Tuesday, April 7, 2009

::. Pasir Putih, Ipoh .::

Salam,
Huhuhu...Ummi buzy sangat. Sejak dua menjak nie...
Buzy dengan kerja2 kat office nie...mengalahkan tahap manager..hehehe....
Seperti yang ummi katakan pada entry yg lepas,
Husna balik kampung naik keretapi.
Hari Sabtu tu ummi kerja.
Lepas jer kerja kami bergegas ke KL Sentral.
Keretapi akan berlepas pada pukul 2.30ptg.
Husna pulak, masa sampai depan office ummi, muntah....
Huhuhu...habis 1 badan bau muntah!
So, sampai je KLSentral, ummi bergegas gi bilik mandi...
Ummi nak mandikan Husna!
Coz, Husna bau masam! Bau muntah! hehehehe
Ummi nak ucapkan Time kasih banyak2 pada KTM.
Coz, untuk mandikan budak, tak kena caj.
Rasanya kalau orang dewasa kena bayar RM 3.00
Suker sangat...free kan...

Semasa menunggu keretapi... Husna kemain lagi...
Dia suka sangat...coz ramai orang dan ruang yang besar...
So...dia puas jalan2.
Ni gambar Husna dengan ayah sedang tengok ada band tengah nyanyi2 kat ground floor.


Bear yang Husna pegang tu, bear yang paling dia sayang!
Suka sangat dia kat bear tu!

Tengok tu, Husna tengah buat rondaan di tingkat 2 (rungan menunggu keretapi)
Huis! Jenuh ummi dah ayah kejer dia!
Tak mau dokong. asyid nak jalan jer...
Semua orang dia nak tengok dan senyum!
Yg paling best tu...nampak orang tenung jer...terutama lelaki!.... hehehe
Keretapi pulak delay...huhuhuhu...
Ni ler yg tak bestnya!
Tp, naik bas pun kadang2 delay juga kan!
So, keretapi Sinaran Pagi dari Singapura ke Butterwort hanya sampai pukul 3.00ptg!
Ni budak nie...tak sempat main2 dalam keretapi!
Naik jer terus tido!
Dia kepenatan agaknya meronda dalam KLSentral!


Pemandangan yang menyegarkan mata! Seronok sangat bila tengok hijau2 nie...
Husna bangun dari tido yg lenanya....
Jam menunjukkan angka 5.15 ptg!
Kami pergi ler ke tempat makan!
Coz, budak kecik tu belum makan apa2 lagi!
Nak tau tak, berapa harga NAsi Goreng Cina dalam keretapi?
1 mangkuk : RM 4.50....


Malam hari, Tok wan belanja kami makan di Kedai Abon!
Tak tau ler apa nama betol kedai nie!
(Maaf gambar tak ada yer)
Menu kami: Siakap 3 rasa, sotong gorong tepung, telur bungkus, sup ekor dan tomyam! Nyam..nyam...Sedap....


Budak nie pulak! Baru bangun tido!
Huis...lenguh gak ummi, bila Husna tido di pangkuan ummi.
Tp, nak kejut...kasihan pulak!


Sebenarnya...semasa di Ipoh, kami ada ler buat sambutan birthday Husna...
Untuk kali yn ke-2.hehehe
Buat doa selamat sikit!
Itupun hanya ahli keluarga jer!
Menu di masak oleh Mak mertua ummi...hehehe
Menu : Nasi Ayam
Tu, kek yang ayah beli kat King
Sedap sangat kek nie... Pandai ayah pilih!


Ni ler birthday girl tu!
Walaupun birthday Husna dah 2 minggu berlalu...baru ler buat kecil2
Sori yer sayang....
Dalam keadaan ekonomi yang kurang stabil nie, ummi dan ayah
tak dapat buat birthday party beso2 cam orang lain!
Ummi dengan ayah perlu beringat untuk masa depan Husna tersayang!

Acara memotong kek. Akhirnya dapat gak ummi ambil gambar Husna potong kek!
Masa buat kat Johor dulu, tak dapat ambil coz Husna tak sihat!


Pukul 5 kami bergerak untuk balik ke KL.
Kali nie, kami naik bas pulak!
Pilihan kami Bas MAraliner...
Ambil 3 seats sekali!
Best giler seat bas nie! Memang puas hati ler...
Nie gambar budak tido!
Belum naik bas lagi Husna dah tido!

Perjalanan kami ambil masa 3 1/2 jam!
Coz, jalan jem dan hujan lebat!
Husna tido dengan bear-bear dia!
MAcam naik kereta pulak yer....
BAs berhenti di Hentian Duta!
KAmi terus ambil teksi dan ke PWTC untuk ambil kereta.
TAu tak berapa tambang teksi kami?
RM 11.00.... huhuhu... Mahalnya....
Kami sampai rumah jam 10.30 mlm...
Penat giler....
Apa pun kami hepi dapat beri 1 pengalaman baru buat Husna!
InsyaAllah, lain kali kita naik kapal terbang pulak yer...
Bila dan ke mana tu...masih dalam perancangan...
(Husna...jangan beritau ayah yer... Nie Rahsia)
(AyahHusna: takper ...ayah tak tau rahsia ni tau ...)

12 kali peluk cium untuk Husna:

SyaNa on April 7, 2009 at 12:05 PM said...

best nye..puas husna travel ye..
kimmi nnt set dating2 nak??
ade something utk husna
kalo tak dpt dating kena pos la gamak nye

zureen @ mama on April 7, 2009 at 12:16 PM said...

Seronoknya bercuti naik mcm2 kenderaan..keretapilah..baslah..teksilah..ketalah..uihh..kira bermcm2lah tu..
Teringin gak nak bawak anak2 naik keretapi..

Liana on April 7, 2009 at 12:39 PM said...

Syana...
Boleh jer..dah windu kat ko dan kimm sorang lagi tu :)

Zureen...
Best sangat! Tp penat sikit ler...hehehe

kakchik on April 7, 2009 at 1:39 PM said...

Salam Ummi,
KakChik belum ada pengalaman naik keretapi. Tak pernah cuba sebab takut menyusahkan orang nak pergi di stesennya yang jauh dari rumah. Lagipun stesen bas sangat dekat. Tapi teringin juga nak cuba cari pengalaman kan.
Tak lupa, Happy Belated Birthday untuk Husna. Chubby sungguh!

Liana on April 7, 2009 at 2:37 PM said...

Wa'alaikum salam,

Kak Chik, Kat kampung hubby dekat dengan station keretapi & bas! Tu yg cuba semua public transport. Cuba ler...best gak tau naik keretapi nie...Cuma agak mahal sket ler dr bas. Tq kak Chik...:)

ku tak sempurna on April 7, 2009 at 4:54 PM said...

waaaa... teringin nak naik keretapi... tak pernah....


hepi besday husna... bila nak dapat adik?? hehehehehe

Liana on April 7, 2009 at 6:17 PM said...

Ku Tak Sempurna...

Best tau naik ketapi...Tak macam dulu...bising! Sekarang nie cam naik LRT jer..hehehe

Tq yer... Adik? huhuhu...Nanti ler dulu, bior Husna beso sikit lagi! :)

zieha on April 7, 2009 at 6:59 PM said...

suka tgk hairban purple..husna siap ada love2..salute lah korang naik ketapi on the journey..mcm citer hindustan la plak..hehehe,kalau myfiras habis gerabak ketapi dirondanya..
uikkkk.tak sanggup arrr nk melayannya..:(

Liana on April 8, 2009 at 10:32 AM said...

Husna pun suka sangat hairban tu! Bila pakai suka tengok kat cermin..hehehe....Husna pun sama dengan Firas.Tp, sib baik ler waktu berlepas tu time HUsna tido...hehehe...So, relax ler kami... :)

rosmona on April 8, 2009 at 1:07 PM said...

eee... bestnyer naik train.. husna mesti suke kan.. mesti penat ummi nk kejar. nnti kalo hanna dah besar sket teringin gak nk bawak hanna jalan2 naik train.

Liana on April 8, 2009 at 4:29 PM said...

Rasmona...
Bawa...jangan tak bawa... Best sangat...

cintaKusayangMu on April 9, 2009 at 5:53 PM said...

husna nk g mane lak lps ni??jd ke nk dtg medan??hehehe

 

ini belog ummi & husna Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez