on March 13, 2009 at 3:37 PM said...

bebudak...
kalo kat umah @ tempat org kemain lagi makannya..
kat umah jenuh...

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez