Friday, March 20, 2009

::. Gelagat Husna Dalam Bas .::

Salam,
Selesai sudah birthday Husna.... Ummi nak ucapkan terima kasih pada yg wish... Tp, birthday Husna tak dapat ummi sambut seperti yg ummi nak. Coz, ummi balik ke Johor. Abah ummi sakit. Sedihnya... Tp, tak per lah... Nanti ummi dan ayah sambut birthday Husna yer...
Semasa balik ke Johor, Ummi, ayah dan Husna hanya naik bas. Sebelum naik bas, Husna sempat buat kek! Adoi! Dah le toilet dia tak de tempat salin baby. Ummi masih teragak2 nak cuci Husna kat dalam toilet awam nie. Coz, rasa geli kat toilet awam nie...hehehe...
Ini kali pertama Husna naik bas. Mungkin Husna rasa pelik sikit ler...masa mula2 naik bas nie... Bas bergerak dari Hentian Putra yg kat PWTC tu kol 9.30pg... Dalam 15 minit pertama Husna dok diam jer... Pastu minta susu dan zzzzzz.... Lena sungguh Husna tido... Dari KL sampai nak dekat dengan hentian Machap! Dalam 2 jam ++ ler gitu... Bila dah bangun jer... dia punya ler aktif, jap nak dekat ayah, jap nak dekat ummi...yg paling best tu...ada ke dia nak jalan2 dalam bas! huhuhu... Sib baik ler ada mak cik tu yg rajin menegur Husna... Dapat ler dia diam sikit!

Husna suka benar tengok pandangan luar. Agaknya luas mata dia memandang! Bila Husna tengok luar tu, cam merenung jer...hehehe....
Tengok tu bila Husna jeling orang! Amboi...tajam sungguh jelingan mu itu Husna...

Nampak tak biskut yg Husna makan tu! Husna suker giler biskut tu! Bukannya dia makan pun! Kalo makan, sikit sangat. Tp, dia suka biskut tu untuk gosok gusi dia! Husna...mahal ooo...biskut tu! 12 batang RM 10.00 tau sayang... Tp, ummi tak kisah. Apa yg anak ummi suka, ummi beli kan...

Ni, Husna dengan ayah. Masa dalam bas Husna memang tak duduk diam! Aktif seperti biasa! Gi jalan ke kerusi depan, ke kerusi belakang! Dia buat bas tu macam rumah dia jer... Kita nie bimbang dia jatuh! Maklum ler...lebuhraya kita nie bukannya rata sangat!


Dalam pukul 11.30++ gitu, kami sampai ke Hentian Machap! Ummi dengan ayah memang lapor giler! Pagi tadi tak sempat sarapan! Hanya minum dan makan sekeping roti jer... So, menu kami...Ayah makan nasi goreng ayam dan ummi makan soto! Husna kongsi dengan ummi! Tp, banyak mana ler Husna tu makan! huhuhu....
Kol 12 kami bergerak untuk sambung perjalanan kami yg lebih kurang 3 jam lagi...huhuhu...Jauhnya lagi... Tetiba 1 kejadian yg memang memeranjatkan ummi. Kepala Husna terantuk kat dinding bas! Masa tu Husna nak tido...Konon nak mengamuk ler... Tetiba jer...DANG!!! Dan di iringi dengan jeritan Husna...Sekuat-kuatnya dia menjerit!..... Dapat ler tanda biru kat kepala Husna! Lepas tu...terus dia tido sampai ler Kota Tinggi... Rasanya dekat Air Tawar Lima ker...dia bangun... Dan kembali aktif... Nak jalan-jalan. Alahai Husna nie bukan rumah yer sayang!
Ini Gambo budak baru lepas menangis sbb terantuk tu! Biru gak ler dahi dia! First time dia jatuh dan biru kepala! Husna...Husna...



Tido sambil buka mulot! hehehe....
Kami sampai di kampung kol 3.30 ptg. 6 Jam perjalanan rasa sunggu bermakna sangat! Rasa hepi coz Husna xle banyak ragam. Walaupun dapat darjah mahkota kat dahi...hehehe....

6 kali peluk cium untuk Husna:

Mamamanja on March 23, 2009 at 4:18 PM said...

uish... kalo anak mama 6 jam tuh mau mengamuk sakan tuh. dok lam keter baru 2 jam pun udah x tentu hala...

Liana on March 24, 2009 at 10:56 AM said...

hehehe mama... Macam2 yg ummi bawa supaya dia tak bosan! Barang mainan dia je, 1 beg! Semua sekali 3 bag kami bawa! Macam nak balik kampung sebulan!hehehe

cintaKusayangMu on March 24, 2009 at 6:05 PM said...

husna...dpt pingat mahkota negeri mane?adoi..mmg tgh lasak skrg ni k.liana..n besar cpt...

Liana on March 25, 2009 at 9:14 AM said...

Mummy Qis...mungkin pingat dr Neg. Perak kot...hehehe

rosmona on March 25, 2009 at 11:25 AM said...

SGT KIUT GAMBAR HUSNA TIDO..

Liana on March 25, 2009 at 2:21 PM said...

Rasmona...

hehehe...suka tido menganga mulot dia!

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez