Monday, April 20, 2009

::. Minggu yng Buzy .::

Salam....
huhuhu.....Minggu nie terlampau ler buzy...
Meh ummi cerita apa terjadi weekend nie...
Sabtu....
Biasa ler ummi kerja sampai kol 1
Tak bestkan kena kerja Sabtu....
Nak je cakap, tak yah ler keje bos... malas ler...
HIs..his...kalo kampeni ummi boleh lah yer...
Kol 2.30 baru ayah Husna datang ambil ummi...
Maklum ler ayah pulak sibuk dengan komputer baru untuk SIL ummi.
Tu yg ayah Husna lambat ambil tu.... :)
Bawa Husna gi cucuk 1 tahun...
Dah terlewat 1 bulan... Kebetulan jer...buat 18/04/09 hahaha
Risau dengan mata Husna tu...
Pead kata Husna nie ada alergik sesuatu!
Sesuatu? Apa itu!
huhuhu...Kena ummi berhati2 lah nak bagi dia makan!
Harap2 dapat ler kerjasama dari Taska Husna tu!
Korang nak tau kol berapa ummi makan lunch?
Ummi lunch kol 4 ptg. Dengan tak sarapan pagi tu!
huhuhu...Sebenarnya bukan tak nak beli...
Ummi lupa bawa purse...
Nak dijadikan cerita pulak, hari nie...ummi bawa bag tangan lain gi kerja!
Hahahaha...Haru giler...dalam beg tangan tu tak de duit!
Kat office pulak, bekalan makanan dah habis...
huhuhu...nyesal...tukar beg....
PAstu gi ambil barang kedai dari supplier...
Ada lah sikit barang2 baru kat kedai nanti...
Tp, bukan hari nie yer....
Mungkin esok atau lusa ummi / ayah Husna masukkan...
Bergantung pada keadaan anak kesayangan ummi tu! hehehe
Selesai urusan dengan supplier...kami pergi ke Bangi pulak!
Keluar mertua ummi datang kat rumah SIL.
So...kami bertiga kena ler gi sana...
Lagipun hubby nak hantar komputer SIL tu!
Sampai jer sana dia orang tak de lah pulak!
Keluar gi mydin. huhuhu...kena lah tunggu kat luar!
Dia orang balik kol 7.30 nak dekat kol 8.
Makan2...bual2 kami balik ke Damansara dalam kol 10++
Husna pulak...malam nie aktif beno...
Tak mau tido...
huhuhu...dah ler ummi sakit kepala + batuk + deman + selsema...
Pakej lengkap yg tak sembuh lagi...huhuhu....
Ahad...
Husna bangun awal... So, ummi kena lah bangun...
Hari nie pulak...aktiviti kemas rumah.
Petang nak gi rumah mak su di Sg. Buloh bersama2 keluarga hubby...
Lambat giler kita orang sampai...
Coz, tak larat nak gerak awal.
Mertua dan Sil dah sampai dalam kol 2++
Kita orang kol 3 baru sampai...hehehe...
Alas Husna tido...hahaha...
Haip! tak tipu yer...memang Husna tido lama tengahari TU!
Balik dari sana singgah Gian Kota Damansara....
Tujuan asal nak cari susu Husna!
Dan nak survey susu free laktosa untuk Husna...
Belek punya belek...dapat ler susu
Tengok susu nie bagu dan sesuai untuk budak2 yg tak tahan laktosa.
pediasure perisa coklat...
Kalo Husna ok susu nie... ummi dan ayah sanggup jer...
Memang agak mahal sikit, tp ummi tak tahan tengok dia macam sekarang nie...
Banyak sangat bintik2 kat badan, macam enzima dah!
Kasihan tengok dia....


Ni ler gambo Husna main2 kat Giant tu!
Ummi suka pegi sini...Barang dia lebih murah ler dari Tesco.
Walaupun Tesco tu dekat beno dengan rumah...sini lagi best!
Husna mesti suka main2 kat situ!

Abaikan baju dengan tight tu yer...
Sebenarnya dia pakai overoll.. Tp, kotor kena makanan.
Nak salinkan masa on d way ke Giant tu dia tido!
So...buka kan overoll tu tinggal ler cam tu! hehehe

Suker beno dia main gelungsur nie...
siap boleh panjat2 lagi...
Huis...ganeh beno anak ku ini! hehehe
Buka tahu takut orang itu budak!
Selumber jer dia!






K urang berminat dia main benda nie....
Bila ayah dia masukkan dia gelungsurkan badan ikut lubang bawah tu!
Sib baik tak jatuh! Anak2....



Vrommmmm.....khusuk beno nampak....
FAham ker apa benda tu!
Kami sampai rumah kol 7.00++ malam...
huhuhu...penat giler....
So, menuh malam nie...makan kedai ler jawab nya....
Mil dan Sil balik kol 9.30 mlm...
huhuhu...penat tak ingat! Tp, Husna tak mau tido...
last kol 11.30 baru tido.....
Habis cerita aktiviti minggu nie....

5 kali peluk cium untuk Husna:

cintaKusayangMu on April 20, 2009 at 10:26 PM said...

ok la kak husna pki baju tu ngn tight tu...nmpk comel..bdk2 pki pe nmpk comel..
cuba kita yg tua ni pki cmtu..huduh benor ghupenye....
hehehe

Mamamanja on April 20, 2009 at 11:29 PM said...

mmg bz nampaknya

~Atie+Farid~ on April 21, 2009 at 8:41 AM said...

amboiiiiiii...bz nye kalah PM...hehe

zureen @ mama on April 21, 2009 at 8:48 AM said...

Zureen pun suka gak Giant Kota Damnasara ni..besar(baru plak tu he3)
Yg bestnya Giant tempat mainan kanak2 luas , syok..

Liana on April 21, 2009 at 8:53 AM said...

Mummy Qis,
hehehe... no komen...Tp, kalo orang kali solit lawa tau pakai legging nie..hahaha

Kak erryn,
tu ler...Rumah pun xsiap kemas! :(

Atie,
Idok ler boleh kalahkan PM. hehehe

Zureen,
Tu ler...best sangat tempat mainan tu! Memang bising giler...Tp, seronok. Cam kita pulak yg jadi budak! hahaha

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez