Friday, April 24, 2009

::. Earth Day .::



Salam.....
Korang mesti ingat beberapa minggu lepas kita sibuk dengan Earth hour...
Betoil ke tak eja nie....
en. google...tolong.... ummi...hehehe
Tp, ini bukan pasal earth hour yang ummi nak cite!
Hari Rabu lepas... Ummi gi lah shoping buah-buahan kat Bangsar Village.
Ummi memang suka beli kat sini!
coz, buah dia lebih segar dan ada banyak pilihan.
Harga? huhuhuhu....
Lebih kurang juga dengan harga buah-buahan kat pasar pagi belakang office ummi!
Malahan kat pasar tu lagi mahal lagi!
So, ummi ambil ler chokanan dan anggur...
Ada ambil sikit sayur...memang segar tau....
Pastu gi Q untuk bayar....
Tak perasan lagi nie....
Cashier : Kak, hari nie tak de beg plastik yer...
ummi : Ngape? (masih tak nampak lagi tu!)
Cashier : Kita orang menyokong pada Earth Day. Sambil tunjukan poster kat tepi tu!
Ummi : hah? Alamak cam ne nie!
Pikir punya pikir....tak kan nak guna kotak kan? Memang dia ada sedikan kotak! Tp, kotak tu beso gedabak! Tak kan nak masuk beg! Beg dah penuh dengan barang2 orang yg nak kena pos! Tak kan tak jadi beli, kasihan kat Husna. Dah tak de buah dah kat rumah tu! Akhirnya ummi bersuara juga!
Ummi : Tak pe lah dik. Bagi beg nie! Berapa yek?
Cashier : RM 3.50
Ummi : O...ok lah...
Maka dengan rasminya...ummi penyokong pada Earth Day dia orang! Berazam, lepas nie kena bawa bag nie... Kena kurangkan pengunaan plastik! Boleh ker...
hehehe...Kena ler tanya diri ku inni....
Nun...di atas gambo beg yang ummi beli semperna hari Earth Day Bangsar Village.
Pergi pejabat pos hari tu dengan bangganya!

4 kali peluk cium untuk Husna:

cintaKusayangMu on April 24, 2009 at 1:22 PM said...

kak..rasanye kn leh x kita g shopping kt giant bawa beg earth hour tesco??klu g tesco lak bwa green bag jusco>>aci x???klu bleh..xyah la bli byk2 beg utk slmtkn bumi ni..tul x??hahaha

Liana on April 24, 2009 at 2:10 PM said...

boleh ajer... kan kita punya tu! Boleh aje bawa ke mana2. Kalo dia marah, cakap jer...sy pencinta alam...heheh

Afne on April 24, 2009 at 5:08 PM said...

kimm, blh kasi address kt afne hehe.. ada brg utk husna. noorafne@tsssb.com

Liana on April 26, 2009 at 8:55 AM said...

Afne, nanti kimm email yer...

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez