Wednesday, April 1, 2009

::. Bila Rasa Gundah .::


Salam,


Apa yg ummi nak cerita sebenarnya yer.... Ada banyak yang ummi pikirkan sekarang! Terlalu banyak sampai tak tau mana 1 nak cite dulu...hehehe....

  1. Kes penipuan seorang majikan! Kasihan kawan ummi. Walaupun dia bukan Islam, tapi ummi masih lagi ada perasaan kasihan kat dia! Walaupun dalam hati ada juga kata...hehehe...ko di tipu oleh kaum sendiri! Tp, dia tetap kawan ummi. Coz, kat office nie, hanya ummi dan dia jer! Dan kami dah kenal nak dekat 3 tahun! Ummi benci dengan bos ummi! ambil kesempatan!
  2. Sewaktu sampai rumah semalam ada notis kat pintu lif. Ada gangguan bekalan air. Yg risaunya mungkin lama! Ini kes pemaju tak bayar bil air ler nie... Dah kalang kelibut ummi menadah air. Habis semua bekas2 buat tadah air! Maklum ler...ada budak kecil nie...kena pastikan ada bekalan air yg cukup!
  3. Ummi dapat tau, abah ummi sakit lagi. Adoi...Pening kepala! Dah 3 hari dah abah sakit! Mak kata kalo esok cam tu gak, mak nak bawa gi hospital. Ummi setuju jer. Coz, ummi dah tak tau nak wat apa.
  4. Adik ummi pulak hari nie tak nak mengajar kat sekolah tu! Dia kata takut dengan pelajar2 dia yg bertindak ganas tu! Adik ummi sebenarnya GSTT dia salah sebuah sek. men di Johor. Semalam anak murid dia bertumbuk depan mata dia! Dia jadi takut dan ambil keputusan untuk berhenti!
  5. Ada 1 lagi yg takut ummi nak sebut. Tadi dapat fax dari Jabatan Pembangunan Kemahiran. Lesen pembaharuan untuk pentauliahan sebagai Malaysian Training Provider (MTP) (salah satu sykt ummi kerja), ditolak. Dengan alasan sekarang mereka tak nak guna khidmat MTP untuk perlaksanaan training. So, kerja semakin berkurangan! Ummi takut kemungkinan ummi akan jadi seperti kawan ummi tu!
  6. Ummi rindu dekat Husna. Ummi nak cakap kat Husna ummi sayang sangat2 kat dia!

Adoi....Apa ler yang ummi nak buat? Waktu lunch tadi ummi telah makan banyak coz, ummi rasa tertekan yang amat sangat! Adakah ummi akan jadi salah seorang daripada 27,000 dalam zaman kegawatan nie? Syarikat kecil cam kami ni memang terasa sangat!

2 kali peluk cium untuk Husna:

rosmona on April 2, 2009 at 5:57 PM said...

sabar...rezeki ALLAH ade di mana2..jgn risau2 sangat na..tak baik utk kesihatan.ummi husna kan ade suami terchenta utk berkongsi masalah..sekurang2 nyer perasaan tu sedikit lega bile kite luahkan walaupon benda tu tak menyelesaikan masalah..betoi tak??

Liana on April 3, 2009 at 9:56 AM said...

Rasmona...

Itu yg ummi pegang...Rezeki dimana2 Tq yer atas nasihat tu! Betoi tu...sib baik en. hubby tu sentiasa ada di sisi kan? hehehe

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez